Tuesday, 2 October 2012

Mr. Kabab & Biryani Putrajaya

haaaaiiiiipppppp!!!!!!
jom makan2.... Jalan2... lenggang2...

ini salah satu tempat yg sue sgt suka.... MR.Kabab &Biryani!!!

menunya.. ada hidangan pinggan dan ada hidangan dalam talam

ini pulak alamatnya... sape2 nk luaskan selera mknnya... boleh lah cari tmpt ni yea...

ini contoh hidangan dalam talam...
zaman skrg ni bukan senang nak dptkan hidangan dlm talam tauuuu...
setalam boleh mkn 4 hingga 6 org... ikut saiz perut la... muahaha
kalu geng perut besar ----->>> 4 org setalam
kalu geng perut kecik ----->>> 6 org setalam
mcm2 lauk ada dlm tu...
best sgt2... rasa mcm mkn kat surau zaman kecik2 dulu...

ini menu utk perseorangan ---->>> kelu pegi mkn mcm ala2 dating tu... sesuai yg ni la...

hidangan ringan yg menarik perhatian sue ialah... Poori Dall...
sue x pernah dengar dan x pernah mkn lg poori dall... lepas tengok Master Cheff... 
haiiii... teringin la pulak... akhirnya jumpa di Mr kabab ni...
hihihi... jakung cikit jewwww....

ini untuk menu minuman...
pelbagai minuman buah yg fresh... tembikai... oren... kiwi... mcm2 lah... boleh campur dgn yogurt dan lassi..

ini pulak nasi Mendy + kari kambing...
yg uniknya... ada cili besar hijau dan limau kasturi...
cara mkn cili tu...senang jea... gigit cam tu jea... 
limau kasturi pulak.. perah lah kat mana korang suka... kat nasi ke... kat ayam ke.... 

ini nasi biryani kambing... memang best.. daging kambing tu cicah ngan buah tomato yg dilenyek...sedap gilerrrrr!

ini Nasi Mendy Grill Chicken ------>>> I loike giler2!!!!

ini Poori Dall..
kena mkn time panas... kalu dah sejuk tu... keras mcm kayu laaaa...

ini Teh Massalla... haaa... pertama kali sue minum... 
dlm air teh ada rempah sup... pelik tp sedap!!
kalu sue buat kat rumah teh mcm ni... hmmm... boleh muntah lerrr...
yg ni bayar mahal... semua boleh jd sedap!!!

ada kulit kayu manis... jintan manis... jintan putih.... bunga lawang... dan mcm2 lg...

ini hidangan dlm talam... pertama kali sue mkn dan tempah untuk client sue masa berbuka puasa 2012.
biasanya company buat majlis berbuka kat hotel secara buffee... thn ni sue buat kelainan sikit...
tetamu dtg terus duduk ke meja dlm keadaan tenang... kita sendiri ada masa bertanya kabar dgn tetamu..
 tak perlu beratur utk ambik air sirap... tak perlu beratur dgn beratus2 org utk ambik sekeping daging kambing... sedangkan kita bayar RM40 lebih/seorang... 
yg disediakan kambing sekor utk beratus2 org... heeeee... geram2...
setiap meja, sue order setalam nasi arab berserta lauk +  buah + kentang goreng  +semangkuk kari kambing + 1 jug air buah (kiwi,tembikai,carrot dan mcm2 lg)
tetamu yg dtg awal boleh pilih utk mana2 meja yg diorang suka... setiap meja ada air yg berbeza.
inilah satu2nya keje yg sgt berani sue buat utk majlis syarikat.... cuba bayang... kalu semua complain apa yg sue buat ni tak bagus... mampuihhhh!!! kena kutuk sampai mati tuuuuu...
Alhamdulillah... tetamu yg dtg sgt berpuas hati dan berbaloi berbuka puasa dgn kami...




Tqvm Hj Jamal!!!!.... tunjukkan sue lokasi restoran ni... cikedauuuuuuuttttt!!!



Sekian... 

okeyyy... cukup di sini sudah kisah makan2 dr SUEperb MaMa!!!
Selamat mencuba!!!!


New batch will b soft awning+plain colour.. It's cool..! Can mix n match easily rite?.. Stay tuned peeps, we will update soon..! HOOHIE hanya di Facebook Page ROSSEcouture










No comments:

Post a Comment