Wednesday, 2 January 2013

contoh warna dan mozek dalaman rumah siri II


 Assalamualaikum...
 
hari ni sue kongsi warna dalaman pilihan org tua sue pulak...
ini contoh utk rumah yg bersaiz besar shj...
boleh bermain dgn color lembut dan garang...
berbeza dgn color rumah sue yg entry sblm ni...
 rumah yg kecik hanya boleh guna color lembut jea..
 
jom layaaaaannn...
 
ini ruang tamu... nk beli sofa yg besar pun tak pe...
tak mengubahkan pandangan pun..

slidding ada 2...
menangis nk beli langsir... bajet besar tauuuu!!!
 
almari tu... tmpt koleksi brg2 yg sue hadiahkan utk emak...
ada handbag.. ada purse..
dr zaman bujang dulu sampai dah kahwin skrg ni...
setiap kali perayaan.. sue akan belikan hadiah utk org tua...
sue tak  bg hadiah pd hari ibu atau hari bapa...
sue beli pd hari raya aidilfitri dan hari raya haji shj...
utk emak jubah... utk ayah baju kemeja orlando...
itulah hiburan buat diorang.. :) setiap kali musim perayaan..
  
ruang dapur di groundfloor...
 
surau ni tmpt munajat emak sue...
siap pasang aircond tuuuu...

ini bilik pengantin sue dulu 06062010...
skrg dah jd bilik emak n ayah...
hiasannya biarlah kekal kat situ....
kami 4 beradik semua di tingkat 2..
 
 
21 anak tangga utk naik ke tingkat 2
 
susunan mozek yg unik... padanan dgn pagar besi yg tak akan berkarat dan tak perlu cat..
 
bilik anak2 pulak warna hijau terang...
bilik yg luas... boleh bermain dgn warna terang...

ruang dapur di tingkat 2 pulak...
cat dindingnya kuning lembut...
bumbung putih...
contra dgn mozek yg warna terang... Merah dan oren..
 
hambekkkk kau warna bilik air ni...
warna yg sgt berani... 
 
dapur utk tingkat 2..


 
 
wlpn ada dapur yg cantik... mereka tetap gunakan dapur kayu utk jalankan aktiviti perniagaan harian... kayu api tu dah sebati dlm hidup diorang...
nasi kerabu... nasi berlauk... dan bihun...
asap berkepoi2... tp masakan tak berbau asap api...
 
ni kat beranda di tingkat 2..
sblm ni kitorang lepak kat atas lantai...
skrg ayah sue belikan buaian spy kami dpt lepak dgn selesa.... hahaha
terima kasih ayah!!
 
celik mata pagi tu... kami akan order bihun kat kedai emak...
mkn2 dan lepak kat sini...
 
taddaaaaa... bihun air tangan bonda sue!!!
keje kitorang time balik kampung... makan dan tido jea... hik3..
kul 10 am.. emak akan bg nasi kerabu... kul 1pm mkn nasi belauk pulak...
kul 4 pm emak akan masak masakan kampung pulak...
mcm asam pedas ikan baungggggg!!! best giler...
 
ini gaya cucunya yg sgt seronok balik kampung!
 
19 anak tangga utk naik ke tingkat 3...
 
pilihan mozek yg sgt kreatif..
pandangan dr bawah nampak mozek ni terang..
 
pandangan dari atas... nampak mozek ni gelap...
sebab?
tmpt pijak semua mozek warna gelap... dinding tangga pulak mozek warna cerah...
 
ni kat tingkat 3...
memang sengaja dibuat secara terbuka..

hati2... jgn lepaskan anak2 bermain di kawasan ni...
pagar belum di pasang lg...
 
pintu bilik ni dah berusia 30thn... sebaya umur sue..
kayu jati... drp rumah buruk berhijrah ke rumah baru...
bertuah kau pintu... hahaha

pilihan mozek yg gelap utk toilet kat tmpt terbuka.. 

tmpt munajat ayah sue di tingkat 3!!
masih under contraction.
 


 


rumah ni tak de plan rumah... 20% belum siap lg...
semua plan dan design dlm kepala ayah sue... hahaha
pernah contactor merungut nak pasang lampu...
"susah betul nk buat rumah yg tak de plan nih! semua nk tunggu tuan rumah ckp baru boleh buat keje "
 
ayah sue gelak jea... hik3.
 
 
sekiaaannnnnn!!!!
selamat bermain dgn color dr SUEperb MaMa!!
tata.. titi... tutu... muah!
 
 
 

No comments:

Post a Comment