Monday, 30 December 2013

Akulah Isterimu


cewwah... tajuk mcm drama tiz zakiah yea...

Assalamualaikum dan salam sejahtera utk pembaca blog SUEperb MaMa!!!
hari ni sue nak pokpek sikit...
ni haaaa... kesian betul kat saudara nih.. nak sgt tahu pasal perkembangan SUEperb MaMa yea..
sue x boleh sambung chatting lama2 sbb takut membawa kpd fitnah..
tp sue boleh jawab segala persoalannya kat blog ni yea..
maklumlah... bermula wujudnya org ketiga dlm rumah tangga adalah sapaan yg mcm ni lah..

selepas bg salam jea...
terus kpd soalan2 personal...
yup... pada sue ia sgt personal sbb sue xpernah kenal siapa yusri?
profile gmailnya tak lengkap..
tp terus kpd soalan..
"so hw ur life with ur kids... n ur job.."
nampak sgt nk tahu perkembangan personal tentang diri sue..
soalan ni sgt bahaya bg insan yg kesuyian tau...
kalu org bermasalah dlm rumahtangga...
kat sinilah punca...
iaitu... mula mengadu masalah rumahtangga pd org luar terutamannya pd yg berlainan jantina.
itu bg yg ada masalah dlm rumahtangga...
bagi yg cari masalah utk rumah tangga org lain... bermula take care pasangan org lain..
bermulanya utk ambik tahu hal peribadi org lain....
yg si isteri mengadu pd si duda..
yg si janda mengadu pd suami org...
 
itu yg jd kes... suami isteri yg masing2 ada pasangan ditangkap berzina...
 
kat sini sue nak jelas kan...
sesiapa yg nak berkawan dgn sue... suami org... duda.. bujang...
semua sue terima... janji freinds fb dgn sue...
sebab???
hp sue sentiasa on fb 24jam ...
sue kan jual barangan online... mestilah on 24 jam...
muahahaha
lagi satu... fb su asben tahu password.. wakakaka
lepas tu.. asben boleh bukak fb sue anytime... :)
 








okey... memandangkan saudara ni teringin sgt nak tahu pasal life sue... meh sini sue citer yea...
bkn setakat saudara jea boleh tahu... satu dunia pun boleh tahu... okey? adil? hihihihi

hujung minggu ni kami ke alamanda... jalan2 nak beli handbag...
handbag sue dah buruk sgt...
sudah menjadi lumrah org kelate jati akan pakai sampai hancur..
tak suka membazir... mula2 tali belah tepi hancur..
sue buang yg belah tepi...
pasang yg bimbit pulak... hmmm... pun dah hancur...
kulit yg putih jd kuning... sehingga sue malu nak bawa ke mana2...
haaaaa... barulah sue beli baruuuuu!!!
apa pun ini lah handbag yg paling sue sayang dan sue suka... sbb handbag hantaran kawin..
harga handbag ni RM250... perghhh... mahal giler lah tu pd sue...
sbb sue biasa pakai handbag cap ayam jea... muahahah
 
"ayg nak beli handbag ada duit tak?"
"ada... RM50.."
"haaaahhh.. RM50 nk beli handbag??? mana ada handbag harga rm50 skrg... buang masa abg jea... lain kali pegi sorang lah..." lakiku membebel... :(
"ayg nak beli handbag yg ada sale 90% 80% 70%... yg rm40... rm10 lagi nak beli rotiboy.."
asben mengeluh... muhahaha... dlm hati sue... Ya Allah berilah kesabaran pd kami.. maklum lah mulut kami ni sama2 mcm mulut longkang... hati kami ni... sama2 hati sensitif...
"abg blm pernah jumpa org kedekut utk diri sendiri mcm ayg nih... ini kali pertama abg jumpa tauuu"
 
sue diam membisu... membebel dlm hati jea...
untung abg dpt bini yg kedekut tau... hasil dr kedekut lah kita dpt survive..
kalu ayg ni boros... lipstics bertingkat2... eyeshadow bertingkat2...
bukan duit ayg jea licin... duit yg abg bg pun boleh licin tau...
cuba abg tengok muka2 pompuan yg bersolek mcm opera cina tuh...
bape byk mentainance dia???
bape byk duit abis nak beli baju yg branded2...
bape byk kali gaduh ngan suami semata2 nk duit utk berfesyen...
ayg ni pakai yg simple2 sbb nak jaga simpanan utk anak2... kita tak tahu rezeki kita akan datang ni mcmana...
kalu masuk ari ni rm100 kita xboleh nk perasan esok masuk rm200 tauuu...
kalu Allah nak tarik esok masuk RM20..
hahhh... mcmana???

sue membebel dlm ati jea...  :(
 
sampai kat parkson
nampak dah handbag dok longgok2 kat luar tu... alhamdulillah ada jualan murah ari ni...
langkah yg sgt tepat...
 
sue pun pilih2 lah... jumpalah handbag rm47.90.. 70% sale
Yesss... dah jumpa yg aku punya bajet...
 
pastu asben pun dtg..
kat dlm ada handbag yg cantik dan murah...
 
asben pun hulur kat sue...

RM359.90 harga sblm sale..
belek sebelah RM107.90 selepas sale...
lurppp... telan air liur...sue pun letak balik...
tak nak lah bang... lari bajet..
duit yg ada ni xleh nak boros2... sbb nak guna utk modal bisness thn depan... :( uhhukkk
"ambik jelah handbag tuh... kang abg topup RM60... "
wowwww!!! alhamdulillah Ya Allah... terima kasih bang...  rasa nak lompat dan peluk abg time tu jugak... tp kena control lah kan...
kang org cakap bini sape la mcm beruk dpt bunga tu haaaa.. hahaha
 
 
 
tadddaaa... hari ni dtg keje ngan handbag baruuuuuu!!!!
pengasuh pun tegur tadi...
"mama hanna berfesyen mcm saloma lah..."
hahaha...
sebenarnya... sue nk pakai baju warna warni ni awal tahun lepas lagi...
tp baju yg sedia ada tu elok lagi... xleh lah beli... pendam jea lah niat tu...

yg biru handbag utk jln2.. senang nk letak pampers dan baju spare anak2..
yg kuning handbag keje thn 2014..
harap2 jgn lah lusuh sblm abis thn ni yea...
 
baju thn 2014... adalah tema warna warni SUEperb MaMa..
pilihan warna yg ceria!!!
jenis2 baju yg sue pakai ni akan dijual kat ROSSEcouture..
spt biasa... sue akan pakai dulu utk tahu kualiti kain dan keselesaan baju ni..
 
*******************
memandangkan tahun ni harga barang naik yg melampau2 hasil jasa pemangkah2 tega kerajaan skrg...
semua harga barang melambung tinggi... adussss...
jadi... sue pilih kpd baju yg murah2 jea...
 seluar palazo... dgn baju corak zipzek...
tudung halfmoon plain...
akan dijual dgn harga RM80/set
 baju bercorak paisly dan kain saloma..
tudung halfmoon 3ton...
akan dijual dgn harga RM80/set

baju bercorak bulu burung merak...
kain duyung kembang...
tudung halfmoon 2 ton...
rm80/set...
 
inilah fesyen SUEperb MaMa 2014!!!!
whatapp sue utk dptkan best price!!!!
017-2838 319

Post by ROSSEcouture.


No comments:

Post a Comment