Tuesday, 7 July 2015

Shopping raya 2015 - I Setan

Alhamdulillah... kita hampir ke penghujung ramadhan...
thn ni kami shopping baju raya anak2 kat ISetan... pegi pulak time tengah sale... memang langkah kanan lah kan... rezeki terpijak... tak sempat nak baca doa masuk kedai sbb jln pun mcm lipas kudung... kertas doa utk masuk kedai pun dah kena koyak kat anak2... tak dapat baca doa penuh kita baca doa sendiri dlm hati... minta spy Allah ketemukan dgn harga baju yg murah dan berkualiti...
berkomunikasi dgn Allah tidak mengira tempat dan waktu... jgn tunggu atas sejadah jea baru nak ingat Allah...

Berkata Al-Harits al-Muhasibi : "Org yg benar ialah tdk peduli pada penghormatan manusia karena kesucian hatinya. Dan juga tidak suka diketahui orang kebaikannya walau sebesar biji sawi karena kebaikan niatnya. Dan iapun tdk benci jika diketahui orang kelemahannya.”

pusing2 dlm tu... terjumpa baju kanak2 yg tengah sale jenama Poney... apa lagi rembatttt lerrrr...
thn ni beli satu brand jea --->>> Poney jea... harga sangat berpatutan, sehelai baju kanak2 rm40-rm60... geledah lah dlm satu poney cari harga ikut bajet sendiri... nasib baik addooooooo...
dpt lah dlm 4 pasang sorang...

kami shopping hari bekerja... sue ikut asben time dia keje luar... pastu singgah kat Isetan..
tak nak shopping bawak anak2... penat mengejar diorang... penat melayan kerenah mengamuk diorang... last2 kami dating berdua sambil shopping...

kitorang shopping memang mcm lipas kudung la.... mana yg harga murah ambik jea... sbb nak kejar masa... kena keluar dr KL sebelum pukul 4pm... takut jemmmmmmm...


kononnya nak shopping sblm puasa... tak nak kacau hari puasa...
ambik kesilapan dr thn yg lepas.... 
beli baju last minit tak ada stok yg cantik2... semua tinggal yang lebihan pilihan org...
tahun ni cuba utk shopping sblm puasa... tp gagal...
ini percubaan pertama shopping sebelum puasa ari tu... habuk pun tak dapat nak beli, masuk2 jea KLCC kanak2 ni mengamuk nak naik mainan ni... pujuk lah breakfast dulu... dah siap breakfast, mengamuk nak naik benda ni jugakkkkkk... dah kena patah balik mencari mainan ni... KLCC tu bukannya kecik... pusing2 layan diorang main benda ni... dah puas mainnnn...diorang mengamuk nak tido pulakkkkk...
last2... datang lenggang kangkung... balik tertonggek2 penat... baju raya tak dapat beli... penat jea yg dapat...

setelah dibincang ngan asben... jom shopping sambil berdatingggggg!!!

seminggu jea lagi nak cuti raya... baju mama dan ayah belum beli lagi... nak beli baju kurung pun rasa segan sikit tahun ni... huhuhuhu...
asben tak dapat cuti sebabnya ada closing tender 21hb... kena pilih nak cuti sebelum raya atau nak cuti selepas raya... sekolah PASTI dan pengasuh memang sah2 diorang pilih cuti selepas raya...
uhhukkk... cuba korang bayang...

pilihan pertama ---->>khamis balik raya kat perak... kalau jumaat balik kelantan, sabtu rehat... ahad balik sepang sbb isnin asben keje...uishhhh... keje gilier tuh... kang dpt penat tertonggek lagi sekali...masalahnya... rabu kamis jumaat sabtu ahad tu... takkan dok kat rumah jea... takkan nak patah balik kelantan lagi sekali...

pilihan kedua ---->> beraya kat perak jea.. pastu balik sepang... 22hb baru balik kelantan... hadudududu... seksanya menunggu.. sah2 lah kat taman sue tu sunyi sepi... semua org balik kampung...

rasanya kami buat pilihan kedua kot... lebih munasabah...
sue rasa tahun ni nak beli baju blouse lah wak raya.... habis raya boleh pakai gi keje... wakakaka
sue kan keje "Sale Rep"... kalau jumpa client pakai baju kurung... diorang ingat sue nak gi kenduri...
wakakaka... 8 kali pakai baju kurung... 8 kali kena gelak ngan client...
sbb mcm nak gi kenduri... hahaha
sue ok jea kena gelak... baru lah ada hiburan... hidup asyik seriussss dan stress jea... bosan weiiii...

baju raya tahun lepas tak lunyai lagi... sebab pakai 2 kali jea... hahahaha...
ini salah satu baju kurung moden yg kena gelak kat client setiap kali sue pakai...
diorang kata.."baru balik kenduri keeeee??"
addehhh..

The moral of the story... kalu nak shopping raya... shopping tanpa anak2..
keje membeli pun cepat siap... risiko hilang anak kat pasaraya --->>> ZERO...
hmmmm... satu lagi... bulan puasa kan bulan ibadah... bukan bulan shopping....
so, elakkan shopping di sepuluh mlm terakhir....
tahun depan belum tentu berjumpa lg dgn RAMADHAN...
tata.. titi... tutu...

No comments:

Post a Comment