Saturday, 13 October 2018

Sukaneka SRA 2018 - Nur Sufi Dhiahanna 5 ltizam

Hari sukaneka sekolah SRA BBST.. Sekolah dekna 5thn .. 2018..

Kemain seronok lagi dekna tunjukan persembahan dgn penuh confident... Bila dekna sekolah di kawasan sekolah yg besar ketika umurnya 5thn.. Jadikan dekna cepat matang dari usianya... Pergi sekolah turun depan pagar.. Jalan ke kantin.. Beli breakfast sendiri... Mkn sendiri... 

"dulu dekna mkn kat kantin sambil tengok kartun.. Skrg dekna mkn kat mana?" 

"skrg dekna mkn dalam kelas dgn cikgu.. "

"Tak kotorkan meja kelas ke?" 

"tak lah.. Makan nuget jea kot.. Bukan mkn nasi lemak.. Cikgu pun mkn kuih dlm kelas.." 

Muahahaha ... 









Persembahan senam robik ni.. Dekna agak bosan sikit.. Sebab mungkin ini lagu org dewasa.. Tak kena dgn jiwa dekna yg masih kanak2..


Bab pemarkahan . Sue sgt berpuas hati... 
Pertandingan dipadang sekolah yg luas.. Jadikan permainan dan pertandingan nya sgt telus.. Sgt Jelas pasukan mana yg menang.. Cikgu2 tak membantu utk murid2 bertanding.. Nampak jelas yg murid2 sudah dpt latihan yg cukup... 

Cuma bila persembahan ramai2 tu agak mengewakan.. Sebab jauh dr ibubapa utk dengar dan rakam dgn jelas kata2 semangat kumpulan Masing2... Bertindih pulak dgn lagu background yg kuat.. Huhuhuhu 

Kumpulan dekna rumah hijau.. 
"Coca Cola Seven up.. Rumah hijau up up up.. Clap.. Clap.. Clap.." gitu lah lebih kurang nya... Sgt rugi tak dpt simpan kenangan tu dgn jelas.. 

Kumpulan hijau.. Terbaikkkk... 



Pertandingan kepit bola.. Dekna dpt no 2..

Kakak dan adik raina..meraikan sukaneka dekna... 



************
Ramai yg bertanya.. Kenapa Restoran Nasi Kerabu Sepang tutup hari Sabtu.. Hari Sabtu lah kami yg jauh2 nak mkn nasi kerabu bersama keluarga kat sana.. "

😭😭😭😭

Demi tanggungjawab pada anak2 kecil.. Kami terpaksa cuti...

Adik Raina memberontak... Menangis setiap kali kami sibuk pada hari cuti.. Kakak daina pernah menangis teresak2 dlm kelas.. Sambil hulurkan no hp mamanya kat cikgu kelas.. Mintak cikgu call spy mama dtg utk ambil report kad.. Sue tak dpt info.. Asben pulak terlupa.. Bila cikgu call.. Terus sue tutup restoran berkejar ke sekolah kakak.. Kakak siap cakap kat cikgunya..

"mama dan ayah saya sibuk keje.. Boleh tak cikgu tel mama sy spy dtg ambik report kad..   Sambil menangis teresak2... 

Semenjak hari tu.. Kami buat keputusan utk cuti setiap Sabtu, Ahad dan cuti umum.. 5hari bekerja kami kerja bersungguh2 12 jam sehari.. Bila tiba musim cuti sekolah.. Kami akan luang kan masa dgn #the_sufi_sisters . 

Duit dan dunia.. Jika dikejar.. Tiada berkesudahan.. Ibarat spt minum air selautan yg tak pernah dpt hilang kan haus.. 

Kami lupakan Sale Jualan nasi kerabu yg cecah 3 kali ganda berbanding pada hari biasa demi tanggungjawab pada anak2 . 

Ada jugak yg sound sue "ko ni niaga main2 jea eh?

" bukan niaga main2.. Jual nasi kerabu ni cuma minat dan hobi shj.. Lagi pun pedapatan nasi kerabu bukan sumber pendapatan utama keluarga.. Jadi.. Bila sampai waktu.. Kami rehat bersungguh2 ..