Sunday, 20 October 2013

Tutorial HOODIE

Assalamualaikum..

Para jelitawan yang sentiasa menjaga penampilan diri.. jangan lupa dapatkan tudung terkini dengan gaya yang gojess!!!

tampil dgn gaya yang ringkas... kemas dan cantik!!




percayalah para jelitawan pasti akan tersenyum dengan penuh keyakinan utk ke pajabat masing2..









Halfmoon yang berkualiti dengan harga termurah dipasaran hanya di ROSSEcouture

PRAKTIKAL, SIMPLE DAN SENANG DIPAKAI...


INNER TERMURAH DIPASARAN
  
 
 

Friday, 18 October 2013

Agar - Agar Dragon Fruit



 Assalamualaikum..

kali ni sue nk kongsi resepi yg sgt best..
resepi ni sue belajar dgn pengasuh anak sulung sue...

Agar-Agar Dragon Fruit!!!

haaaa... ini dia buah yg sgt sedap...
warna yg sgt terang... dan menghairahkan... nyummy!!!

bahan2nya :
 
 masak agar mcm biasa..
masukkan santan dan gula...
sedikit garam..

 
bila agar-agar santan tadi dah masak..
separuh biarkan warna asal --->>> agar2 santan
separuh lagi.. masukkan dragon fruit yg siap dilenyek dgn sudu...
biarkan mendidih sekejap... pastu masukkan dlm tapaware utk dibuat lapisan bawah...


kmdn lapiskan agar-agar santan td kat atas..
 

tadddaaaa... siapppppp!!!
memang sodap...!!!



biji2 dragon fruit akan berada dibawah..
rupanya spt biji selasih...
 
 
selamat mencuba resepi dari SEperb MaMa!!!
tata.. titi.. tutu..



 
 
New batch will b soft awning+plain colour.. It's cool..! Can mix n match easily rite?.. Stay tuned peeps, we will update soon..! HOOHIE hanya di

Wednesday, 16 October 2013

Pilihan Cat Luar Rumah

Assalamualaikum..
entry sblm ni sue tulis tentang ----->>> Contoh Warna dan Mozek Dalaman Rumah
 
kali ni sue nk kongsi contoh warna luar rumah pulak...
yuppp... memang cantik dan nampak mewah... terutamanya pandangan waktu mlm...
dengan pantulan cahaya lampu, menjadikan rumah nampak spt villa...
 
taddaaaa... ini contoh rumah yg sue sediakan utk santapan korang...
rumah yg simple tp cantik dan mewah...

 warna tingkat atas dan bawah adalah warna yg berbeza..
 
 tingkat dua dan tiga warna kuning lebih muda dari tingkat bawah...
 
 oren terang pilihan pertama... tp gagal sbb nampak rumah jd kecik..
 
tukar kpd oren kuning yg lebih cerah sikit utk tingkat bawah..
 
hiasan yg simple tetapi sgt menarik dihiasi dgn skirting utk setiap bingkai.. 
 
syiling yg putih dipadukan dgn skirting yg putih... memang cantik!! 
 
 warna tetap kuning... yg bezakannya terang dan cerah jea..
 

 ini dikatakan warna konservatif dan bukan warna yang berani..
iaitu kuning tua dan kuning muda.. hijau muda dan hijau tua..
 
contoh warna yg berani pulak..
pink dan hijau..biru dan pink.. biru dan hijau
hohoho.. confirm ramai yg tak berani menggunakan color2 spt ini utk rumah terutamanya
cat diluar rumah... :) kecuali mereka yg betul2 kreatif..
silap main pilihan warna.. rumah yg mahal tp bercat spt taska.. hahahaha
tak pasal2 nampak kelakar...
 
Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya::Empat perkara yang membawa kebahagiaan iaitu
wanita yang solehah, rumah yang luas, jiran yang baik dan kenderaan yang selesa.!
 
Rumah yg besar tak salah... yg salah kalau kita miliki rumah yg besar utk buat perkara2 mungkar...
rumah yg mewah tak salah... yang salah kalu kita miliki rumah mewah sekadar utk berjoli dgn duniawi..
 
Dunia Jambatan Akhirat!!!
 
 
 
oraittttt... sampai disini saja...
tata.. titi... tutu..
 
 
jangan lupa dapatkan tudung hoodie yang terkini di
 
 


Tuesday, 15 October 2013

Cara-cara shopping di ROSSEcouture

Assalamualaikum..

entry kali ni sue nak tunjukkan cara2 nak shopping di ROSSEcouture melalui facebook page atau blog.. kedua2nya menggunakan system online utk memudahkan customer membuat pembelian..

step 1 : taip jea kat google ROSSEcouture


akan keluar senarai ROSSEcouture
korang boleh pilih utk membuat pembelian dia facebook page ROSSEcouture
atau di blog ROSSEcouture
 
 
 jika menggunakan order melalui pafebook page...
sila klik kat kotak Shop tu utk pilihan produk
 
jika ke blog ROSSEcouture pulak..
sila klik kotak Product kat bawah gambar tu...
kmd akan keluar senarai product..
 
Step nya sgt senang,...
1) Your shopping bag
2) Shipping detail
3) Payment detail
4)  Place Order
 
senarai product akan keluar.....
 
Klik kat Buy Now.. product akan masuk ke dalan "Your Shopping Bag"
 

kmd isi form Shipping detail..
iaitu alamat penghantaran..

siap isi akan keluar Terms dan Syarat




 kmd boleh isi kotak remaks..
apa2 msg yg nak sampaikan kpd pihak admin ROSSEcouture lah...
 
pastu akan keluar button utk print invoice..
so.. korang boleh print invoice sendiri utk confirmation order..
 
kalau korang nk order tudung tanpa menggunakan system pun boleh..
terus pm ke gambar tudung di Page ROSSEcouture jea...
pihak admin akan terus reply utk confirmation...
 
 
 
woraaaaiiiitttttt... jgn lupa beli HOODIE di ROSSEcouture...
Tata.. titi... tutu...
 
kissssss...hurg!