Sunday, 8 September 2013

Cara Buka Akaun Maybank Tanpa Introducer

Assalamualaikum...

kali ni sue nak kongsi cara buka akaun maybank tanpa introducer...

semua org tau... nak cari introducer tu senang jea... yang susahnya.. nak cari introducer kat area yang kita nak tu yg susah...

kat opis sue ni... semua org pakai maybank2u... tapi semuanya maybank luar dari bandar baru salak tinggi, sebabnya xde introducer utk cop dan sign kat maybank BBST..

memandangkan cimb bbst dah pindah ke KLIA... nak cash cek terpaksa ke KLIA.. atau kalau ke bank cawangan lain kena charge RM5... hadoiiiii... terasa jauhnya... terasa sayang rm5... yg paling tragisnya... kalu dua bank dah di satukan... hmmm... korang boleh bayangkan.. kena ambik nombor nye.... haduiiii... terhangguk2 tunggu giliran...

dengan muka seposennya.. sue pegi lah maybank BBST nak bukak akaun semasa.. siap isi borang segala bagai lah...

"encik, ini borang nak bukak akaun semasa"
"mana kad putih... kad tu kena tanda tangan introducer... tak de yg tu... xleh bukak akaun"
"lurp!.. introducer benda pulak nihhhhh"...
"kena ada org yg pernah pakai akaun maybank kat cawangan ni... mintak dia cop dan sign"
"arggghhhhh... mana saya nak cari nih..."
"kalu tak de introducer.. puan register online jea...  deposit rm500 jea.. kalu walk in rm1000.

ooo... okey... pembelajaran baru!!!
balik opis... godek punya godek laman web maybank2u... sambil tu.. berdoa spy Allah permudahkan urusan...

klik jea sini... Maybank2u

pastu klik kat Account&Banking pastu pilih Current Account atau apa2 akaun yg korang suka lah...


********************************************************************************
Thank you for opening a new account with Maybank. We have accepted your application. 








Please visit your selected Maybank branch to activate your account three(3) working days after submitting your application.









Applications that are not activated within one (1) month will be cancelled.


Penalty charge of RM30.00 will be imposed upon failure to collect cheque book 


(if opt for checking facility) within 30 days. For assistance, please call our Customer Care hotline at 1-300-88 6688 or
 603-7844 3696 (overseas).





Please quote this Reference Number : 1375169113060.









*******************************************************************************

pastu keluar lah nota ni..
print dan simpan... dalam masa 3 hari.. pegi ke maybank yg kita pilih cawangan utk ambik buku cek... siappppp!!!


New batch will b soft awning+plain colour.. It's cool..! Can mix n match easily rite?.. Stay tuned peeps, we will update soon..! HOOHIE hanya di ROSSEcouture


Akaun siap tanpa introducer!!!
tata... titi... tutu...




























































8 comments:

  1. deposit rm500 tu masuk dlm akaun semasa kite balik kn?

    ReplyDelete
  2. Alamak.. ni personal Current Akaun.. aku nak bukak, Company Current Account.. huh.. dah terRegister pulak dah.. mcm mane nak CANCEL?

    ReplyDelete
  3. Lepas 3 hari bkerja tu terus g branch atau kna call dulu?? Klu kita reg ari selasa, hari jumaat tu dah boleh ambil ke??

    ReplyDelete
  4. Untuk urusan personal current account online premier maybank mmg tkyah introducer....tapi untuk current account company kna guna introducer.kna ambil borang dari maybank dengan bawa SSM.untuk urusan introducer insyaAllah sy boleh tolong.alhamdulillah saya Dahl introduce Lebih dari 93 company dan semua dah lulus.saya buat bisness vending dan account semasa may bank dan cimb dah Lebih Dari 3 tahun..boleh hubungi sy-0127292850-wan untuk urusan introducer may bank dan climb.semoga anda dapat menjalankan perniagaan dengan lebih systematic.terima kasih.credit to blog owner.tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adakah masih mnjdi introducer? Area Maybank city square jb

      Delete
  5. Sila lawati blog saya untuk maklumat lanjut ttg current account.tq

    http://kaya-knowledge.blogspot.my

    ReplyDelete
  6. Untuk urusan personal current account online premier maybank mmg tkyah introducer....tapi untuk current account company kna guna introducer.kna ambil borang dari maybank dengan bawa SSM.untuk urusan introducer insyaAllah sy boleh tolong.alhamdulillah saya Dahl introduce Lebih dari 100 company dan semua dah lulus.saya buat bisness vending dan account semasa may bank dan cimb dah Lebih Dari 4 tahun..boleh hubungi sy-0127292850-wan untuk urusan introducer may bank dan climb.semoga anda dapat menjalankan perniagaan dengan lebih systematic.terima kasih.credit to blog owner.tq

    ReplyDelete
  7. Untuk urusan personal current account online premier maybank mmg tkyah introducer....tapi untuk current account company kna guna introducer.kna ambil borang dari maybank dengan bawa SSM.untuk urusan introducer insyaAllah sy boleh tolong.alhamdulillah saya Dahl introduce Lebih dari 100 company dan semua dah lulus.saya buat bisness vending dan account semasa may bank dan cimb dah Lebih Dari 4 tahun..boleh hubungi sy-0127292850-wan untuk urusan introducer may bank dan climb.semoga anda dapat menjalankan perniagaan dengan lebih systematic.terima kasih.credit to blog owner.tq

    ReplyDelete