Tuesday, 6 January 2015

Redwok Restoran

Assalamualaikum...

Alhamdulillah... nikmat sihat dpt merasa mcm2 aneka hidangan... syukur3..

kul 4.30pm.. asben hantar gambar rumah flat kat sue utk buat iklan di mudah.com, tak sampai 10minit sue upload dlm mudah.com, tak sampai seminit pihak mudah.com dah publish iklan...
tengah dok link iklan ke fb... call masuk bertubi2... memang terkejut sgt sambutan penyewa kat situ...
setiap 10 minit ada org call nak sewa... masa mula2 nak beli flat tu... sue agak risau sgt dgn investment kat flat ni... sbb keadaan bangunan nya yg agak lama... takut xde yg sanggup nak sewa.. rupa2nya luar dari jangkaan sue... setiap setengah jam ada yg call utk sewa... sampai lah seminggu lebih sue delete iklan kat mudah baru stop panggilan...

kitorang terima org pertama yg jumpa... dgn kadar sewa rm400 sebulan...
sebenarnya nak main harga time tu pun boleh... sbbnya permintaan memang byk..
tp bila pikir balik... org pertama yg sue jumpa ni nak kawin bulan jan 2015, baru nak bina rumahtangga... kami dpt rasa lah mcmana perit kewangan diawal perkahwinan... kadar sewa yg kami beri memang murah dr harga market...

 asben mintak 2 bulan deposit... penyewa pun setuju... tp sue tak suka pegang duit org byk2... sue mintak sebulan jea...

lepas close deal dgn penyewa rumah flat di kajang tu... asben bawak kitorang mkn malam kat Red Wok... ni first time sue dtg sini... so, serahkan kat asben yg buat order...
 dua beranak ni dok pok pek pok pek
bincang nak mkn ape... hahaha
 
 tik sana.. tik sini.... tunggu order sampai...
 
sampai jea Tom Yam dan udang goreng butter.. wowww nyummy....
sampai jea Fish With Manggo Salad... sue terkejut tarik nafas dalam2...
nampak sgt jakungnya...
sampai org meja sebelah pandang sue... ingatkan ada org kena serangan jantung... hahaha
 
 yg buat sue terkejut beruknya... sbb nak mkn 2 org jea... anak2 mkn main2...
mcm membazir jea...
 
tom yamnya.. pergh memang sedap giler...
pekat melekatnya... kebabooo... confirm nak dtg lg...
 
kenyang giler... memang sedap masakannya...
 
"Chiness Food"
 
sue terkejut tengok bill dinner utk 2 org...
asben ckp... "tak pelah yang... kita berjimat cermat sepanjang tahun...
setahun sekali kita raikan rezeki yg Allah bagi ni dgn nikmatnya...
merasai apa yg org lain rasai..."
 
 
Alhamdulillah... nikmatnya kenyang...
tata... titi... tutu...
 


No comments:

Post a Comment