Wednesday, 27 February 2013

Ampaian Baju

Assalamualaikum....

apa kabar pembaca blog SUEperb MaMa semuaaaaa!!!

kali ni sue nk kongsi penggunaan ampaian dlm rumah pulak...
yg ni sue reka ampian tetap kat dlm bilik pakaian sue... lekat terus kat tingkat... spy cepat kering bila kena cahaya matahari... tak perlu nk keluar rumah utk jemur kain... sgt sesuai utk ibu2 atau isteri2 yg suka pakai baju yg xberapa nk cukup kain kat dlm rumah....

teknik lekat kat diding sama spt entry sblm ni... 
http://sueperbmama.blogspot.com/2013/02/rack-baju-sueperb-mama-design-kedua.html

sebelum ni sue guna ampaian kayu yg ada kaki...
tp rack ni meyempitkan ruang bilik... bersemak mata memandang..
sue beralih ke rack lekat terus ke dinding..

rack ni sgt sesuai utk rumah tinggi mcm ni...
kalau jemur baju kat luar...
risikonya baju jatuh wlpn dah di sepit dgn penyepit baju...
sblm ni sue pernah tinggal kat umah flat...
memang dpt rasalah... jemur 10 helai... angkat 8 helai...
tengok2 seminggu dah baju tu reput kat bawah...
takkan tiap kali jemur baju kita kena hafal helaian utk jemuran...
oiiii... byk lg keje lain lagi nk kena ingat.... jgn beratkan otak utk keje2 remeh...

adoiiiiyaaaaiiii.... jgn sekali2 guna rack mcm ni kat dlm rumah...
memang nampak semak dan meyempitkan ruang...
kalu rumah teres guna rack mcm ni kat parking pun nampak semak...
apatah lg kalau guna rack ni dlm bilik/rumah...

jgn sekali2 pasang rack SUEperb MaMa ni kat dlm bilik tido...
bilik tido ni bilik tmpt kita beradu asmara... ataupun bilik rehat...
sue memang cukup pantang kalu bakul baju dlm bilik atau baju tergantung kat dinding bilik...
sakit mata memandang oiiiii...
kenapa kita tido di hotel kita rasa selesa?
sbb biliknya mcm bilik SUEperb MaMa nihhhh!!!.. wakakaka... gurau jea... hik3

jom kita kongsi gaya bilik yg simple style SUEperb MaMa!!!

pertama sekali... pastikan warna bilik yg sgt lembut....
mesti ada aircond...
barulah tido tu mcm kat hotel...hihihihi

katil yg simple... dihiasi langsir yg simple... 
perhiasan dinding ---->>>"frame ayat2 al quran" spy aura bilik menjadi sejuk...

langsir kat kepala katil diikat spy dpt cahaya percuma...
siang hari dpt cahaya matahari...
mlm hari dpt cahaya dr lampu jln.... Alhamdulillah... jimat elektric.. hihihihi

ruang utk wardrop sue letak kerusi rehat...
haaaa... tengok tu! bkn main senyum lg Miss strawbery berehat...

 ni sue landing masa ngandungkan daina dulu... ---->> kat rumah flat...

ruang utk almari atau wordrop yg kedua ni... sue jadikan tmpt solat....
spy bilik ni jd sejuuuukkkk...
biasanya solat isyak kat dlm bilik la... sbb tengah syok2 tengok TV... daina akan tutup tv sambil ckp..
"atah..atah..atah..." (sambil jari telunjuknya tunjuk ke atas)...
 maknanya... mintak naik tingkat utk tido... hahahaha... sabo jea lah...
dia tak kisah dah... cerita nk abih 5 minit jea lg... kalu dia kata atah tu... semua kena naik atas...

utk letak TV dlm bilik tido ...blm ada perancangan lg... 
sbb daina seorang kanak2 yg sgt peka... kalu dia tido tu... xboleh bunyi skit pun...
bunyi cicak pun dia sedar... bunyi motor kat seberang jalan pun dia terjaga... kalu nk dia tido lama... kita kena tido sekali... xboleh basuh pinggan... xboleh mengemas rumah... nanti daina tido sekejap jea... nk potong kuku dia time tido pun xboleh.... kalu nk potong time tak tido tu, hmmmm jgn harap lah.... 
gelumpor mcm kena cucuk besi kat jari tuh...


opppttttss... ter pok pek.. pok pek pulak....
nasihat sue sekali lagi... rack SUEperb MaMa ni hanya sesuai utk bilik pakaian shj... 
jgn sekali2 letak dlm bilik tido... nanti lari konsep utk lihat rumah anda jd kemas!!!
 
utk dptkan rack ni... boleh contact 017-2838319

sekian..
Deko...deko... bersama SUEperb MaMa!!
tata.. titi.. tutu..

New batch will b soft awning+plain colour.. It's cool..! Can mix n match easily rite?.. Stay tuned peeps, we will update soon..! HOOHIE hanya di









No comments:

Post a Comment