Monday, 30 December 2013

Akulah Isterimu


cewwah... tajuk mcm drama tiz zakiah yea...

Assalamualaikum dan salam sejahtera utk pembaca blog SUEperb MaMa!!!
hari ni sue nak pokpek sikit...
ni haaaa... kesian betul kat saudara nih.. nak sgt tahu pasal perkembangan SUEperb MaMa yea..
sue x boleh sambung chatting lama2 sbb takut membawa kpd fitnah..
tp sue boleh jawab segala persoalannya kat blog ni yea..
maklumlah... bermula wujudnya org ketiga dlm rumah tangga adalah sapaan yg mcm ni lah..

selepas bg salam jea...
terus kpd soalan2 personal...
yup... pada sue ia sgt personal sbb sue xpernah kenal siapa yusri?
profile gmailnya tak lengkap..
tp terus kpd soalan..
"so hw ur life with ur kids... n ur job.."
nampak sgt nk tahu perkembangan personal tentang diri sue..
soalan ni sgt bahaya bg insan yg kesuyian tau...
kalu org bermasalah dlm rumahtangga...
kat sinilah punca...
iaitu... mula mengadu masalah rumahtangga pd org luar terutamannya pd yg berlainan jantina.
itu bg yg ada masalah dlm rumahtangga...
bagi yg cari masalah utk rumah tangga org lain... bermula take care pasangan org lain..
bermulanya utk ambik tahu hal peribadi org lain....
yg si isteri mengadu pd si duda..
yg si janda mengadu pd suami org...
 
itu yg jd kes... suami isteri yg masing2 ada pasangan ditangkap berzina...
 
kat sini sue nak jelas kan...
sesiapa yg nak berkawan dgn sue... suami org... duda.. bujang...
semua sue terima... janji freinds fb dgn sue...
sebab???
hp sue sentiasa on fb 24jam ...
sue kan jual barangan online... mestilah on 24 jam...
muahahaha
lagi satu... fb su asben tahu password.. wakakaka
lepas tu.. asben boleh bukak fb sue anytime... :)
 








okey... memandangkan saudara ni teringin sgt nak tahu pasal life sue... meh sini sue citer yea...
bkn setakat saudara jea boleh tahu... satu dunia pun boleh tahu... okey? adil? hihihihi

hujung minggu ni kami ke alamanda... jalan2 nak beli handbag...
handbag sue dah buruk sgt...
sudah menjadi lumrah org kelate jati akan pakai sampai hancur..
tak suka membazir... mula2 tali belah tepi hancur..
sue buang yg belah tepi...
pasang yg bimbit pulak... hmmm... pun dah hancur...
kulit yg putih jd kuning... sehingga sue malu nak bawa ke mana2...
haaaaa... barulah sue beli baruuuuu!!!
apa pun ini lah handbag yg paling sue sayang dan sue suka... sbb handbag hantaran kawin..
harga handbag ni RM250... perghhh... mahal giler lah tu pd sue...
sbb sue biasa pakai handbag cap ayam jea... muahahah
 
"ayg nak beli handbag ada duit tak?"
"ada... RM50.."
"haaaahhh.. RM50 nk beli handbag??? mana ada handbag harga rm50 skrg... buang masa abg jea... lain kali pegi sorang lah..." lakiku membebel... :(
"ayg nak beli handbag yg ada sale 90% 80% 70%... yg rm40... rm10 lagi nak beli rotiboy.."
asben mengeluh... muhahaha... dlm hati sue... Ya Allah berilah kesabaran pd kami.. maklum lah mulut kami ni sama2 mcm mulut longkang... hati kami ni... sama2 hati sensitif...
"abg blm pernah jumpa org kedekut utk diri sendiri mcm ayg nih... ini kali pertama abg jumpa tauuu"
 
sue diam membisu... membebel dlm hati jea...
untung abg dpt bini yg kedekut tau... hasil dr kedekut lah kita dpt survive..
kalu ayg ni boros... lipstics bertingkat2... eyeshadow bertingkat2...
bukan duit ayg jea licin... duit yg abg bg pun boleh licin tau...
cuba abg tengok muka2 pompuan yg bersolek mcm opera cina tuh...
bape byk mentainance dia???
bape byk duit abis nak beli baju yg branded2...
bape byk kali gaduh ngan suami semata2 nk duit utk berfesyen...
ayg ni pakai yg simple2 sbb nak jaga simpanan utk anak2... kita tak tahu rezeki kita akan datang ni mcmana...
kalu masuk ari ni rm100 kita xboleh nk perasan esok masuk rm200 tauuu...
kalu Allah nak tarik esok masuk RM20..
hahhh... mcmana???

sue membebel dlm ati jea...  :(
 
sampai kat parkson
nampak dah handbag dok longgok2 kat luar tu... alhamdulillah ada jualan murah ari ni...
langkah yg sgt tepat...
 
sue pun pilih2 lah... jumpalah handbag rm47.90.. 70% sale
Yesss... dah jumpa yg aku punya bajet...
 
pastu asben pun dtg..
kat dlm ada handbag yg cantik dan murah...
 
asben pun hulur kat sue...

RM359.90 harga sblm sale..
belek sebelah RM107.90 selepas sale...
lurppp... telan air liur...sue pun letak balik...
tak nak lah bang... lari bajet..
duit yg ada ni xleh nak boros2... sbb nak guna utk modal bisness thn depan... :( uhhukkk
"ambik jelah handbag tuh... kang abg topup RM60... "
wowwww!!! alhamdulillah Ya Allah... terima kasih bang...  rasa nak lompat dan peluk abg time tu jugak... tp kena control lah kan...
kang org cakap bini sape la mcm beruk dpt bunga tu haaaa.. hahaha
 
 
 
tadddaaa... hari ni dtg keje ngan handbag baruuuuuu!!!!
pengasuh pun tegur tadi...
"mama hanna berfesyen mcm saloma lah..."
hahaha...
sebenarnya... sue nk pakai baju warna warni ni awal tahun lepas lagi...
tp baju yg sedia ada tu elok lagi... xleh lah beli... pendam jea lah niat tu...

yg biru handbag utk jln2.. senang nk letak pampers dan baju spare anak2..
yg kuning handbag keje thn 2014..
harap2 jgn lah lusuh sblm abis thn ni yea...
 
baju thn 2014... adalah tema warna warni SUEperb MaMa..
pilihan warna yg ceria!!!
jenis2 baju yg sue pakai ni akan dijual kat ROSSEcouture..
spt biasa... sue akan pakai dulu utk tahu kualiti kain dan keselesaan baju ni..
 
*******************
memandangkan tahun ni harga barang naik yg melampau2 hasil jasa pemangkah2 tega kerajaan skrg...
semua harga barang melambung tinggi... adussss...
jadi... sue pilih kpd baju yg murah2 jea...
 seluar palazo... dgn baju corak zipzek...
tudung halfmoon plain...
akan dijual dgn harga RM80/set
 baju bercorak paisly dan kain saloma..
tudung halfmoon 3ton...
akan dijual dgn harga RM80/set

baju bercorak bulu burung merak...
kain duyung kembang...
tudung halfmoon 2 ton...
rm80/set...
 
inilah fesyen SUEperb MaMa 2014!!!!
whatapp sue utk dptkan best price!!!!
017-2838 319

Post by ROSSEcouture.


Thursday, 26 December 2013

Makanan Menarik di Rantau Panjang

Assalamualaikum dan salam sejahtera utk pembaca blog SUEperb MaMa!!!

kali ni sue nak kongsi makanan yg sedap di Rantau Panjang...
2 menu ni.. jadi tumpuan pelancong luar setiap kali dtg ke Rantau Panjang...
---->> resepi original dr siam!!!!

haaa... ini entry seblm ni... bab Rantau Panjang jugak... Tempat-Tempat Menarik di Kelantan

kali ni sue nk citer pasar makanan pulakkkk..

Adusss... daina makan keropok sampai tertido.. hahaha

tengah kami dok pilih2 baju..
tiba2.. sorang2 dok bawa mee berkuah dlm mangkuk polistreen..
adik sue pun tanya sorang pekerja yg jual kasut kat situ...
"kak... nak tanyo lah.. apa yg org dok bawa dlm polistrem putih tu.. gaya diorang bawa tu mcm xsabar nk makan... mcm sedap sgt..."
"ooo... itu mee kucai"
"ape? mee kucai???
"ahha.. mee kucai"
"Mee kucai erk?"
ahha.. Mee Kucai.. itulah makanan yg jd tumpuan org luar dtg sini...
"kat mana kedainya?"
"gerainya dlm bazar ni jugak...tuan kedai bersila atas para.."
kami pun bekebuk cari gerai tu... hahaha..
Awek tu cakap bunyi mcm pelakon kat video nih...
 
haaa... dah sampai...
uikkk... mee kicap lah bkn mee kucai... muahaha
rupa2nya Mek yg bg info td.. ckp ala2 siam.. kami pun salah sebut... hahaha

ini senarai menunya...

gerai Mee Kicap Hitam...
 
ramai yg ckp org kelantan pengotor..
meh sini sue explain yea...
org klate bkn pengotor.. tp org kelantan tak ada pemdedahan utk menggunakan peralatan baru..
tak suka membazir..
selagi boleh pakai... dia akan pakai sampai abis..
meja kayu.. kerusi buruk.. selagi boleh pakai.. dia akan pakai..
hakikatnya... bhn2 utk memasak memang bersih... perkakas shj yg lama..
contohnya.. bekas sos diletak dlm botol.. bahan2 letak dlm tapaware yg dah lusuh..
memang itu lah org klate... setia pd perkakas..okey??? faham yea...
 
masa ni.. kami terpinga2.. tak tahu nk order ape.. hihihi 
 
korang tengok dlm botol2 tu adalah sos utk mee..
mcm2 sos siam...
ayam yg dimasak kicap utk diletak dlm mee.. 
 
meenya boleh pilih..
kue tiew besar.. kue tiew sederhana... kue tiew halus..
atau pun boleh pilih bihun.. mee.. dan meggi.. 
 
 yg menarik perhatian suenya...
ada kekuda kecik... (bangku kecik) disediakan..
khas utk org yg xberapa nak tinggi naik utk buat pilihan kat menu tu... hahaha...
apa lagi... kita bergambar lah yea...
 
mee kecip hitam ni..
wajib ada telur rebus katanya...
kalu xde telur rebus... hilanglah special Mee Kicap Hitam... 
 
 yg ni pulak... Steam Bob.. "Suki Yaki"..
aduhai.. terliurnya.. nomnomnom..
 
boleh tambah bahan perasa sendiri... ikut citarasa sendiri..
 
sape yg dah mkn Mee Kicap ni..
pasti nak lagiiiiii.. nomnomnom..
 
oraiteeeeee... perut dah kenyang... kita sambung jln2 lagi..
 
tip top.. tip top..
jumpa aiskrim pulak..
Aiskrim Baba!!!! (Tuti Fruiti Kelantan)
rasanya memang sedap...
aiscream kampung yg original...
confirm kita x akan jumpa dibandar2 yea...
 
 ini senarai harganya...
harga standard.. confirm x tertipunya..
 
aiskrim ni dimasukkan dlm cawan plastik..
pastu diletak cendol merah.. kacang... jagung.. (bhn2 utk ABC)
pastu disiram dgn susu cair..
memang best!!! 
 
 tak putus2 org dtg beratur utk beli Aiskrim Baba
 
di tabur dgn coklat chip...
ala2 tuti fruiti..
jadi.. sue gelarkan.."Tuti Fruiti Klate" 
 
 memang nikmat makan aiskrim ni..
dpt hilangkan penat kepanasan dlm bazar2 yg jual baju tuuu...
 
Tu diaaaaa...
"Tuti Fruiti Klate"
sape yg xcuba pasti menyesallll...
 
sekian sudah perkongsian dr SUEperb MaMa...
Anok Jati Klate terrrrr... :)

kami sudahi musafir dgn Zikir dlm kete... otw balik sepang!!!



pastikan anda tidak ketinggalan utk dptkan koleksi
Inner Termurah di Pasaran


Monday, 16 December 2013

Uztaz Azhar Idrus - Hukum Perempuan Suka Bersolek di Tempat Kerja



hahaha...

jawapan sama jea... yg bezanya ada lawak jenaka... kah3

lepas dengar ceramah UAI ni... sue pandang diri sendiri... cermin diri sendiri...
sue pakai bedak... biasa2 jea.. sekadar utk elakkan muka kusam..
pakai lipstics nipis2 jea.. utk elakkan nampak pucat...
pakai celak biasa2 jea sbb sunnah...

kalu pakai tebal sikit pun time keluar dating ngan asben jea... time asben tak de bedak nipis2 jea..
kang org tertanya2 bini sape lah yg gatal gelenya nih.. keje nk menarik perhatian jea... muahaha

pakaian biasa2 jea... kalu pakai yg cantik2 time kuar keje ngan asben jea..

nk mekap2 tebal kang... takut fitnah sbb kat opis sue ni semua lelaki... kang asben yg tanggung dosa pulak..

perempuan yg suka bermekap tebal2 ni bersifat... 6 jenis wanita yg buruk
5. Al Basaqah – wanita sebegini yang suka bersolek dan menghiaskan diri. Dia menghias diri bukan untuk suaminya tetapi untuk ditunjuk-tujukkan kepada dunia. Suka melawa. Wangnya dihabiskan untuk membeli make-up, kasut, baju yg cantik2 dan barang kemas. Wanita begini juga suka dipuji-puji. Kalau dia kebetulan menjadi isteri orang ternama dan menjadi pula ketua dalam kumpulan itu, orang lain tidak boleh mengatasi dirinya.

di copy dr google
Rasulullah s.a.w bersabda:
‘Sesiapa tidak terhalang kerana sembahyangnya dari perbuatan keji dan mungkar, maka dia sebenarnya bertambah jauh dari Allah’’
Maka,benarlah bahawa sembahyang orang yang lalai tidak mampu mencegah perbuatan keji dan mungkar. Mereka ini sememangnya dalam kerugiaan kerana mereka semakin jauh dari pencipta dan akan menanggung akibat perbuatan mereka itu di dunia atau di akhirat kelak.

Rasullullah bersabda:
‘Ramai sekali orang mengerjakan sembahyang, tetapi bahagian yang diperolehi dari sembahyangnya hanyalah penat dan letih’ Orang yang dimaksudkan Rasulullah ialah orang yang lalai dalam sembahyangnya. ( Ahamad Nahari,35)

Sama-samalah kita berdoa kepada Allah spy solat kita diterima Allah sebelum kita mati utk bertemu dgn yg MAHA KUASA..



buat istikoroh... minta petunjuk utk bertemu dgn guru yg betul...
iaitu guru yg ajar perbetulkan solat kita...
bukan nya guru2 komercial yg cuma tahu sebut TAQWA... TAQWA... TAQWA...
jalan utk sampai ke TAQWA tu... huhhhh guru komercial sendiri pun tak tahu... huhhh...
jgn kita ukur ketaqwaan pd jubah dan tudung labuhnya...
tp istikoroh lah utk jumpa guru yg betul...

nak beli tudung pun kena istikoroh dulu... barulah tak membazir...
mcm regular customer sue sorang nih... suka melatah...
nak beli tudung pun melatah...
"sue... ada stok baru tak?"
"ada.. aku tengah ambik stok ni... ko nak bape kodi?"
"halfmoon sekodi... inner ninja sekodi.."
"betul ke ni... kan xleh nk jual dok bebel kat org pulak... ko buat istikoroh dulu... esok ko bgth aku nk bape kodi?"
<<<dok seminit>>>
"sue.. aku nk inner ninja hitam jea sekodi..."
"okey... cepatnya result istikoroh ko keluar".. hahaha
<<<dok seminit>>>
"sue.. aku nak lah halfmoon sekodi dan inner ninja sekodi... ada org nk beli 10 helai ni.. aku nk beli 10 helai boleh tak?" hahaha
"ishhh... halfmoon aku xjual retail dah... jual kodi jea... ko ambik lah sekodi... setakat 10 helai tu... sambil2 dok landing2 jea ko jual nya... ko dok melatah mcm ni... kena bayar deposit dulu tau... lambat gi mekah aku jual kat ko.. untung ciputtttt sgt..." hahaha

apa pun... tqvm Pn J.. awk memang kelakar setiap kali nk order tudung yea...  
buat sy tergelak sorang2 mlm td... hahaha

Sekian... perkongsian dari BAKAL JENAZAH...
Wallaua'lam...

klik di sini
Inner Termurah dipasaran

Sunday, 15 December 2013

Rack Baju Simple


Assalamualaikum...
Salam sejahtera utk pembaca blog SUEperb MaMa..
jom kita kongsi pengalaman menjadi ibu kpd anak deret2 yea... hahaha

Para ibu2 yg ada anak berderet2 mcm sue ni... pasti hilang senyuman bila tengok rumah mcm tongkang pecah...
nak uruskan anak... nk masak... nak mengemas... nak iron baju... nk lipat baju...
rutin minggu yg dah jadi ribut taufan stunami...
adusssss... hujung minggu yg sepatutnya senyum dgn gurau senda berubah mood suam2 kuku...
sbb????
moody la.. penat la.. stress keje la...

para ibuan yg berkerjaya tuuuu----->>> Jom kita senyum biar pun pahitttttt...

 memang susah nk senyum bila berdepan ngan org yg layan mood ni...
tp kita di dunia... bukan akhirat...
kita berurusan dgn manusia... bkn malaikat... (itulah hakikattttttt)
 
wlpn apa
dgn rack SUEperb MaMa ni..
para ibu2 boleh ringankan 1 keje dr keje2 yg tersenarai kat atas tu...
 
iaituuuu...
LIPAT KAINNNNNNNN!!!
meh beli Rack SUEperb MaMa!!!

1) Design Rack Baju 1
2) Design Rack Baju 2
3) Design Rack Baju 3

jgn dilayan perasaan marah dan angau... sbb stress dgn kain yg bertimbun yea...

kat sini sue nk kongsi pengurusan pembelian dan penghantaran RACK SUEperb MaMa..

step pertama..
whatapp sue 017-2838 319
utk dptkan consultan pasal rack ni...
boleh tanya apa2 soalan pasal rack ni...

step kedua
buat pembayaran ke akaun sue..
 

step ketiga..
haaa... bermulalah keje2 sue...
memotong besi mengikut saiz kehendak customer..
sue cadangkan.. saiz utk penghantaran melibatkan courier service.
panjang 4 kaki utk 2 tingkat... elakkan lebih... elakkan kurang..
sbb courier chargesnya murah utk saiz ni...
tak sampai RM50 utk area semenanjung malaysia ni...
 

ini bahan2nya...

step keempat..
rack dibalut dgn kemas...
 

invoice akan dihantar sekali dgn rack..
 
ini bukti ketahan rack SUEperb MaMa yea.. 
kat rack ni ada baju kemeja dan seluar jeans..
dah 2 thn sue pakai... Alhamdulillah tak roboh..
sbb ini besi original...
lagi satu... kekuatan rack ni bergantung kpd drill yg diskru dinding tu...
drill betul2 kemas.. hasilnya pun memang kemas!!
 
 

hohoho... masa kita dihujung minggu tu dpt luangkan utk layan kerenah anak2.. sambil dengar ceramah kat surau depan umah... :)
I loikkkeeeeee.... 5 hari kita dah sibuk bekerja... 2 hari shj utk family.. pastikan masa yg 2 hari itu dimanfaatkan sepenuhnya...
 
sekian sudah perkongsian dr SUEperb MaMa!!!
tata.. titi... tutu...
 
Opppttttt jgn lupa dptkan Inner Double Cross sementara stok masih ada...



Tuesday, 10 December 2013

Media Smart Healhtcare Resources


Assalamualaikum.. pembaca blog SUEperb Mama!!

jom kita kongsi2 ilmu dan pengalaman...

Rasulullah saw. bersabda, “Perumpamaan orang beriman itu bagaikan lebah. Ia makan yang bersih, mengeluarkan sesuatu yang bersih, hinggap di tempat yang bersih dan tidak merusak atau mematahkan (yang dihinggapinya).” (Ahmad, Al-Hakim, dan Al-Bazzar)

Perumpamaan diri kita ----> jadi mcm lebah
makanan kita/rezeki kita -----> halal
hasil kerja ----> gigih dan istikomah
rumah/opis kita ----bersih
tidak merosakkan ----> Rakan Niaga yg lain.. (pesaing kita)

ini impian kami!!!! kami lah boss... kami lah kuli...
kami buat kerja dari hal kerja atasan (tukang sign cek) hingga ke kerja bawahan (despatch)... hahaha

gigih 
 stationary pun kami supply jugak...
janji ia boleh menambah pendapatan... :)
 
usaha
 

 
Istiomah dan Tawakal...
 
 
Alhamdulillah...
brand SUMED mendpt tempat di beberapa buah hospital di Malaysia..
Terima Kasih Ya Allah..

keutamaan kami...
Service mesti cepat!!!
jadi... yg mana supplier yg lembab2 nk balas quotation tu... sue terminate jea..
kikikiki...
yg mana supplier bg 8% komisyen kat bumi agent... pun sue terminate..
hihihihi..
tegas bukan sombong tp...
sue akan bekerjasama dgn org yang "win win situation" shj...
 
cuba tengok senarai kerja utk siapkan satu2 job yea...
 
1) Request Quotation
2) Quotation to User
3) Hantar Quotation ke User
4) Terima PO
5) Buat PO ke supplier
6) tunggu INV dr supplier
7) buat Payment Voucher
8) buat pembayaran ke supplier
9) tunggu terima barang
10) Buat DO dn INV
11) Hantar Barang
12) Upadate EP
jika berurusan dgn company kecil... bos akan buat keje dari no 1----12 ---->>> siap!!!
tak boleh tunding jari ke mana2 pihak jika berlaku masalah pd product...
user boleh deal direct dgn boss..
 
sue terima barang dr oversea kul 2pm 09 dec 2013
sue hantar barang kul 8am 10 dec 2013.. service secepat mungkin... jgn delay krn hal2 kecik shj..
 
jika kita berada dlm company yg ramai staff.. inilah punca lambat...
nk siapkan quotation pun ambik masa dua tiga ari.. sbbnya kena tunggu tandatangan manager la... kalu manager cuti.. adussss.. dah lambat hantar quotation...
dpt Invoice dr supplier pulak... nk kena pass ke meja kerani utk buat payment voucher... nk kena tunggu boss buat payment... kalu boss xde mood nk sign cek... hahaha.. dah lambat sehari dua..
 
sue cuba elakkan perkara2 kecil ni bertenggek dlm Media Smart Healhcare Recources.. INSYAALLAH!!!


Tudung Glitter tudung trending masa kini...
jalan sana ada glitter...
jalan sini org pakai glitter...
jom pakai glitter mcm kami!!!
 
haipppp... ada sape2 kenal bff sue ni... hihihi
ini lah suria... exSMSB..
org ke-7 resign pd thn ini kat situ...hahaha
skrg beliau jd model ROSSEcouture utk tudung glitter...
 
 

Jom beli Glitter ngan suuuu...
harga termurah dipasaran!
tak percaya????
"cuba deal dgn suuuuuu... barang sampai depan pintuuu"
anda pasti tersenyum gembira!!!!
ROSSEcouture 
 
 
Berkerja dan berusaha mencari rezeki untuk menampung keperluan hidup dan keluarga adalah perbuatan yang mulia dan sangat dituntut. Di bawah ini adalah beberapa hadis mengenai adab dan kebihan bekerja.
 
“Sesungguhnya ALLAH Ta’ala suka melihat hambaNya berusaha berpenat lelah mencari rezeki yang halal”. (HR Ad-Dailami)
 
“Usaha yang paling baik ialah usaha orang yang bekerja dengan ikhlas.” (HR Ahmad)
 
“Sesungguhnya ALLAH suka apabila seseorang itu membuat sesuatu perkara ia melakukan dengan penuh ketekunan (memperbaiki dan mempertingkatkannya).” (HR al-Baihaqi)
 
“Sebaik-baik manusia ialah yang banyak memberi manfaat kepada orang lain.” (al-Qudha’i)
 
“Seseorang pekerja apabila ia mentaati ALLAH dan majikannya, nescaya ia masuk ke dalam syurga lebih dahulu dari majikannya selama 70 tahun.” (HR at-Tabrani)
 
“Sesungguhnya ALLAH menyukai orang yang peramah dan manis muka.” (HR al-Baihaqi dan al-Syirazi)
 
“Sesiapa yang tidak mengasihani manusia nescaya ALLAH tidak akan mengasihaninya.” (Muttafaq’ alaih)

Tuesday, 3 December 2013

Tempat-tempat Menarik di Kuala Terengganu


Ayah kena buli ngan kakak daina... kul 1 pm nk tengok pantai... muahaha. panas terik weiiii..



Assalamualaikum dan salam sejahtera khas buat pembaca blog SUEperb MaMa.

kali ni sue nk kongsi percutian pendek di kuala Terengganu...

cuti... keje... enjoyyyyyy!!!

ingatkan bertolak ke Kuala Terengganu pagi sabtu... rupa2nya pukul 12 mlm ahad tu baru bertolak... adusssss... asben siapkan keje dari pukul 8am - 10pm.. sampai umah kul 12 terus bertolak ke Terengganu... huhuhu... gilalah penat...

syoknya start musafir waktu  malam ni... anak2 tido dlm kete.. Alhamdulillah.. aman sentosa.. hahaha

si kecik kami ni..
celik2 mata dah dpt mainan..
sogokkan di pagi ahad spy xmeragam time ayah nk jumpa client...
 
Tenangnya angin sepoi2 kat sini..
Alhamdulillah... Indahnya Ciptaan Tuhan..
 
oleh krn semua muka seposen jea..
semua blm mandi..
segan nk mkn dlm mcd...
drive thru jea.. mkn kat wakaf di masjid..
mcd nya depan masjid tu jea... hahaha..
 
mandikan anak2 kat masjid..
pastu asben sambung keje...
 
pukul 3 baru check in hotel...
perghhhh... penat3..

 
 kakak dah pengsang... penat mengamuk di kaki lima UMT tu...
ini amukkan pertamanya..
ikuti citer seterusnya utk tengok amukkan kedua yea... :)
 
wahhhh... memang best lah hotel ni...
rm250  utk 1 mlm..
perghhh... pd sue memang mahal ler...
8thn thn keje outstation... xpernah dpt hotel mcm ni... hahaha
paling mahal dpt pun RM125.. kui3..
sekali asben bawak masuk hotel yg sgt selesa ni...
uiiiiii... Alhamdulillah Ya Allah...
Tqvm abgku Syg...
 
 tmpt buat air...
 
 ada ironboard..
 
 fuhhh.. toilet yg selesa..
 
 bilik mandi dan toilet yg berasingan...
 
 pemandangan swimming pool dr bilik kami...
memang cantikkk...
 
 TH Hotel!!!
I Loikeeeee... :)
siap geledah hotel....
 
kami teruskan misi kedua..
ICT....
 
Alhamdulillah... dpt jugak merasa goreng2 kat ICT ni...
dah 3 kali plan nk dtg ICT... asyik tak bukak jea kedai...
pastu Tanya salah sorang pembaca blog SUEperbMaMa yg berada di Terengganu.. Hainany!!!..
Hainany bgth.. ICT ni bukak pukul 3...
uhhukkk3... patut lah kitorng dtg selalu tutup...
sbb dtg kul 12pm.. huhuhuhu
 

kali ni dtg kul 4 pulak...
hah!!!
hambbikkk kauuuu!!
beratur nk dptkan sepinggan ikan, sotong dan udang...
 

mula2 sampai... mesti order ABC jagung dulu...
 

cantik ais cream dok tercotek kan?
 

mcm ni lah ngupernya bila dah dpt ICT
Ikan Celup Tepung tu... huhuhu
betapa lamanya beratur..
sampai cair ais cream... :(
 

asben ambik sotong sekor..
sbb sue xleh mkn seafood lg..
 

ikan 2 ekor dan udang 5 ekor...
RM22... boleh laaaaa...
nk merasa makanan freshhh...
 

pastu gunting sendiri... hahaha
 
rasa seafood kat sini memang fresh...
sbb stok nya sentiasa abis...
InsyaAllah kita takkan terkena ngan seafood busuk lah...
 
kalu kita pegi ke kedai yg xramai customer...
stoknya slow moving...
 tp owner terpaksa beli stok dgn kuantiti yg byk utk dptkan harga murah..
pastu simpan dlm peti ais...
hilang rasa fresh... sedangkan kita ke Terengganu utk merasa makanan seafood yg fresh...
baru lah nikmat berada ditepi pantai...
...............................................
 

salah satu pemandangan kat Hotel Tabung Haji ni...
dpt tengok dgn jelas Stadium roboh..
 
 -breakfast-
 
 suasana yg exclusive..
 
 tmpt mkn yg selesa..
 
Nasik lemak pilihan asben sue
 
 bubur pilihan Hanna..
 
 ini pulak pilihan kakak daina..
 
 tak sempurna turun ganu kalu tak mkn nasi dagang weiiii...
haaaa... ini pilihan sue.. :)
 
 pencuci mulut..
 
cofffeeeeeee... I loikeeee...
 
siap mkn... kuar jln2 tengok pantai...
 
 
daina akan tunjuk riaksi yg sgt teruja bila melihat kejadian Tuhan yg indah ni...

 Waaaa... hebatnya...
 
 "mama tengok ni...rambut kakak ni.."
 

"Kakak... Allah jadikan pantai... ini salah satu bukti kekuasaanNYA.."


 
 siap layan kerenah kakak kat pantai...
kami pun main kolam pulak...
 
 bagusnya hotel ni...
siap sediakan peralatan utk kanak2..
 
 
 
 
 

 kul 12.30 checkout...
lepak kat lobi.. tunggu ayahnya siap jumpa client...
 
 adussss... daina dah bosan...
 
 hadoiiii... kakak guling2 atas lantai pulak...
nak marah pun bknnya dia faham...
yg dia tahunya...
nak ayah... nak ayah...nak ayah dukung...
itu jea yg kuar kat mulutnya..
 
sampai lah tertido dlm keadaan sujud ni..
adussss....
malu betul anak melalak kat khalayak ramai nih...
tp apa boleh buat...
 dukung si hanna yg tengah tido..
alih2.. sue biarkan jea... pasrah... hahaha
 
 sudahi musafir kami dgn selawat... :)
abaikan suara sue yg xberapa merdu tu... wakakaka...
ini shj cara utk sue galakkan anak2 berzikir...
 
 
Salam sejahtera dr SUEperb MaMa...
tata.. titi... tutu...