Wednesday, 13 February 2013

Rack baju SUEperb MaMa - Design kedua



Assalamualaikum...

di atas permintaan pembaca blog SUEperb MaMa.... mintak sue update kan tentang rack sekali lg...
utk ceritakan sejauh mana praktikalnya rack rekaan SUEperb MaMa ni...
skrg sue akan tulis cara menguruskan aktiviti di rumah...


ini rack pertama SUEperb  MaMa.
http://sueperbmama.blogspot.com/2012/04/rack-baju-yang-sgt-simple.html?m=1
tingkat atas baju daina..
tingkat bawah baju keje sue dan asben...

skrg sue dah buat rack kedua....

tingkat pertama ---> utk apa2 stok atau bakul
tingkat kedua -----> utk tudung - pakai hanger utk baju baby
tingkat ketiga ------> pakaian harian sue dan asben


Rack kedua ni... sue letak papan lapis kat atas...

Cara penyediaan papan sgt senang...
1 keping papan lapis yg di potong mengikut saiz rack ni...
kmd... cat atau kain...
sue pilih cara yg paling bajet...
nk beli cat 1 liter rm22... mahal tuuu...
skrg sue guna kain perca... kmd balut papan tu spt balut hadiah...
jimatkan... kalu nk beli kain corton pun... baru RM4 semeter...


siap ada corak gituh!!

pastu guna jarum peniti sbg pelekat.... 
takkan nk guna saltip pulak kan...
kalu kain ni dah kotor... kita boleh bukak balik dan basuh...
kmd balut balik...

kmd skrukan kan papan kat penyangkut yg sue tempah khas.. 
tadddaaaaa...siapppp!!!! senang dan murah!!!
dgn harga serendah RM150... korang dpt hasil Bilik Pakaian yg sgt kemas!!!

jom layan cara sue uruskan aktiviti mengemas pakaian...
bangun pagi...
sue akan basuh baju... biar mesin tu buat kejenya sendiri...
pastu sue mandikan Bidadari kecik sue ----->> Nur Sufi Hadaina
sbg ibubapa kita bertanggungjwb mandikan anak sendiri wlpn sekali sehari...
ketika itulah... kita kan menyentuh keseluruhan anggota badan anak..
kasih sayang lebih berkesan dgn sentuhan drp kata2...
kita boleh tengok... badan anak ada gatal2 ke... ada ruam ke... ada elegik ke...
time tu kita akan jumpa penyakitnya...
kalau kita tak mandikan anak pd waktu pagi maknanya kita mandikan anak cuma 2 hari seminggu (sabtu dan ahad)
sbb tengahari dan ptg pengasuh dah mandikan...
maknanya sentuhan kasih sayang kita utk keseluruhan badan cuma 2 hari seminggu...
hmmmm... tak patut...tak patut...
tu sbb sue ambik keputusan daina mesti bersih dan wangi sblm ke rumah pengasuh...
time mandi tu....nk melalak ke... nk jerit satu taman ke...
memang sue tak hiraukan... dah siap mandi kang senyap lah tu...
eh3,,, membebel pulak... hihihi

siap hantar suami dan daina kat depan rumah...
siap cium tangan dan pipi... sbg tanda mintak maaf dgn suami jika seharian ada sue buat kesalahan...
sue mohon ampunnnn...

pastu... barulah sue pulak bersiap utk ke tmpt keje...
kalu sempat jemur kain... jemurlah...
kalu tak sempat... balik keje baru jemur...

drp mesin basuh td... terus hanger..
letak di ampaian luar...

atau... kalu kul 12am baru ada masa nk jemur...
sue akan jemur kat ampaian dlm rumah...


haaaa... ni dia... ampaian dlm rumah..

bila pakaian dah kering... terus transfer ke Rack SUEperb MaMa...
tak payah nk isi dlm bakul.... tak payah nk lipat2...
skrggg... keje rumah utk pengurusan pakaian dah siap!!!

tak perlu lipat kain berbakul2 mcm Puan J ni...
tak kisahlah... J tu Jamilah ke...J tu Jerina ke... J tu Jaja ke...
yg penting Pn J... okey???

ini salah satu rungutan Pn J...
ada wordrop yg mahal... harganya dlm seribu lebih utk tempah benda ni...
tp muatannya sgt terhad... ruang utk hanger sgt sidikit...
selebihnya kena lipat... risiko dgn lipas... tikus... dok bersandiwara kat dlm tu... dok berak kencing... beranak pinak kat dlm tu... kalu sebulan tak bersihkan almari...
semua tu akan hasilkan bau yg terperap...
tak pasal2 kena letak pewangi dan ubat lipas...
semua tu mentainent tauuu!!!
hmmmm... lagi satu... pd sue la... almari yg mahal ni... sesuai utk baju yg harga ratusan atau ribuan ringgit...
kalau baju yg kerap pakai... baju tido... baju harian kat rumah... tak sesuai utk di letak dlm almari mahal ni...
hihihihi... jgn marah yea Pn J... :-P

akhirnya Pn J berdepan dgn kain yg tak berlipat ni...
ini kira kemas la... dok bertenggek dlm bakul... blm kira yg berlambak kat atas katil lagi tauuu...
sue yakin... siap lipat 2 bakul ni... dtg lgi 2 bakul... alih2 mintak asben beli bakul lg... 
rumah sue tak pernah ada bakul kain...
rumah sue sgt sempit... tak ada ruang utk perhiasan bakul2 mcm di atas...hihihihi

td almari utk org kaya2 shj... bg yg berpendapatan rendah pulak...
akan beli rack spt di bawah ni...
rack ni memang boleh pakai... cuma nampak ruang bilik jd sempit...
kos lebih murah dr rack SUEperb MaMa... rm100 mcm tulah...
buatan drp kayu... pakai setahun dua dah goyang... tunggu masa nk roboh... 


apa yg sue tulis kat atas sekadar perkongsian idea yg Allah kurniakan pd Sue utk berkongsi dgn rakan taulan...
Kat sini sue nk ingatkan...
Sblm buat pembelian rack SUEperb MaMa.. Sue mintak.. Tlg buat istikoroh dahulu.. Jika Allah bg petunjuk utk guna rack SUEperb MaMa.. Boleh buat order ngan sue, jika Allah bg petunjuk utk beli almari mahal.. Belilah almari mahal... jika Allah bg petunjuk beli rack kat pasaraya... belilah kat pasaraya...

 Sue bkn nk kejar jualan berjuta2 utk bayar mercedes atau nk dptkan duit utk sara anak di sekolah swasta... Apa yg sue bgth ni sekadar berkongsi idea yg Allah kurniakan pd sue... spy pembaca2 blog SUEperb MaMa jd seorang isteri yg bekerjaya dan  disenangi suami tanpa rungutan penat dgn keje2 rumah.. 

sama2lah kita beringat2 spy pahala jadi seorng isteri tidak berkurangan dr hari demi hari disebabkan suami berkecil hati mendengar rungutan isteri krn perkara yg kecil (penat lipat kain... penat keje.. stress dgn kerenah boss)

ada juga yg bertanya... sue tak takut ke... kalu org buat istikoroh... tiba2 dpt petunjuk utk beli rack kat pasaraya atau beli almari mahal...

sambil senyum sue jwb... "sy tak takut kalau pembaca blog sy beralih ke rack yg lain... yg paling sy takut kalau customer beli rack SUEperb MaMa tp menyesal dgn pembelian tersebut atau rasa tak praktikal utk kehidupan hariannya...itu sbb sy mintak buat istikoroh dulu... tanya Allah dulu... spy dipihak penjual dan pembeli rasa puas hati dan aman..."

Ada juga yg bertanya pd sue.. Kenapa dedahkan cara pemasangan rack kat blog, nanti org akan curi idea tu utk dibuat bisness.. Pd sue.. Rezeki itu milik Allah.. Jika Allah ingin beri pd sue.. Jalannya akan terbuka dimana shj sue berada.. Jika idea ni diambil utk org lain cari rezeki.. Alhamdulillah.. Salah seorang pembaca blog sueperb mama ada jln utk cari rezeki dan dpt jauhkan diri dr meminta2..

Lipat kain adalah aktiviti harian yg tiada berkesudahan.. Sehinggalah kita ke liang lahad.. Kalu xnk lipat kain.. Pilihan ada 3 shj.. 
1) Samada tak payah pakai baju,
 2) beli rack sueperb mama..
3) beli rack kat pasaraya..

tepuk dada tanya Allah... (istikoroh)

utk tempahan rack....
boleh call Pn Sue 017-2838 319 En Pie 019-281 3226
atau email ke sueperbmama@gmail.com
kami akan hantar "quotation" melalui email..
pastikan ukuran bilik di kira per "kaki"..
penghantaran brg setiap hari sabtu dan ahad shj...
consultan pengurusan pakaian harian FREE...

ini salah satu contoh penghantaran yg kami buat di Kuala Lumpur..

quotation akan dibuat setelah customer bg lokasi tmpt tinggal dan ukuran bilik yg tepat...
deposit 50%
MAYBANK 5623 7540 0997
Media Smart Healthcare Resources

okeyyy... bila byk masa free dan badan pun tak penat... kita bolehlah lepak2 bersama suami dan anak2..

lepak kat pasaraya...

lepak kat padang permainan...
lepak kat rumah pengantin...
pengantin lelaki ni... pengapit kitorang dulu...
Alhamdulillah dah kawin... semoga Allah kurnia zuriat yg soleh dan solehah secepat mungkin... aminnn...

skrg kami apitnya pulak... tp dlm keadaan dukung anak dan perut sue memboyot... hahaha...

skrg tunggu pengapit belah pompuan kawin pulakkkk..
semoga Allah kurniakan suami yg mithali... bahagia di dunia hingga akhirat... aminnn...

dgn masa yg free di hujung minggu tu..
kita mampu ziarah org sakit.... buah limau ni utk Tuan Hj J...
tak boleh dedahkan nama sebenar... nanti melodi kejar....

ni pulak buah utk kami lepak petang2... santai2... romantik gituh...

kadang2 kuar mkn kat luar... teringin nk mkn Nando's...
layan jea la...

haaaa... kami sempat ziarah umat nabi Muhammad SAW yg baru sehari di dunia...
anak ke 4 Nazri...

ini ibu yg baru lepas bersalin 1 hari...
ambik berkat org mudah beranak ni... beranak kat atas katil di bilik emergency jea...
tak sempat masuk labouroom pun...
suaminya ingat kuar bilik nk masuk labourroom... rupa2nya...
kuar bilik emergency sekali ngan baby.... hahaha..
senang gilerrr...
so, en nazri.... thn depan boleh beranak lg yea... hik3...

hamboiiii... ramai nya anak Nazri ni... memang betul apa yg dia ckp...
"hobi kami ialah beranak"
hahaha...

jom layan video daina kat pasaraya atau kat rumah...
video
daina nk bawak bajunya sendiri... yg baru beli tuuuu...

video
nk main benda ni pulak...

video
alahai anakku.... :)


sekian sudah perkongsian ini...


SUEperb MaMa tak bijak... tp SMART dlm pengurusan hariannnnn!!!
tata... titi... tutu...



New batch will b soft awning+plain colour.. It's cool..! Can mix n match easily rite?.. Stay tuned peeps, we will update soon..! HOOHIE hanya di
ROSSEcouture

1 comment: