Friday, 30 March 2012

porridge hadaina,weeeee~

SUEperb Mama bangun pagi2 nk masak porridge utk Nur Sufi Hadaina...


buat bubur ni senang jea.. bahan basic boleh jumpa dlm gobok n  esbox jea... beras, buah tomato, kobis, labu,garam seket jea dan minyak zaitun..


 bubur nasi dah masak.. masukkan kesemua bhn2 td..
 tutup api n periuk biar sayur masak ngan wap..
 pastu blender.. skrg jd mcm kuih talam baby..
time cuti ni.. kita letak dlm bekas steel spy senang nk panaskan ikut keperluan...



Selamat mencuba resepi dari SUEperb Mama... Weeeee~

Tudung Terkini... Murah... Cantik... hanya di ROSSEcouture  jgn lupa like page ROSSEcouture..

menu sihat bidadari kecil ku...nyummmy~

==============  aSsAlAmUaLaIkUm W.r.T ======================

pagi ni sue nk buat entry baru nk post kt blog.actually sue da tulis dalam notes kt fb...saje nk share menu yg sihat lg menyenangkan buat ibu-ibu berkerjaya kt luar sana =D  

tanpa bnyk songeh lg...bwh ni sue sertakan cara2 nk buat bubur kegemaran si cilik sue...zasss! layan....

time nk bngun solat subuh tu,sue da siap2 masak bubur nasi a.k.a nasi air..


sayur dibersihkan siap2..


then boleh dipotong kecil2@ ikut size di ingini..lps ni nk blender jgk kan,heeee~ then,bolehlah kite p solat duloooo...


usai jer solat,bubur nasi da masak n hmpir kering...

sayur yg di potong td bolehla di masukkan dan digaul bersama..


tutup api n letak penutup periuk,tunggu sayur msak dgn haba dlm periuk,si ibu bolehlah
mandikan si kecil dan siapkan beg pakaian yg nk dihantar ke rumah pengasuh nanti.
                                                                             


                                                                  siap! senang kan...


masuk jer dalam blender,ngeng ngeng ngeng.....



                                             boleh letak dalam bekas.da boleh send kt umh pengasuh..=)



bubur ini cuma perlu di masak sekali sehari shj... simpan dlm peti ais keluarkan utk kuantiti yang nk dimakan shj.
Dengan jadual memasak spt ini... si ibu tidak perlu bangun pukul 5 pagi.selamat mencuba resepi  SuEperb MaMa...


New batch will b soft awning+plain colour.. It's cool..! Can mix n match easily rite?.. Stay tuned peeps, we will update soon..! hanya di Fb ROSSEcouture