Tuesday, 14 July 2015

Tonka Bean - Impiana Hotel KLCC


Hari ni sue kena siapkan data yg kena keep in GST... memang penat dan stress sbb dokumen tak lengkap... hujung bulan july ni kena bayar dan submit ke kastam... memandang dokumen tak lengkap... stress tahap gaban... tambah pulak dgn sambung cuti raya ni... lagi lah byk keje pending... sue pun hiburkan hati dgn mengulit kenangan buffer di Tonka Bean ni...

yahuuuuu... kat sini memang syurga dunia... byk makanan mewah... ais krim baskin robbins tu boleh makan unlimited... makan lah sampai muntah...

Buffet ini disponsor oleh supplier asben.... rm148 sekepala... haishhhh, kalau nak makan utk diri sendiri memang tak sanggup lah... rasa mcm membazir, tp bila org bayarkan itu dikira rezeki... hahaha.. kalau utk entertaiment tak pe... utk mkn suka dgn family rasa mcm membazir jea...



kadang2 Allah bg kita rezeki mewah... makan lah sampai puas dgn syukur..

kadang Allah bagi rezeki yg sederhana... tp dapat makan dengan selera sangat...
hidangan ni bernila rm10 shj... lauk beli yg dah siap...
masak nasi... petai jiran bagi...

percaya tak??? 
apa yg sue rasa ialah... makanan yg rm10 itu lagi berkat...
rasa kenyang dan sedap...

makanan yg mewah sue rasakan tu...
kenyang tapi teringin nak makan lagi... padahal dah tak boleh nak sumbat dah...
rasa nak makan tanpa henti....

makan mewah atau murah bukan ukuran...
tetapi berkat itu lebih diutamakan....

sue sudahi dgn video ini... utk kita muhasabah diri dipenghujung ramadhan ni....


tata...titi...tutu...




No comments:

Post a Comment