Wednesday, 14 January 2015

Ikea - Shopping perkakas rumah


ini entry rumah SUEperb MaMa sblm ni... Kosong tanpa deko

stok makanan disimpan dalam bakul... hehehe

**ada sorang kawan sue tanya kat mana ada jual rack oren ni...
sue cakap lah kat kedai RM2...

hasil dr pertanyaan kwn sue ni... terbuka hati sue nak susun kat dapur jugak... hahaha

pastu sue pun beli utk 6 unit.. drp barang yg dalam bakul tu...
susun lah kat dalam rack rm2 ni...
asben sue perli... "cantiknya ayg berdeko.."
panas jugak lah hati weeeeiiiii.. dia perlinya mcm tu...

panas sekejap jea...
sebab rack rm2 ni... dpt ketuk hati asben utk berdeko... ekekeke..
kalu tak kang... sampai ke sudahnya rumahnya kosong...

hureyyy!! asben ajak shopping...
mula2 gi cari barang kat nilai 3... hmmm... byk yg tak de la...
agak frush...

nak tak nak kena gi ikea... 
asben sue ckp ikea ni barang gudang jea... bkn brg branded pun...
kalu yg branded.. nah shopping kat sini.. klik disini Set Mewah

tp kitorang tak layak nak ke set mewah... cukuplah di ikea jea...

bagusnya di ikea ni... dia tunjuk sample deko...
korang towaf kat tingkat atas tu.. memang cantik dekonya...
harganya pun kena hati2..
campur sana... campur sini... beribu gaban jugak lah..

kanak2 ni kena letak dlm troli.. pastu sangkut troli tu... mcm troli berkembar lah..
semua org tengok heran... troli ikea ada yg berkembar ke?

. bg bantal sebijik sorang, main puas2... sebelum balik letak balik yea... hahaha..

ini contoh rack yg di pasang...
memang lah ikea harganya murah sikit...
sbb harganya tak termasuk pemasangan...
nak upah drill tu... buka murah laaa...

utk rack tu harga lain... box merah tu haraga lain tau... huhuhu.. kena hati2..
campur sana campur sini... kira agak mahal jugak lah brgnya..
cuma bestnya kat sini... complete utk keperluan rumah...


asben berkenan yg ni..

nasib baik lah ada mainan ni.. dpt lah hiburkan hati kanak2 yg dah bosan ni...

haaa... ni time cari carang kat stor pulak...
bagi bear kecik sorang satu... yg ni boleh beli sbb rm5.90 jea satu...
yg merah td rm29.90... rugi2...

anak2 dah penat... belikan dunkin donat...
makan dlm kete... pastu tido dalam kekenyangan..

alah balik tu.. asben singgah nak beli sofa kat seri kembangan....
kat ikea... sofanya mahal dan simple sgt... memang tak berminat lah...
kebanyakkan sofa 2 in 1... sofa boleh jd katil... huhuhu...
memang tak minat sbb mkn space... nak bukak tutup tu.. memang menyusahkan laaaa....

so, kitorang singgah di seri kembangan...
byk sofa tengah clearences stok...
yg ni harga ratusan jea.. memang murah giler...
tp kitorang tak minat sbb patern lama..
kitorang cari design baru harga lama... hehehe

pusing2... jumpa lah sofa ni...
harga asal rm2500..
harga cleareans stok rm1500.. boleh lah...
lagi pun sue tak pernah jumpa lagi rumah kengkawan sofa mcm ni...
kalu korang dah jumpa tu... hehehe sue tak kisah lah kannnn...

mcmana nak jumpa... tak pernah bertandang rumah kengkawan... wakakaka..
keje.. balik rumah... balik kampung... jumpa client... itulah aktiviti kitorang..

bagi main buai jap... pastu bayar utk sofa jea... bukan utk sekali ngan buai yea...

siap beli sofa... balik lah rumah dalam kepenatan...
tenung sana... tenung sini... masih lg tak cukup...
sblm tido masih lg laki bini dok google... tengok contoh deko... hahaha..
campur ngan sue teringin nak mkn meet ball... masa pegi pagi td...
asben sue malas nak beratur... ramai sgt org nak makan kat ikea ni...
mungkin sbb specialnya meet ball kot...

esokkannya.. pegi balik ke ikea... beli lagi apa yg patut... 
sue nak beli para utk atas TV... asben tak suka..
sbb harganya tak masuk akal katanya...
sekeping papan rm99 blm termasuk besi kiri kanan lagi... adehh...

sue cakap.. dah memang ikea jea yg jual para... kedai deko2 lain mana ada dah...
semuanya jual almari... kalu takkan.. abg beli papan lapis dan cat biar bekilat mcm kat ikea...
boleh tak?... tak boleh kannnnn... nak tak nak kena beli kat ikea jugak... 

kul 8.55 pg ahad kitorang sampai... dah penuh org kat depan pintu... semua berebut nak breakfast kat ikea...
kul 9 tepat pintu buka... setengah jam jugak lah nak dpt meet ball... haishhh... ramai betul..

mula2 happy kanak2 ni...
ni muka kanak2 yg berlari nak kejar ayahnya tengah beratur...
sekali tak jumpa ayahnya... manangisss...
sue pulak tergamam...sbb time tu tengah close deal online jual Rack Baju SUEperb MaMa
sue capai handbag... adik tengok kakak berlari dia pun ikut...
tp lari arah lain... sbb ingat main kejar2...
nak kejar kakak yg lari ke kiri... adik lari ke kanan.. perghhh... memang berderau darah...
masa tu tak kisah dah apa yg tercicir kat handbag yg tak sempat tutup tu....
capai adik... mata sue tertumpu kat pintu.... nak pastikan kakak tak keluar ke pintu...
kalu 5 minit tak jumpa tu... memang sue petir lah dalm cafe tu... huhuhu

ayahnya dtg dgn bawak muffin sorang satu...
baru kakak happy balik..
 
bagus betul ikea... siap ada troli utk beli makanan..
nak beli 2 dulang pulang boleh jalan lenggang kangkung lagi...
memang systemnya.. sorang jea beratur beli makanan... sorang lagi booking meja.. hahaha
 

haaa... meet ball... sedapnyaaaaa... habis 10 bijik.. memang kenyang sampai ke petang lah... hahaha
kalu mkn 15 bijik yg dlm pinggang tu... confirm kenyang sampai ke magrib yea... hahaha

 perut dah kenyang...
kami pun melayari sekali lagi contoh deko2 ikea tu...


sue suka para atas tv...
dah bosan eh tengok kabinet... kat rumah org tua kitakan semuanya kabinet...
dr kecik sampai ke loni... kabinettttttt jea...
cer beralih ke para pulak... simple sgt...

okey... time to cari barang kat storrrrr.....
 
 
hari kedua dah complete shopping utk deko 2015 yea...
 
cukup ke... tak cukup ke... layan jea lah utk thn ini..
next entry ada contoh deko rumah SUEperb MaMa tauuuu...
tata... titi... tutu...

No comments:

Post a Comment