Monday, 22 April 2013

Shopping di Packson


Assamualaikummmm...

hurey... hurey!!!! seronok betul dpt shopping di minggu pertama lepas pantang... mcm katak terlepas dr bawah tempurung.. kikiki..

pasaraya parkson di kajangggggggggggggg!!!! aku dah sampaiiiiiiii oiiiii!!!! aku dah abih pantanggggggg!!!!
rasa nk jerit jea kat situ....hehehe... kang org ckp gilo pulok...

masuk pasaraya bila anak dah 2 ni memang boleh jadi giler... si kakak pulak nk jln sendiri tak nak di pegang... ke hulu ke hilir.. buas mcm ketam... bila dah x larat sgt ayah dia nk kejar... mcm nilah gayanya... :)
hahaha.... kiri kanan... 
semua org kat situ pakat tegur...
adiknya berapa bln? kakaknya berapa tahun??
huhhh... jenuh nk menjawab...
ishhh... ni dah kira jarak dah ni... 
umur kakak dah setahun baru ngandungkan adik...
ada yg lagi parah laaa.... si kakak 8bln tp dah ngandung 5bln...
haaaa... yg betul kalu nk terkejut pun...
abih pantang terus lekat... hahaha

time ayah dia dukung kiri kanan tuhhhh...
sue shopping selipar keje dan selipar jln2...
sue jenis yg tak pandai beli kasut byk2 utk dibuat koleksi...
dah jd kebiasaan... rosak satu... beli satu..
rosak 2 beli 2... jd kat rumah sue xperlu ada rack kasut...
pakai sampai hancur...
tak pandai nk pakai... baju biru selipar biru...
baju merah selipar merah...
huuuuuu... idok lerrrr.... hahaha..
pilihan brand yg sue suka.. Crocodile... 
korang mesti gelak kan??? brand zaman tok kadok punye...
tok kadok pun tok kadok lah... janji tahan lama n murah...
hihihi... cari yg SALE 50% lerrrr...
dah siap bayar bahagian sue rm150...

giliran baju ayahnya pulak... RM 150 jugak...
baru nk gi bayar... cashier tu bgth... pembelian ari ni RM300 dpt voucher RM100...
wowwww!!! tp pembelian sue dah dibayar...
apa lagiiiii.... gi komplain kat customer service la...
pegi sana wak muka serius...
asben pulak segan nk complain... dok belakang sue tunggu menyampuk jea... hahaha...
biar singa betina ni komplain...

"Dik, sy nk komplain ni... kenapa cashier tmpt bayar kasut crocodile td tak bgth ari ni ada promosi??? kitorang beli brg lebih RM300... tp RM150 dah dibayar... promosi tu pulak utk satu resit RM300"

hmmm... wak muka serius... kali ni... kalu xkena cara... mulalah aku nk tunjuk samseng salak tinggi kat situh...
nasib baik customer tu cool jea..
"kalu mcm tu.. akak cancel resit lah... buat pembayaran semula..."

hihihi... selesai masalah...
voucher RM100 tu... kitorang wak beli "seat car" or "car seat"
mana2 lah... asalkan tmpt duduk kanak2 dlm kete...

Taddaaa...
sue nk beli yg murah jea... RM170..tambaah duit RM70..
tp asben sue tak nk yg murah... takut x stabil...


asben sue beli yg RM299 ada discount 10%..
tambah duit RM169... dpt voucher lagi RM10...

masa ni dah penat dah... daina dah ngamuk nk tido... 
adik pun dah nk susu...
ke hulu ke hilir cari brg yg harga rm10...
tup2.. jumpa buku merwarna ni... sambar jea la...


lupa nk beli crayon...
so, daina blm tahu lg fungsi buku ni...
asyik mintak "bukak.. bukak.. bukak..."
daina ingat gambar kat buku ni boleh dibukak pelekat mcm yg cik suenya beli...
bila sue explain yg buku ni bkn mcm buku cik sue bagi...
daina pun koyakkan...
prekkkkkkk... ghelai satu... satu...
fusssssssss.... panassssssss....

beli car seat utk si adik... ghuper2nya...
si kakak yg rasminya...
alih2... adik dok bawah ngan mama jea la..

kakak tido kepenatan... 

dalam dok penat2 tuh... sempat lg kitorang singgah kat busana RATU nih...
nk beli tudung pulak...
harga tudung terbaru... hmmm... memang ratulah...
tudung2 yg tengah hot kat market tu...
sue tak nk beli lagi... bg peluang kpd penggemar feshen terkini yg rasmikan dulu...
biasanya sue beli bila harga dah promosi 50% atau 70%..
time nk clear kan stok... hahaha...

ada yg harga RM89... skrg harga dah runtuh RM35...
sue sambar lah 2 helai...
yg sehelai tu RM 75... diskaun 20% sbb jd ahli RATU...

sue ni berfesyen yg tak de lah ketinggalannn zaman.... cuma tak berapa nak ke depan jea...
masa bujang dulu sempatlah nk belit sana  belit sini...
skrg... semua kena pakai yg express jea... 
tu pun asben dah berzaman nk tunggu sue siap...
nk siapkan anak... nk siapkan brg2 anak yg nk dibawak...
jadi...pilih yg simple jea la...

 selesai sudah shopping hari sabtu...

asben ckp ahad nk rehat....
tp asben ajak gi shopping kat parkson alamanda pulakkkk....
huhuhu... abih lg la duit akuuuu....

ting tong... ting tong.... sambil2 kejar anak tuh... 
sempat jugak sambar T-shirt 3 helai ni...
sale 50%.... layaannnnnn....
anak tengah kecik2 ni... tak bole nk pakai baju yg berfesyen2 sgt..
sbb nk dukung anak...
tu blm kira si kakak main tarik2 baju lagi..
kena yg simple2 jea kalu setakat nk kuar jln2 d hujung minggu...
kang xpasal2 dok abih masa nk iron baju...

giligran asben sambung shopping pulakkk...
pun beralih ke arah yg simple jugak...
drp T-shirt berkolar --->> T shirt xde kolar...

kalu asben dah pakai simple... tak kan sue nk pakai ala2 mak datin pulak kan....

asen sue dok sibuk nk beli stroller... tp sue x galakan...
bersamak jea...nk angkut kuar masuk kete...
baik kita guna kemudahan yg disediakan oleh pihak pasaraya ni...
pegi jea customer service...
ckp nk guna stroller...
tinggalkan lesen kete dan RM20...
dpt lah guna stroller ni percuma utk 2 jam pertama...
RM10/sejam utk jam berikutnya...
hmmm... 2 jam pertama register atas nama sue...
2 jam kedua register atas nam asben..
dpt 4 jam percuma... senang kan...

kenapa sue suka beli baju yg ada SALE 50% atau 70%...
dan sgt benci dgn "NEW ARRIVAL"
hmmm... ada sejarahnya tau...
kemeja ni sue beli kat butik Kylie Lang...RM89..
lepas sbln jea... sue masuk parkson... RM45...
arrrgggggg!!! rugi duit akuuuuuuuuu!!!
kylie langggggggg!!!
lepas sejarah tu... selamat tinggal "NEW ARRIVAL"


fesyen tinggal kita sebln dua tak pe... jgn kita tinggalkan fesyen sehingga nampak terlalu kelainan dgn org ramai... peace... :)

sekian... shopping2 dr SUEperb MaMa!!
tata... titi... tutu...


New batch will b soft awning+plain colour.. It's cool..! Can mix n match easily rite?.. Stay tuned peeps, we will update soon..! HOOHIE hanya di
ROSSEcouture

No comments:

Post a Comment