Sunday, 7 April 2013

Singa Star Medik Resign

Alhamdulillah...

Panjang jugak jodoh sue dgn SMSB...

sabar... bertahan... sabar... bertahan... akhirnya resign jua.... hari ni genap 8thn...
sue masuk keje 9 Mei 2005... resign pd 8 Mei 2013... Alhamdulillah...
semoga gantian yg Allah bg ni adalah gantian yg lebih baik... Amiiinnnnnn...


sblm sue resign... sebenarnya sue dah buat product yg memang tengah mendapat sambutan dr customer sue..


tubing utk kegunaan mechine A&E
idea ni dtg... berpunca dr salah harga yg sue bg kat customer di putrajaya...
atas sbb kebendulan diri sendiri...
nak tak nak... sue kena selesaikan masalah ini...
hasil dr perbincang dgn org menufacturing iaitu en azrin... :)
timbullah idea ini...
permulaan pengeluaran ini... byk masalah sbb bocor di "soft connector"
glue yg di buat kat taiwan tak de kualiti dan teknik pemasangan yang salah...
jd sue dan azrin perah otak spy masalah ni selesai...
Alhamdulillah... tubing ini boleh dipakai dan sgt menjimatkan duit kerajaan... peace..
murah dan menarik... :)


tubing utk ventilator..
kmd sue reka lg spy boleh digunakan utk 2 tubing pulak...
dgn menggunakan "pallel wye + elbow connector"

ini pulak rack yg memang customer sgt suka dgn design ni...
byk dipakai kat semua hospital...
sue jual rack ni.. tanpa ada contoh dan catalogue...
atas kepercayaan customer hosp serdang kpd sue...
diorang bg sue supply rack ni..

jika difokus betul2 dgn product ni... InsyaAllah saiz syrkt cepat membesar...

tapi.. sue terpaksa resign disebabkan perkara personal --->>>
sue terlalu sayangkan mahligai rumahtangga yang sue bina pd 6 june 2010..

akhirnya ku resign jua...

sebenarnya terlalu sayang dgn kepercayaan client pd sue dan terlalu sayangkan sistem UBS dan filling yg sue dah praktik selama 8 thn dlm syrk...
menyebabkan sue bincang secara personal dgn majikan... mintak tolak ansur dr syrkt..
utk bekerja dlm opis sementara anak masih kecil selama 5thn...
sue tak kisah jwtn dan gaji turun ke tahap gaji Admint.
tp pihak syrk tolak mentah2... sbb pihak syrk ingin sue teruskan keje sebagai "Sale Manager".
outstation setiap bln ke pantai timur...
target sale yg sentiasa naik tiap2 tahun... 
dari ratusan ribu ke jutaan skrg...
dlm keadaan "two small kids"...
tanggungjawab sbg ibu yg masih menyusukan anak...
si kakak pulak... masih menarik perhatian mama krn jeles dgn kehadiran adiknya...
mana mungkin sue boleh agresif sbg seorng sale rep spt zaman bujang dulu...

sepanjang tempoh berpantang anak kedua ni... sue muhasabah diri...
sblm berkahwin... sue berdoa sampai ke Tanah Suci...
ingin seorang suami yg "berhati mulia" dan anak "penyejuk mata"
skrg Allah bg apa yg sue inginkan... suami yg "familly man" dan anak yang manja2 kucing...

sue tak sanggup perjudikan impian sue selama ini ----->>> keluarga bahagia
semata2 utk kejar sale syrkt yg targetnya tiada berkesudahan...
thn ni kita capai sale RM800k... confirm thn depan majikan akan letak 
target baru dgn 1.25juta pulak...
itu cuma utk dispo shj... sekiranya area sue menang projek mechine itu tak dikira sale sue...
tp dikira projek manager yg lain...
tekanan... demi tekanan dlm meeting tiap2 minggu..
menjadikan sue undur diri...
...................................................

tinggalkan SM dgn gelaran yg diberikan oleh Kiyai pd sue...
"Singa Star Medik"
.....................................................

betul kata Crazy John!!!!
tapi sue tak "Segila John" ----->>> Crazy John

Pangasas "John ilhan"
Rancangan TLC astro 707..
The world's richest People


Dia seorg sale rep yg top dlm syrkt..

Di sebabkan komisyen nya terlalu banyak.. Syrk mula berkira tentang komisyen sehingga beliau terpaksa meletak jawatan dan buka syrk sendiri... Seberang jln dgn company lamanya..
akhirnya beliau kaya raya... 

apapun sue takkan buat spt Crazy John... bkn pengecut... tp tak nak wujudkan persaingan dgn syrkt yg pernah sue mula dr bawah dulu --->> http://sueperbmama.blogspot.com/2012/11/career-analisis-kerjayaku.html.. rezeki Allah melimpah ruah... bumi Allah luas... <<Hasbunallahawanikmal wakil>>

so, tak ada istilah "pelangi diluar itu indah tp nk pegang tak de apa2 pun"... haaaa.... kalu kita yakin rezeki itu milik Allah... jgn kita takut dgn gertakan..


jom kita enjoyyyyy!!!
mai makan kek sempena penutup sejarah sue di SMSB!!!


selamat tinggal client2 sue semua...
terima kasih di atas kepercayaan kalian selama ni terhadap sue...
semoga Allah ketemukan kita dgn gantian yg lebih baik...
Aminnnn 300000000000x

berat hati nk tinggalkan client sue di serdang... putajaya...hkl dan Hrpzii.. Hshas...
en khalid... yg dulunya di temerloh skrg di terengganu... 
yg byk beri nasihat dlm suka dan duka...
"sue tetap ingat kamu sampai bila-bila!!!!!!"
itu lah hukum dunia... setiap yg hidup pasti akan mati...
setiap pertemuan pasti ada perpisahan....



Selamat membaca kenangan dari SUEperb MaMa!!!
tata.. titi... tutu...


New batch will b soft awning+plain colour.. It's cool..! Can mix n match easily rite?.. Stay tuned peeps, we will update soon..! HOOHIE hanya di
ROSSEcouture


















No comments:

Post a Comment