Thursday, 8 January 2015

Seoul Garden


Alhamdulillah... dapat menikmati makanan korea..

kali ni kami makan dgn client.. biasanya kalu sue ajak kuar mkn mlm tu.. mesti sue akan dtg dgn family dan dengan anak2 yg berderet ni... sue pun galakkan client bawa famili... maklum lah... siang hari kita dah berpisah dgn family sbb kerja.. mlm hari lah masa utk family... giler kerja sekali pun mesti ada masa dgn family... :)

sebenarnya dah lama sue ajak asben nak mkn steamboat.. tp asben tak suka.. kali ni dia terpaksa suka sbb client... kikikiki... yeasssss!


ini menunya..

 sue jaga anak... asben sue dan client pegi ambik makanan mentah...

 keluar mlm kononnya nak hiburkan hati si kecl kami...
maklum lah... kakak tengah memberontak sebab kena sekolah...
tak boleh berkepit dgn uminya dah...
tp diorang tido dlm dgn lenanya...
kami pun dpt makan dgn aman...

 sotong.. udang... daging... ayam... bla3.. byk sgt seafood..
 nasi dlm bungkusan...
nasinya wangi mcm pulut sikit..
memang sedap!
 mcm2 boleh dibakar kat situ..
daging perasa kopi pun ada...
haishhh... pertama kali dlm hidup sue... makan daging perasa kopi...
kalu kat rumah jgn hidang kat mertua daging gaul ngan kopi... kang kena pelakong ngan kuali...
tak pasal2 benjol... huhuhu
kat seoul garden xpe perasa pelik2 pun... sbb kita dah bayar... nak tak nak... makan lah apa yg ada kan... kalu buat kat rumah buat daging perasa kopi... maunya termuntah... hahaha

sue selalu tengok rancangan kehidupan org korea...
diorang suka mkn kimchi... sue pun teringin lah nak try...
asben pun gi ambik...
hehehe... makan sikit jea... geli tekak...
sedap tu sedap la... tp geli tekak sikit...
kimchi ni mcm acar timun kat tempat kita la...
mcm tu lah lebih kurangnya... masam dan pedas...
asben sue ckp... org korea terpaksa jeruk sayur sbb negara diorang musim sejuk yg terlalu panjang...
jg simpanan sayur dlm bentuk jeruk la... kita tak xde musim sejuk ni... melantak lah sekali... hahaha..
 sambung bakar2 lagi... rebus2 lagi...
makan kunyah2.. sembang2...
masuk kul 9.00pm sedar2 kul 10pm... semua kedai kat the mines dah tutup...
tinggal kitorang jea yg terkial2 cari parking... kikikiki
patutlah customer sue suka dtg tengah hari... pengalamannya, masuk kul 12pm.. keluar kul 5pm. hahaha
memang best mkn sambil lepak2 kat sini...
mkn byk2 biar berbaloi dgn yg kita bayar...

ada mcm2 sos.. boleh try semua... asal rajin bangun nak ambik jea...

 ada ice krim dan ABC...
sue tak reti nak buat ABC... canggih sgt mesinnya...
nak tengok contoh org buat... tak de pulak org buat ABC time tu...
drp dok tekan kat tempat org tak tekan... baik xyah mkn abs...
huhuhu... balik minum ABC kat kedai jijah lerrrrr...

utk 5 org dewasa... rm269.25..
sgt berbaloi... mkn seafood sampai boroi...

lain kali confirm nak dtg ngan diorang lagi....
memang xbosan... sembang gelak.. sembang gelak...
mujur tak runtuh meja... hahaha
sedar2 kanyang tersandar... 


okey... korang nak mkn makanan korea..
takyah nak gi korea dgn ticket mahal tu... gi jea ke seoul garden... 

tata.. titi.. tutu...

No comments:

Post a Comment