Tuesday, 3 December 2013

Tempat-tempat Menarik di Kuala Terengganu


Ayah kena buli ngan kakak daina... kul 1 pm nk tengok pantai... muahaha. panas terik weiiii..



Assalamualaikum dan salam sejahtera khas buat pembaca blog SUEperb MaMa.

kali ni sue nk kongsi percutian pendek di kuala Terengganu...

cuti... keje... enjoyyyyyy!!!

ingatkan bertolak ke Kuala Terengganu pagi sabtu... rupa2nya pukul 12 mlm ahad tu baru bertolak... adusssss... asben siapkan keje dari pukul 8am - 10pm.. sampai umah kul 12 terus bertolak ke Terengganu... huhuhu... gilalah penat...

syoknya start musafir waktu  malam ni... anak2 tido dlm kete.. Alhamdulillah.. aman sentosa.. hahaha

si kecik kami ni..
celik2 mata dah dpt mainan..
sogokkan di pagi ahad spy xmeragam time ayah nk jumpa client...
 
Tenangnya angin sepoi2 kat sini..
Alhamdulillah... Indahnya Ciptaan Tuhan..
 
oleh krn semua muka seposen jea..
semua blm mandi..
segan nk mkn dlm mcd...
drive thru jea.. mkn kat wakaf di masjid..
mcd nya depan masjid tu jea... hahaha..
 
mandikan anak2 kat masjid..
pastu asben sambung keje...
 
pukul 3 baru check in hotel...
perghhhh... penat3..

 
 kakak dah pengsang... penat mengamuk di kaki lima UMT tu...
ini amukkan pertamanya..
ikuti citer seterusnya utk tengok amukkan kedua yea... :)
 
wahhhh... memang best lah hotel ni...
rm250  utk 1 mlm..
perghhh... pd sue memang mahal ler...
8thn thn keje outstation... xpernah dpt hotel mcm ni... hahaha
paling mahal dpt pun RM125.. kui3..
sekali asben bawak masuk hotel yg sgt selesa ni...
uiiiiii... Alhamdulillah Ya Allah...
Tqvm abgku Syg...
 
 tmpt buat air...
 
 ada ironboard..
 
 fuhhh.. toilet yg selesa..
 
 bilik mandi dan toilet yg berasingan...
 
 pemandangan swimming pool dr bilik kami...
memang cantikkk...
 
 TH Hotel!!!
I Loikeeeee... :)
siap geledah hotel....
 
kami teruskan misi kedua..
ICT....
 
Alhamdulillah... dpt jugak merasa goreng2 kat ICT ni...
dah 3 kali plan nk dtg ICT... asyik tak bukak jea kedai...
pastu Tanya salah sorang pembaca blog SUEperbMaMa yg berada di Terengganu.. Hainany!!!..
Hainany bgth.. ICT ni bukak pukul 3...
uhhukkk3... patut lah kitorng dtg selalu tutup...
sbb dtg kul 12pm.. huhuhuhu
 

kali ni dtg kul 4 pulak...
hah!!!
hambbikkk kauuuu!!
beratur nk dptkan sepinggan ikan, sotong dan udang...
 

mula2 sampai... mesti order ABC jagung dulu...
 

cantik ais cream dok tercotek kan?
 

mcm ni lah ngupernya bila dah dpt ICT
Ikan Celup Tepung tu... huhuhu
betapa lamanya beratur..
sampai cair ais cream... :(
 

asben ambik sotong sekor..
sbb sue xleh mkn seafood lg..
 

ikan 2 ekor dan udang 5 ekor...
RM22... boleh laaaaa...
nk merasa makanan freshhh...
 

pastu gunting sendiri... hahaha
 
rasa seafood kat sini memang fresh...
sbb stok nya sentiasa abis...
InsyaAllah kita takkan terkena ngan seafood busuk lah...
 
kalu kita pegi ke kedai yg xramai customer...
stoknya slow moving...
 tp owner terpaksa beli stok dgn kuantiti yg byk utk dptkan harga murah..
pastu simpan dlm peti ais...
hilang rasa fresh... sedangkan kita ke Terengganu utk merasa makanan seafood yg fresh...
baru lah nikmat berada ditepi pantai...
...............................................
 

salah satu pemandangan kat Hotel Tabung Haji ni...
dpt tengok dgn jelas Stadium roboh..
 
 -breakfast-
 
 suasana yg exclusive..
 
 tmpt mkn yg selesa..
 
Nasik lemak pilihan asben sue
 
 bubur pilihan Hanna..
 
 ini pulak pilihan kakak daina..
 
 tak sempurna turun ganu kalu tak mkn nasi dagang weiiii...
haaaa... ini pilihan sue.. :)
 
 pencuci mulut..
 
cofffeeeeeee... I loikeeee...
 
siap mkn... kuar jln2 tengok pantai...
 
 
daina akan tunjuk riaksi yg sgt teruja bila melihat kejadian Tuhan yg indah ni...

 Waaaa... hebatnya...
 
 "mama tengok ni...rambut kakak ni.."
 

"Kakak... Allah jadikan pantai... ini salah satu bukti kekuasaanNYA.."


 
 siap layan kerenah kakak kat pantai...
kami pun main kolam pulak...
 
 bagusnya hotel ni...
siap sediakan peralatan utk kanak2..
 
 
 
 
 

 kul 12.30 checkout...
lepak kat lobi.. tunggu ayahnya siap jumpa client...
 
 adussss... daina dah bosan...
 
 hadoiiii... kakak guling2 atas lantai pulak...
nak marah pun bknnya dia faham...
yg dia tahunya...
nak ayah... nak ayah...nak ayah dukung...
itu jea yg kuar kat mulutnya..
 
sampai lah tertido dlm keadaan sujud ni..
adussss....
malu betul anak melalak kat khalayak ramai nih...
tp apa boleh buat...
 dukung si hanna yg tengah tido..
alih2.. sue biarkan jea... pasrah... hahaha
 
 sudahi musafir kami dgn selawat... :)
abaikan suara sue yg xberapa merdu tu... wakakaka...
ini shj cara utk sue galakkan anak2 berzikir...
 
 
Salam sejahtera dr SUEperb MaMa...
tata.. titi... tutu...
 
 
 
 
 





5 comments:

  1. seronoknye dpt bercuti...best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. memang seronok.. jom kita gi langkawi jan 2014.. :)

      Delete
  2. Best jgk nampak hotel TH tu. Berbaloi dgn harga

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. memang berbaloi dan puas hati... :)

      Delete
  3. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Apa bila Tuan/Puan ingin melawat bersama family atau rakan-rakan kat Padang - Bukittinggi dan memerlukan kenderaan jangan risau hati, KITA HOLIDAYS INDONESIA menyediakan PAKET TOUR dan PENGKHIDMATAN KENDERAAN dengan harga yang sangat berpatutan, dan dengan driver yang mesra, educated, baik hati,sopan dan sudah lama berpengalaman dalam memberikan pelayanan pada pelancong dari Malaysia. Menjadikan lawatan Tuan/Puan sangat berbaloi dan bermakna.

    Contact person :
    RIKO ADRYANSYAH

    Mobile : +62 813 6565 4104 ( WhatsApp )
    E_mail : riko_kitaholidays@yahoo.com

    Wassalam

    ReplyDelete