Monday, 26 November 2012

MAHA International 2012


Assalamualaikum semuaaaa!!!
hihihi... korang dah pegi melawat MAHA 2012 tak? kalu nk pegi sana... kena kuatkan mental dan fizikal...
pakaian pun kena ala2 jungle tracking gituh... sbb...kat sana sgt luas... jarak pameran tenakan ke pameran pertanian sgt jauh... kena naik benda alah ni... hmmm.. mcm gi zoo melaka gituh..
jgn gatal2 nk pakai kasut tumit tinggi yea... mau balik jln kaki atau tak melawat ke semua tempat...
yg mana syg kulit tu... boleh pakai sunblock awal2... tak payah nk mekap2 merah biru kuning kat situ... sbb confirm mekap cairnya... hahaha..

kitorang pegi tengah ari...
kalu pegi ptg takut terlepas waktu solat pulak... masa abih kat menunggu benda alaih ni haaa...

pastikan si kecil anda betul2 kenyang...


heee... kitorang lupa bawak payung... nasib baik ada topi yg dah berzaman dlm kete sue...
boss SMSB bagi pd thn 2007 kot...
topi ni dok bertenggek jea dlm kete... hujung thn 2012 ni baru tahu kepentingannya... kah3...


di saat panas terik ni... saiz topi bkn ukuran... yg penting muka sy tak burn tauuuu!!!
selain tu...
 kita boleh sedarkan diri sendiri... ini panas dunia... belum panas di padang mahsyar lg....

umpan kan daina ngan belon... sblm kami menjelajah di pelusuk UPM... hihihi
kami beli payung sbg kenangan MAHA 2012
RM12 jewwww...

daina jd mcm patung lepas dpt belon "yaya"...

ni dlm hall ada aircornd... mcm2 adooo...
pameran tumbuh2an yg berteknologi terkini..

ni gaya daina jelajah MAHA... dok atas bahu...
kalu rasa gayat... daina akan pegang telinga ayahnya... hahaha

kmd kami pegi ke kawasan jualan anak pokok...
tak dpt nk beli apa pun... sbb tak larat nk mengusung... 
parking jauh...

orkid..

pokok bongzai kecik2... tp harganya mencecah rm2k plus2...
huhuhu... 


kmd kami ke ternakan naik transport yg di sediakan... berebut2..
mcm pelarian laaa... hik3..

hambik kauuuu... mcm gajah besarnya..
kalu terlepas ni... tak cukup tanah kitorang lari...hahaha

kambing susu..

lembuuu.. dah mcm seladang...

hayyoooo... lembu ni tak larat nk bangun dah... obessss!!

ni sekor lagi... obessss!!

kambing...



perghhh... memang penat gilerrr... dah pakai selipar lembut pun... masih melecekk...
sape2 yg plan nk ke sini utk shopping anak pokok... baik pegi ari keje dan jgn bawak anak...
parking jauhhhh...



tata titi tutu... 
sekian penjelahan SUEperb MaMa ke pelusuk MAHA 2012..
Pengalaman yg sgt bermakna bersama family tercinta... muaaahhhh!!




















No comments:

Post a Comment