Sunday, 24 July 2016

Happy Birthday Nur Sufi Hadaina - 5 tahun


Pertama kali kakak sambut besday kat rumah Tok Mak di Felda Kemahang 1..
mama ngan ayah sibuk sgt bulan puasa ari tu... sampai terlupa besday kakak...

buka wasap group PASTI Kids BBST... tengok ada nama kakak tersenarai utk sambut besday..
"Abang... kita lupa nak smbut besday kakak laaa..."  hahaha
kitorang saling berpandangan kebengongan jap...

minggu ni kami ada hantar brg kat Kelantan... nampaknya kita sambut kat kelantan lah...

Kek besday ni kami tempah kat Kak Yah Kek Keladi di Kemahang 1..
Alhamdulillah.. kek nya sedap dan lembab...

utk hiburkan hati diorang... spy diorang lupa tentang PENAT..
kami raikan dgn kek karemel yg warna warni ni...

Macam ni lah nasib anak2 Si Jurujual...
hidup kami yg berdikari..
sedikit pun tak minta bantuan org tua utk hal2 rumahtangga..
kalau kami penat keje luar kawasan...
anak2 juga akan terasa penatnya... sebab diorang akan ikut sekali outstation..
tak pernah kami tinggalkan utk org tua jaga anak2 kami...
sue jumpa client... asben jaga anak2 dlm kete...
sue jln mcm lipas kudung... sebab nak keja cepat siap...
takut anak2 bosan dlm kereta...

bangun pagi... sue siapkan anak2...
mandikan dan siapkan bag sekolah...
asben iron bajunya sendiri dan baju anak2.. 
pastu hantar kakak ke sekolah PASTI Kids BBST..

Sue sambung mengemas rumah...
sambil tunggu cikgu Adik Hanna dtg ambik kat rumah...
dah settle hal rumah dan anak2.. barulah sue masuk office...
beginilah nasib Si Jurujual...

Kami berpegang pd satu konsep yg kami ciptakan sendiri..
"menyakitkan hati ibu mertua sama seperti menyakitkan hati ibu sendiri"
Sabar dalam menjaga hati org tua... disitu kami memohan KEBERKATAN drp Allah SWT...


pada sue...
tanya lah mana2 org tua...
bila anak2 dah berumah tangga... diorang ingin berehat...
diorang ingin mengisi sisa hujung usianya utk beribadah...
waktu pagi utk Dhuha.. waktu malam utk Tahajjud..
solat 5 waktu diiringi dgn solat sunat...
mengaji Al Quran dgn tenang...
diorang inginkan istirehat...

kita sebagai anak..
jgn sekali2 memaksa org tua utk menjaga cucunya...

"Insan yg berfikiran WARAS adalah INSAN yang kenang jasa ORANG TUANYA"


Tata.. titi... tutu...




Monday, 18 July 2016

Sambutan Hari Raya 2016 - Pullman Hotel Putrajaya



Haaaa.... tahun ni geng SSKP dah berjumpa lagi di Pullman Hotel..
(Sue.. Sally & Kak Pah)

kali ni sue book kat Pullman hotel Putrajaya... yesssss.... kat B'S Restaurant ni... geng kami jea yg lepak start pukul 12pm hingga 3.30pm... kitorang ni.. jumpa setahun dua tiga kali jea.. sekali jumpa tu.. memang riuh lahhhh...

kami sampai awal.. apalagi... gambar kenangan mesti diabadikan...

cuak cugak nak pijak cermin lantai tu...
takut pecahhhh... pekerja hotel tu cakap... memang boleh pijak...
opocots... terjakung sikit... muahahaha

haaaa... ini yg paling sue suka..

Dim Sum...

Alahai... comelnya tersusun rapi menu ni...
tapi kami tak termakan pun...

tengah dok belek2 daging kambing.. nak makan steak..
sue tanya pekerja hotel tu...
"Semua ni halal tak?"
"Halal puan... tu ada logo Halal..."
hehehe... ada logo kat situ... tak nampak dikkk... 

aneka kuih muih2...

coklat cair... 
ambik lah apa2 kuih muih.. ko siram jea dgn coklat cair ni... confirm sedap...

ada jeli... cheese kek...

Abc


borak2.. blaaa... blaaa... terkutuk laki masing2.. muaahahaha... pastu gelak bagai nak pecah dapur hotel... yg lelaki pulak dok backup diri diorang masing2... hik3

 ambik nasi 2 sudu jea...
kena simpan ruang utk menu yg lain pulakkk...

disebabkan tak ramai org kat hotel time kitorang dtg ni... anak2 dah mcm berada kat dapur sendiri...
ambik makanan sendiri... berlari sana sini...

air yg fresh...
ada 5 jenis air buah yg fresh yg tak sempat kami minum semua tu...

dok borak gelak... borak gelakkk... sampai lupa nak mkn...
hadoiii... tau2 masa dah habis... alahai.. rugi pulak tak rasa semua air freshhh tu...

sebelum balikkk... bergambar dulu...
cari pekerja hotel tak muncul2 kat sini..
terpaksalah ambik gambar bergilir2...




ini candit lah... sempoi kan...

punya lah byk makanan kat hotel tu... alih2 balik rumah lapar... muahaha..
jumpa petai fresh kat tepi jalan... 
balik rumah masak nasi putih panas.. ikan bilis goreng petai dan kentang...
telur goreng masak separuh cicah budu... hadudududu....
sedapnyaaaaaa... habis seperiuk laki bini makan nasi...

sungguh menyelerakan selera kampung nih... hik3