Wednesday, 18 September 2013

Wakil Insurans di Sepang

Advertisor

Puan Suzilawati Hashim
ini namanya betul tau... bukan gurau senda...
namanya hampir sama dgn nama SUEperb MaMa... yg bezanya tak ada ROS jea kat depan...
 
Tudung yang dipakai oleh beliau ialah TUDUNG HOODIE JENAMA ROSSE
 
 




 
Pn Su - 10 thn pengalaman dlm insuran...
 
Wakil agent etiqa takaful
Wakil MMIP (3rd party insurance)
Perbaharui insurance & road tax secara on line
Insurance kerja contractor (wc,car,pl)
Segala Urusan JpJ


sape2 yg pakai kereta... sgt perlukan egent insurans spt Pn Su ni...
setiap tahun kita kena jumpa dia lah utk keje jadi mudah..

SUEperb MaMa buat dgn puan su start mula2 beli kete myvi pd tahun 2007..
Alhamdulillah... takde masalah...
Pn Su akan call atau sms utk ingatkan sue tarikh yg sesuai utk renew insurans dan roadtax kete...

kita kena hati2 dlm memilih egen insurans kereta ni...
ada yg suka letak insurans tinggi...
padahal.. tak guna jugak insurans tinggi2.. sbb nak claim nanti..
kena claim ikut harga kereta semasa... bkn ikut harga yg kita insuranskan..
so, kita kena lantik agent yg sgt boleh dipercayai. spy kita tak di pergunakan..

Pn Su akan bg cadangan utk insurans mengikut market value..
bukan main belasah jea yea...

nak cari kedainya sgt senang...
Anjung vista services & agency
D501 JALAN 6,
KOSMOPLEKS,BANDAR BARU SALAK TINGGI
43900 SEPANG
SELANGOR

H/P : 013-249 1576
TEL: 0387050969/0132491576
FAX:0387066462



kedainya betul2 depan Agro Bank di Kosmoplek..
satu bangunan dgn JPN Salak Tinggi...

okey... cikidout dulu... sape2 yg tengah cari agent... jgn lupa contact Pn Suzilawati yea..
tata... titi... tutu...



opppttt... sebelum cauuuu dari blog ni...
jgn lupa singgah di rossecouture.blospot.com

Tudung Terkini... Anggun Bergaya... yg sangat gojesss!!!

Shawl Hard Awning
Sue 017-2838 319



tata.. titi... tutu...

 

Tuesday, 17 September 2013

Tudung Jenama ROSSE

 
Assalamualaikum...
entry kali ni sue nk cerita tentang prosess pembuatan tudung2 jenama ROSSE.
 
Tudung Jenama ROSSE.. dimiliki 100% oleh SUEperb MaMa Online Shop
 
SUEperb MaMa Online Shop dimiliki 100% oleh Rossuzilawatey Hasein
 
Pengurusan utk siapkan product --->> sue dan asben akan buat dihujung minggu
Pemasaran product ----->> fokus utk Internet Markerting
Facebook Rossuzilawatey Hasein / Rosmazianie Hasein
017-2838 319 sue
 
 
kami bekerja 7 hari seminggu..
hujung minggu adalah keje bersama family..
time nilah kami bekerja sambil bergurau senda dgn anak2...
kalu setakat main kejar2 dan nyorok2 kat kawasan kain ni.. jurujual dah lali laaa....
 
ini part yg paling pening...
nak pilih kain... memang mabuk weiii...
kita tengok tak cantik... bila org lain dah pilih baru nampak cantik...
mula lah.. tunjuk tak jadi... tunjuk lagi tak jadi lagi...
keluar kejap.. tengok org beli cantik pulak... masuk balik...
cukup dua tiga kali kuar masuk...mau muntah mabuk kat situ... hahaha
 

 akhirnya... inilah pilihan utk batch ke3 ari tu...
tunjuk sambil pejam mata jea..tau2 dah potong.. pastu bayar jea..
 
ini utk patern plain dan corak..
bawak jumpa designer pulak...
main lukis2 pulak... hmmm... nk explain sue punya design lah..
pang ping pong... pang ping pong..
hmmm... mabuk lagi sekali... hahaha..
 

ini contoh sue nak buat skirt pulak lepas ni...
tp kosnya sangat tinggi...
kain kena pakai 2meter setengah... kos upah pun tinggi sbb kena jahit bertingkat2...
 
sooo...kena pikir byk kali lah... nk kuarkan modal skirt nih...

 setiap tudung yg sue terima dari designer... sue akan check satu persatu..
yg mana awning senget.. atau berpintal... sue akan pulangkan semula utk di repair.
 

inilah aktiviti kami dihujung minggu...
so... kami bekerja 7 hari seminggu... penat tp hanya mampu berdoa..
spy usaha kami kali ini tidak dikhianati spt dulu... amiiinnnn...
 
Hasbunallahawanikmal wakil...
Cukuplah Allah Tempat Kami Bertawakkal...
 



Sunday, 8 September 2013

Cara Buka Akaun Maybank Tanpa Introducer

Assalamualaikum...

kali ni sue nak kongsi cara buka akaun maybank tanpa introducer...

semua org tau... nak cari introducer tu senang jea... yang susahnya.. nak cari introducer kat area yang kita nak tu yg susah...

kat opis sue ni... semua org pakai maybank2u... tapi semuanya maybank luar dari bandar baru salak tinggi, sebabnya xde introducer utk cop dan sign kat maybank BBST..

memandangkan cimb bbst dah pindah ke KLIA... nak cash cek terpaksa ke KLIA.. atau kalau ke bank cawangan lain kena charge RM5... hadoiiiii... terasa jauhnya... terasa sayang rm5... yg paling tragisnya... kalu dua bank dah di satukan... hmmm... korang boleh bayangkan.. kena ambik nombor nye.... haduiiii... terhangguk2 tunggu giliran...

dengan muka seposennya.. sue pegi lah maybank BBST nak bukak akaun semasa.. siap isi borang segala bagai lah...

"encik, ini borang nak bukak akaun semasa"
"mana kad putih... kad tu kena tanda tangan introducer... tak de yg tu... xleh bukak akaun"
"lurp!.. introducer benda pulak nihhhhh"...
"kena ada org yg pernah pakai akaun maybank kat cawangan ni... mintak dia cop dan sign"
"arggghhhhh... mana saya nak cari nih..."
"kalu tak de introducer.. puan register online jea...  deposit rm500 jea.. kalu walk in rm1000.

ooo... okey... pembelajaran baru!!!
balik opis... godek punya godek laman web maybank2u... sambil tu.. berdoa spy Allah permudahkan urusan...

klik jea sini... Maybank2u

pastu klik kat Account&Banking pastu pilih Current Account atau apa2 akaun yg korang suka lah...


********************************************************************************
Thank you for opening a new account with Maybank. We have accepted your application. 








Please visit your selected Maybank branch to activate your account three(3) working days after submitting your application.









Applications that are not activated within one (1) month will be cancelled.


Penalty charge of RM30.00 will be imposed upon failure to collect cheque book 


(if opt for checking facility) within 30 days. For assistance, please call our Customer Care hotline at 1-300-88 6688 or
 603-7844 3696 (overseas).





Please quote this Reference Number : 1375169113060.









*******************************************************************************

pastu keluar lah nota ni..
print dan simpan... dalam masa 3 hari.. pegi ke maybank yg kita pilih cawangan utk ambik buku cek... siappppp!!!


New batch will b soft awning+plain colour.. It's cool..! Can mix n match easily rite?.. Stay tuned peeps, we will update soon..! HOOHIE hanya di ROSSEcouture


Akaun siap tanpa introducer!!!
tata... titi... tutu...




























































Tuesday, 3 September 2013

Penubuhan SUEperb MaMa Online Shop

Assalamualaikum...  para pembaca blog SUEperb MaMa!!!

sue nak kongsi pengalaman tentang pembukaan SUEperb MaMa Online Shop...
semua tudung yg ada di SUEperb MaMa Online Shop atas jenama ROSSE.

idea ni dah lama bersinggah di hati... tp belum bertemu dgn designer yg professional.. sehinggalah di hujung ramadhan 2013.. sue dan family.. merayau2 cari tudung utk raya... aduiiii... pantang cantik sikit confirm mahal..

ketika sue pilih tudung utk raya.. ada seorang jurujual tudung bg bisness card bossnya.. sue tenung2 card tu...

apa aku nak buat sementara tunggu bajet hospital kuar nih... maklumlah... SALE MEDICAL adalah sale bermusim... kalu dah xde bajet... ko pegi sembah sujud kat kaki customer sekali pun... order xkan dpt.. memang itu realiti berurusan dgn kerajaan..  nak tunggu bajet hujung tahun... rata2 customer bgth.. xde bajet... bajet ciput...huhuhu... kalu dok sengih jea ni... boleh makan pasir dibuatnya... apa lagi... jom kita gerakkan tangan dan kaki cari rezeki..!!!

designer sue ni... adalah designer tudung2 berjenama terkenal dijual dgn harga yg sgt mahal kat market. jadi... kualiti jahitan tudung sue setaraf dgn kualiti jahitan yg berada di butik2 yg terkenal kat luar sana...

tp sue jual dgn harga yg sgt murah sbb... niat asal sue utk bg peluang kpd pembaca blog SUEperb MaMa menikmati... merasai style org2 kaya... sue jual murah bkn krn kain x berkualiti.. tetapi sue ambik untung sedikit shj... tmpt sue beli kain sama dgn tempat butik2 tersohor beli kain... mejoriti tudung yg mahal disebabkan kos iklan yg tinggi, sewa kedai yg mahal dan gaji pekerja... ada yang markup sampai 200% -  400%

semua tudung2 sue yg berjenama ROSSE.. sue buat iklan sendiri... dan sue jadi model sendiri...
spy overhead bisness sue tak tinggi.. jd, sue akan boleh kontrol harga utk golongan yg sederhana..
http://rossecouture.blogspot.com/p/tutorial.html

dari sudut kedai pulak???...
semua stok tudung sue letak kat rumah jea khas utk customer offline dtg walk in..
waktu utk walk in hari bekerja 6pm - 11pm
sabtu dan ahad 7am-11pm (call for appoitment 017-2838 319 sue)
No18, Jalan Dahlia 1/4, Taman Dahlia, BBST, 43900 Sepang, Selangor.
 
 
 pekerja pulak??? 
sue belilah patung ni sekor utk ambik gambar...
kalu bayar model kang... sekali photoshoot.. mesti ratusan ringgit...
 
anak sue tanya :
"mama... ape tu?" sambil tunjuk ke patung tu..
"itulah pekerja mama sayang.." daina pun terpinga2 pening.. hahaha
"daina dan hanna dah besar nanti... mama akan ajar pasal bisness yea syg... buat masa ni, follow jea mama dan ayah wak bisness dihujung minggu... sabar yea sayang jika penat menguasai diri."
 

 





 
seperti biasalah.. kerenah sue ni... sue tak suka jual product membuta tuli cam tuh...
sue akan pilih sendiri jenis kain dan patern yg akan dibuat utk pastikan customer berpuas ati...
jika ada awning yg patah... sue reject dan hantar balik ke kilang..

pasal kos penghantaran ke customer.. sue akan guna skynet.. dah 8 tahun sue guna courier service ni.. sudah pasti sue dpt special rate.. sehelai tudung rm7.5.. 12 helai tudung rm18.5.
 



********************************************************************************

 

 


kini golongan sederhana pun mampu miliki tudung yg exclusive di SUEperb MaMa Online Shop


keluhan hati insan kerdil..


Kita bising minyak naik bukan kerana kita benci Malaysia.

Kita bising minyak naik bukan kerana kita tak mampu bayar.

Tapi...
Kita bising sebab janji tak serupa bikin.
Kita bising sebab kesiankan rakyat marhaen.
Memang kita berduit.
Memang kita berharta.
...

Namun,
jauh di pelusuk sana,
ada yang menghitung syiling.

Ada yang bekerja teruk terkontang kanting.
Mereka tak ada slip gaji.
Jauh sekali socso mahupun kwsp.Kerjanya keluar pagi balik dinihari.

Dan kalian pula berbicara indah persis pujangga metropolis?
Hanya 20 sen?
Itu pun nak bising?
Kerja lah lebih kuat lagi?
Beribadatlah lebih lagi?
Untuk dimurahkan rezeki?

Ya...
Sembang kalian sembang mereka yang berharta.
Sembang kalian sembang orang yang penuh wibawa.

Sedangkan ada mereka yang facebook pun tiada.
Motor buruk hanya tunggu masa.

Kerja lebih kuat dari si sarjana muda.

Kerja lebih ikhlas dari si phd mahupun master.

Hanya untuk mulut mereka sekeluarga.

Ya..
Mereka tak berharta.
Salah mereka kerana tidak berusaha di zaman muda.

Tapi adakah kita berilmu untuk menjadi penindas mereka?

Kalau itu sistem kehidupan.
Aku rela jadi bodoh dari kalian.Kerana aku taknak hilang perikemanusiaan.

# akhirnya ada bicara yg luah apa aku rasa. terima kasih!
oh kesian pada yg mereka yg tak sudah bicara "bersyukurlah dgn keamanan yg Malaysia ada." heyyyyy, ko tahu tak bersyukur tu ape?! dan ko yakin sgt ke Malaysia ni aman even jenayah sini sana... tembak menembak mcm dah kat SIAM dah?! bukaklah mata... jgn bercakap pakai voucer BRIM!


nukilan ini --->> share dr fb

Sunday, 1 September 2013

Twist+Awning

Assalamualaikum..

Para jelitawan yang sentiasa menjaga penampilan diri.. jangan lupa dapatkan tudung terkini dari Kedai Online SUEperb MaMa!!


Tudung jenama ROSSE hanya muncul dgn HOT item sahaja...

tampil dgn gaya yang ringkas... kemas dan cantik!!

semudah 1.. 2.. 3..!!

1. sarung... 2. pin di bawah dagu 3. Pin kiri 4.pink kanan... Vollaaa... siap!!!!

percayalah para jelitawan pasti akan tersenyum dengan penuh keyakinan utk ke pejabat masing2.. setelah memakai tudung terkini dari Kedai Online SUEPerb MaMa.

Jangan berlengah lagi..

Jom Shoppinggggggg!!!

 

RM49.00/pc
CODE : TA01
Status : Available
Description:  Plain Biru, corak tapak harimau
 

RM49.00
CODE : TA02
Status : Available
Description:  Plain peach, corak tapak harimau
 
ukuran
Panjang dari awning ke belakang : 28"

 Labuh dari dagu ke bawah : 13"

 
Please email the product code and detail payment to sueperbmama@gmail.com

or

Call Telemarketing Service
Sue 017-2838 319
Rose 014-304 0013
Jaja 017-3134 188

 
Maybank : ROSSUZILAWATEY BINTI HASEIN
ACC NO. 512 370 401 407







 



Halfmoon + Awning

Assalamualaikum..

Para jelitawan yang sentiasa menjaga penampilan diri.. jangan lupa dapatkan tudung terkini dari Kedai Online SUEperb MaMa!!

Tudung jenama ROSSE hanya muncul dgn HOT item sahaja...

tampil dgn gaya yang ringkas... kemas dan cantik!!

semudah 1.. 2.. 3..!!

1. sarung... 2. pin di bawah dagu 3. Pin kiri 4.pink kanan... Vollaaa... siap!!!!

Jangan berlengah lagi..

Jom Shoppinggggggg!!!



RM49 sehelai
CODE : HMA01
Status : Available
Colour : Pink
Description:  Shawl Hard Awning - Corak Pepatung
Jenis kain : Chiff0n


RM49 sehelai
CODE : HMA02
Status : Available
Colour :  Peach
Description:  Shawl Hard Awning - corak Love
Jenis kain : Chiffon



RM49 sehelai
CODE : HMA03
Status : Available

Colour :  Warna warni Butterfly
Description:  Shawl Hard Awning - Corak Rama-Rama
Jenis kain : Chiffon


UKURAN
 



Ini bentuk halfmoon...
ukuran panjang 53"
awning ke belakang 27"



Please email the product code and detail payment to sueperbmama@gmail.com
 
or

Call Telemarketing Service
Sue 017-2838 319
Rose 014-304 0013
Jaja 017-3134 188

Maybank : ROSSUZILAWATEY BINTI HASEIN
                      ACC NO. 512 370 401 407

 



"percayalah para jelitawan pasti akan tersenyum dengan penuh keyakinan utk ke pejabat masing2.. setelah memakai tudung terkini dari Kedai Online SUEPerb MaMa"

Hoodie+Awning

Assalamualaikum..

Para jelitawan yang sentiasa menjaga penampilan diri.. jangan lupa dapatkan tudung terkini dari Kedai Online SUEperb MaMa!!


Tudung jenama ROSSE hanya muncul dgn HOT item sahaja...

tampil dgn gaya yang ringkas... kemas dan cantik!!

Semudah 1.. 2.. 3..!!

1. sarung... 2. ambik yg hujung dibawah pusing, letak kat kepala... siap!!!!!



Jgn berlengah lagi..

Jom Shoppinggggggg!!!




























RM 45 sehelai (Available)
CODE : HDA01
Colour : Pink
Description:  Hoodie Hard Awning - Corak Flora
Jenis kain : Lycra
 

RM 49 seheai (Available) 
CODE : HDA03


Colour : Harimau

Description: Hoodie Hard Awning Bercorak Harimau

Jenis kain : Lycra
 


RM 49 sehelai (Available) 
CODE : HDA04
Colour :  Hijau

Description: Hoodie Hard Awning Bercorak Harimau

Jenis kain : Lycra


RM 45 sehelai  (Available)
CODE : HDA05
Colour :  Flora
Description: Hoodie Hard Awning Bercorak Floara
Jenis kain : Lycra
 

RM 45 sehelai  (Available) 
CODE : HDA06
Colour :  Flora
Description: Hoodie Hard Awning - Bercorak Flora
Jenis kain : Lycra
 

RM 45 sehelai (Available)
CODE : AA07
Colour :  Blue Flora
Description: Hoodie Hard Awning - Bercorak Flora
Jenis kain : Lycra licin
 

RM 45 sehelai  (Available)
CODE : AA08
Colour :  Purple
Description: Hoodie Hard Awning - Bercorak Polkadot
Jenis kain : Lycra Lembut



RM45 sehelai  (Available)
CODE : AA02
Colour : Pink
Description: Hoodie Hard Awning Polkadot
Jenis kain : Lycra Lembut





UKURAN



Lebar 19"

panjang dr kepala ke bawah 39"
 


Please email the product code and detail payment to sueperbmama@gmail.com

or

Call Telemarketing Service
Sue 017-2838 319
Rose 014-304 0013
Jaja 017-3134 188
 
Maybank : ROSSUZILAWATEY BINTI HASEIN
                      ACC NO. 512 370 401 407
 
"percayalah para jelitawan pasti akan tersenyum dengan penuh keyakinan utk ke pejabat masing2.. setelah memakai tudung terkini dari Kedai Online SUEPerb MaMa."
 


Shawl + Awning

 
 
Assalamualaikum..

Para jelitawan yang sentiasa menjaga penampilan diri.. jangan lupa dapatkan tudung terkini dari Kedai Online SUEperb MaMa!!

Tudung jenama ROSSE hanya muncul dgn HOT item sahaja...

tampil dgn gaya yang ringkas... kemas dan cantik!!

semudah 1.. 2.. 3..!!

1. sarung... 2. pin di bawah dagu 3. Pin kiri 4.pink kanan... Vollaaa... siap!!!!



Jangann berlengah lagi..

Jom Shoppinggggggg!!!
 
 
 
 
 
 

RM49 sehelai (Available)
CODE : SA01
Colour :  Blue
Description: Shawl Hard Awning Double Tone
Jenis kain : Chiffon
 
RM49 sehelai (Available)
CODE : SA02
Colour : Pink
Description:  Shawl Hard Awning Double Tone
Jenis kain : Chiffon
 

RM49 sehelai (Available)
CODE : SA03
Colour : Pink
Description:  Shawl Hard Awning Double Tone
Jenis kain : Chiffon
 
RM49 sehelai (Available)
CODE : SA04
Colour :  Belacan
Description:  Shawl Hard Awning Double Tone
Jenis kain : Chiffon
   
 
RM49 sehelai (Available)
CODE : SA05
Colour : Purple

Description: Shawl Hard Awning Double Tone
Jenis kain : Chiffon






RM49 sehelai (Available)
CODE : SA05
Colour :  Biru Turquoise

Description:  Shawl Hard Awning Double Tone

Jenis kain : Chiffon






RM49 sehelai (Available)
CODE : SA05
Colour :  Kuning
Description:  Shawl Hard Awning Double Tone 
Jenis kain : Shiffon

UKURAN



Panjang 70"
Lebar 19"

 
Please email the product code and detail payment to sueperbmama@gmail.com
 
or

Call Telemarketing Service
Sue 017-2838 319
Rose 014-304 0013
Jaja 017-3134 188
Maybank : ROSSUZILAWATEY BINTI HASEIN
                      ACC NO. 512 370 401 407

"percayalah para jelitawan pasti akan tersenyum dengan penuh keyakinan utk ke pejabat masing2.. setelah memakai tudung terkini dari Kedai Online SUEPerb MaMa"