Tuesday, 10 December 2013

Media Smart Healhtcare Resources


Assalamualaikum.. pembaca blog SUEperb Mama!!

jom kita kongsi2 ilmu dan pengalaman...

Rasulullah saw. bersabda, “Perumpamaan orang beriman itu bagaikan lebah. Ia makan yang bersih, mengeluarkan sesuatu yang bersih, hinggap di tempat yang bersih dan tidak merusak atau mematahkan (yang dihinggapinya).” (Ahmad, Al-Hakim, dan Al-Bazzar)

Perumpamaan diri kita ----> jadi mcm lebah
makanan kita/rezeki kita -----> halal
hasil kerja ----> gigih dan istikomah
rumah/opis kita ----bersih
tidak merosakkan ----> Rakan Niaga yg lain.. (pesaing kita)

ini impian kami!!!! kami lah boss... kami lah kuli...
kami buat kerja dari hal kerja atasan (tukang sign cek) hingga ke kerja bawahan (despatch)... hahaha

gigih 
 stationary pun kami supply jugak...
janji ia boleh menambah pendapatan... :)
 
usaha
 

 
Istiomah dan Tawakal...
 
 
Alhamdulillah...
brand SUMED mendpt tempat di beberapa buah hospital di Malaysia..
Terima Kasih Ya Allah..

keutamaan kami...
Service mesti cepat!!!
jadi... yg mana supplier yg lembab2 nk balas quotation tu... sue terminate jea..
kikikiki...
yg mana supplier bg 8% komisyen kat bumi agent... pun sue terminate..
hihihihi..
tegas bukan sombong tp...
sue akan bekerjasama dgn org yang "win win situation" shj...
 
cuba tengok senarai kerja utk siapkan satu2 job yea...
 
1) Request Quotation
2) Quotation to User
3) Hantar Quotation ke User
4) Terima PO
5) Buat PO ke supplier
6) tunggu INV dr supplier
7) buat Payment Voucher
8) buat pembayaran ke supplier
9) tunggu terima barang
10) Buat DO dn INV
11) Hantar Barang
12) Upadate EP
jika berurusan dgn company kecil... bos akan buat keje dari no 1----12 ---->>> siap!!!
tak boleh tunding jari ke mana2 pihak jika berlaku masalah pd product...
user boleh deal direct dgn boss..
 
sue terima barang dr oversea kul 2pm 09 dec 2013
sue hantar barang kul 8am 10 dec 2013.. service secepat mungkin... jgn delay krn hal2 kecik shj..
 
jika kita berada dlm company yg ramai staff.. inilah punca lambat...
nk siapkan quotation pun ambik masa dua tiga ari.. sbbnya kena tunggu tandatangan manager la... kalu manager cuti.. adussss.. dah lambat hantar quotation...
dpt Invoice dr supplier pulak... nk kena pass ke meja kerani utk buat payment voucher... nk kena tunggu boss buat payment... kalu boss xde mood nk sign cek... hahaha.. dah lambat sehari dua..
 
sue cuba elakkan perkara2 kecil ni bertenggek dlm Media Smart Healhcare Recources.. INSYAALLAH!!!


Tudung Glitter tudung trending masa kini...
jalan sana ada glitter...
jalan sini org pakai glitter...
jom pakai glitter mcm kami!!!
 
haipppp... ada sape2 kenal bff sue ni... hihihi
ini lah suria... exSMSB..
org ke-7 resign pd thn ini kat situ...hahaha
skrg beliau jd model ROSSEcouture utk tudung glitter...
 
 

Jom beli Glitter ngan suuuu...
harga termurah dipasaran!
tak percaya????
"cuba deal dgn suuuuuu... barang sampai depan pintuuu"
anda pasti tersenyum gembira!!!!
ROSSEcouture 
 
 
Berkerja dan berusaha mencari rezeki untuk menampung keperluan hidup dan keluarga adalah perbuatan yang mulia dan sangat dituntut. Di bawah ini adalah beberapa hadis mengenai adab dan kebihan bekerja.
 
“Sesungguhnya ALLAH Ta’ala suka melihat hambaNya berusaha berpenat lelah mencari rezeki yang halal”. (HR Ad-Dailami)
 
“Usaha yang paling baik ialah usaha orang yang bekerja dengan ikhlas.” (HR Ahmad)
 
“Sesungguhnya ALLAH suka apabila seseorang itu membuat sesuatu perkara ia melakukan dengan penuh ketekunan (memperbaiki dan mempertingkatkannya).” (HR al-Baihaqi)
 
“Sebaik-baik manusia ialah yang banyak memberi manfaat kepada orang lain.” (al-Qudha’i)
 
“Seseorang pekerja apabila ia mentaati ALLAH dan majikannya, nescaya ia masuk ke dalam syurga lebih dahulu dari majikannya selama 70 tahun.” (HR at-Tabrani)
 
“Sesungguhnya ALLAH menyukai orang yang peramah dan manis muka.” (HR al-Baihaqi dan al-Syirazi)
 
“Sesiapa yang tidak mengasihani manusia nescaya ALLAH tidak akan mengasihaninya.” (Muttafaq’ alaih)

No comments:

Post a Comment