Thursday, 21 November 2013

BRAND SUMED


Assalamualaikum...

jom kita kongsi pengalaman keje..
Thn 2013  adalah thn ke 9 sue dlm dunia Medical Supplier... thn ini thn sue rehat sekejap... hilangkan diri sekejap.. jarang jumpa client... sbb???

sue bosan dgn gelaran yg sue terima... asal jea customer tengok muka sue.. customer akan ingat Star Medik... SUE STAR MEDIK!!!!!... haduiiii... lagi sadissss..
bila sue perkenalkan diri... Sue Media Smart.. customer tercengang... mcm xpernah dengar... huhuhu

"kenal tak Sue Star Medik?"
"kenal.."
"Sue Star Medik tu saya lah... tp itu dulu... skrg sy SUE MEDIA SMART..."
ooooo... pastu bla... bla... bla... sembang manjang lah... hahaha
ada setangah tu.. kenal nama SUE STAR MEDIK.. tp tak kenal pun ghuper sue... hahaha.. ini lagi sadissss!!

Persoalan customer yg sgt tragisnya...
"kenapa company melayu mudah pecah yea...?"
"lurp... SMSB tak berpecah... sy yg resign kat situ.." :)
"yea la.. sue kan org paling senior kat situ... kalu senior dah kuar dr satu2 organisasi tu.. mesti ada yg tak kena kannnn?"
"diorang bagus... sy yg xbagus utk jadi KULI kat situ" muahahaha
"skrg sue bawak product brand ape?"
"brand sy sendiri lah... SUMED!" hehehe
"ni ada kualiti ke tak?"
"ishh3.. dulu pakai brand SM ok tak? ok kan... brand SUMED pun ok jugak... sbb tukar packing jea.. kilang sama.." hik3..

skrg sue adalah SUE MEDIA SMART!

hmmm.. sue penyepikan diri dr jumpa client utk hapuskan gelaran SUE STAR MEDIK... harap2 thn 2014 semua client sue kenal atas nama SUE MEDIA SMART.. okey? deal?
 
 
beralih kpd product ------>>> brand sue sendiri.
SUMED
 
masa tu pening jugak nak pikir nama yg elok nih..
tambah lagi tak terlintas difikiran sue utk ada product brand sendiri...
 
sue jumpa En Syuk... Tanya dia...
 
"syuk... ada idea tak nk letak nama brand? sy tengah pening nih..
mati kutu pun ada... maklumlah org tengah jatuh tergolek sejauh mana
elok sgt ideanya kan?.. sy xnak lah letak nama brand mcm nama company...
sbb kebanyakkan company kat Malaysia ni... asal jea ada product sendiri
nama brand mcm nama company...
saya nk lain dari yg lain.. syuk rasa yg mana bagus SUMED or MEDSU" muahaha
 "ehh... sblm tu syuk nak tanya.. kenapa berenti dr SM tak ckp?.. sy dah buat order nyk2 pastu resign xckp?"
 "hehehe.. jgn lah marah.. sy xleh nk cerita masa tu.. sbb sy sebak.. masa syuk call tu... sy dlm labouroom.. tengah nk beranak masa tu... hahaha... syuk pun tahu.. bertapa susahnya sy wak sale sblm company tu naik kannn... tak pelah biarlah rahsia"
alih topic... "apa nama yg sesuai ni... kalu letak MEDSU kang org ingat MEKSU KLATE pulok..."
 "SUMED pun ok... dah lain dr yg lain.. mula2 bunyi mcm kelakar... bila dah glamour.. hilanglah kelakar tu.."
 "okey set!!! sy namakan product sy dgn brand SUMED... brand ini hak milik sepenuhnya
 MEDIA SMART HEALTHCARE RESOURCES
syrkt ini hak milik sepenuhnya ROSSUZILAWATEY HASEIN"
 
 
***kenapa sue gunakan brand SUMED bkn brand MEDIA SMART (nama company)?
tujuannya... jika ada company yg nak jual product sue.. agent tak segan nak jual dan nk promote..
sbb org tak kenal sape pemilik sebenar jenama SUMED...
kat brand tu... org tak boleh cari company MEDIA SMART sbb xde gambaran langsung nama company kat situ...
contoh..
company Medivision nak jual product BRAND SUMED..
su lantik dia utk agent area southern..
customer boleh terima..
tapi...
kalu letak brand MEDIA SMART..
tp Medivision yg jual..
mestilah customer akan ckp..
baik beli direct ngan MEDIA SMART..
buat ape utk 3rd party..
 
kan??? boleh faham tak???
 
 
Alhamdulillah... Product jenama SUMED sudah digunakan di hospital2 kerajaan...
 

product yg tak bermasalah shj yg sue brand kan SUMED
 ----------------------------
keje2 penghantaran kami akan buat sendiri..
sape lagi??
laki bini lah weiiiiii...
angkat barang... tolak troly...
perghhhh... rasanya mcm thn pertama dlm medical dulu...
cuma saat ni... saat yg paling indah sbb buat keje sama2 dgn asben...
sama2 rasa susah.. InsyaAllah.. sama2 akan rasa senang nanti... aminnnnn300000x
 

 
asben pun bizi ngan projectnya jugak..
pastu tolongg bini pulak...
oiiiii.... bkn tlg saje weiiiii...
sue upah tau... RM50 - RM80 utk sekali delivery tauuuu...
drp upah org luar... baik upah laki sendiri...
duit tu asben wak beli pempers/susu anak jugak kan? wakakaka...

 pakai smart2 tp angkat barang...
hehehe... bukan senang nak rezeki weiiiiii...
 
bezanya...
 
bila kita keje bukan dlm tekanan kita akan lebih bersyukur dgn rezeki yg Allah bagi...
kalau dulu dpt sale RM500k - sejuta setahun...
sue xboleh tidur mlm sbb tekanan dgn suasana keje...
dgn sale yg mcm tu pun tetap kena hentam dlm meeting..
 
skrg... dpt sale RM5k... RM2k... RM300 hingget..
terus ingat Allah dan rasa sgt beryukur sgt2... hati pun jadi tenang...
 
pada zahirnya sue jual tudung..
hakikatnya kepala sue dok pikir...
mcmana nk bangkit kembali.. spy customer confident..
nekad !!Tangan yang menghayun buaian boleh menggongcang dunia!!
 
gila tak gongcang!!...
setengah product sue import sendiri tuk supply ke kerajaan atas brand SUMED
Alhamdulillah... semua tu dgn izin Allah...
sue cuma laksanakan selagi hidup sebelum mati mengadap ILLAHI shj...
 
Jual tudung tu.. Income mingguan...
keje akaun - income bulanan..
supply medical - Income tahunan
 
bisness mana tak sangkut payment weii...
kalu dah namanya bisness... mesti ada time sengket tauuu.. 
 
kalu income tahunan sangkut.. income bulanan ada...
kalu income bulanan sangkut... income mingguan ada..
kalu income mingguan pun sangkut...
 
mula lah sue buat lelongan tudung kat fb... wakakaka..
pastu doa.. "Ya Allah Ya Tuhankuuuuuuuu...
bagilah rezeki kat aku ari ni...
gerakkan lah hati2 org yg berduit tu beli tudung akuuuuu... amin Ya Rabbalalaminnn"
 
kadang2 makbul... kadang2 tak..
 
kalu tak makbul gak???
mintak duit laki lah weiiiii...
hahahaha
 
maklumlah... keje private ibarat telur dihujung tanduk...
time adoooo... adooo lah...
time sengket... sengket lah...
apa pun berlaku... kita hidup dgn senyuman sbg tanda syukur kpd ALLAH...
 
 
sekian saje pok pek... pok pek dari SUEperb MaMa!!!
tata... titi... tutu...
 
hehehe :)
 
 

 

No comments:

Post a Comment