Thursday, 13 August 2015

Sambut Ulang Tahun Nur Sufi Hadaina di PASTI KIDS BBST

Assalamualaikum....

hari ni sue servie kete kat Nissan Putrajaya... habis dlm RM621.... peghhhh... memang terkejut beruk lah, payment byk tak masuk lagi nihhhh.... uhhukkk3...

sabar....sabar... Allah sentiasa bersama hambanya yg berdoa...

sambil tunggu service tu.... apa lagiiiiiiii????? masa yg tersisa ni... sue gunakan utk simpan memori kenangan terindah dlm menguruskan anak2...

haaaa.... ini cikgu baru kakak... Cikgu Diana... Cikgu Ain... dan Cikgu Allyn...

kakak pun punya hobi mcm mama....
dapat hadiah Robocar Poli.... terus nak ambk gambar...
ini kakak snap picture sendiri.... hahaha
"adik... jom adik... kita ambik gambar amber dan poly... jom adik..."
adiknya pun ikut lah apa kakak buat....
kat sini kita boleh simpulkan... apa yg kita buat itu yag akan anak buat....
baik kita buat... baik lah yang anak2 buat...
sekali sekala sue petir kakak.... kakak pun petir adik jugak... adehhhh


hohohoho..... kakak suka bercerita pasal kwn2 dan cikgunya kat school...


ini hadiah besday kakak dan adik utk tahun 2015.... rm98 satu... so,memang kena share lah yea...

belah kiri tu gambar pengasuh kakak dulu...
teringat lg kata2 kak ton...
"kak ton memang tak pernah marah daina... jentik pun tak pernah... usahkan nak cubit atau pukul... memang kak ton tak pandai marah daina sbb daina baik... tak buat hal..."
"Adehhhh kak ton... kak rumah sy.... mulut sy ni asyik petirrrrrrr jea... sekejap berebut mainan dgn adik... sekejap dia tolak adik... kat rumah kak ton sopan jea yea...."

yg belah kiri tu Cikgu Alyn...
kanak2 lain sibuk main... berkawan... kakak masih lg suka berkepit dan  berkawan dengan cikgu...

balik rumah merepek nak mainan yg mcm kat schooll...
sue punya style...
mainan yg ada kat sekolah kakak kena fight jugak utk merasa..
mama takkan beli... kalu di ajar apa yg ada kat luar... asyik mama kena beli...
huihhhh... ditarah gunung boleh rata nak oiiiii...
so, cikgunya cari ruang... bagi hadaina main utk lepaskan giannya...
lepas dpt merasa sekali daina dah tak sebut utk beli kuda lagi....

ini cikgu Ain yang rakam video kakak...
pastu wasap ke sue....


pagi tadi mama menyakat kakak sampai nangis.... kikiki...
buka cikgu jea yg suka menyakat... mama pun suka tauuuu... hahaha


pagi2 buta ayahnya ambik kek besday kakak kat cyberjaya...
sue bawak anak2 naik kete asing...
diorang tak boleh duduk sekali ngan kek.... confirm princess kat kek tu patah liuk dikerjakan diorang...

dalam kete kakak mintak kek besdaynya...

"mama, jom pegi kedai dulu... jom la.... belilah kek besday kakak.."
"tak yah laaaa..."
"alaaaa... kakak nak kek besday... kakak tak nak gi school kalau tak de kek... hari ni kakak kena bawak kek besday kakak..." menangis merengetnya dah start dahhhh
"alaaaa.... kak tumpang kek besday zaquan jea..."
"kakak tak nak tumpang yang zaquan punya... kakak nak kek sendiri...." dah hujan air mata dah...

sampai depan school... tak nak turun sebab xde kek.... hahaha

kononnya nak surprise kat kakak... dah merosakkan mood kakak... kikiki

ayahnya pun dukung daina... tunjuk kek besday kakak dlm kete ayah...
kakak cuba lah senyum dlm mood marah dgn mama... hahaha...
terus berjalan nak masuk school...

tadddaaaaa.... ini kek besday kakak utk sambutan di PASTI kids BBST!!!!!

haaaaa.... tengok lah air mata kakak... 
terpaksalah cikgu Alyn dukung nak pujuk kakak....

senyum dah sebak...
mungkin kakak hairan... kenapa kek besday ada... tp mama, ayah dan adik tak de...
ini pertama kali kakak sambut besday dgn cikgu dan kengkawan.... 

 hehehe... sue ni suka ambik gambar candit...
hahaha... cikgu tengah memasak utk sambutan hari raya petang ni.....

suasana kanak2 yang riang ria hari raya...

yang tudung purple tu... cikgu Nad... skrg tengah sambung belajar...
cikgu fatin belum sampai lagi kot....
cuba korang perhatikan.... 
semua kanak2 lain pakai baju raya yg sopan....
hadaina sorang jea yg brutal... hahaha
pakai gaun dan free hair...
haaaaa.... cam mana tu???
nampak sgt emak ayahnya brutal kannnnnnnn....




lepas baca doa dan makan....
nasi beriani di sponsor oleh Borak-Borak Restoran...

 
ini barisan besday girl...
 
dan ini barisan besday boy.....

kanak2 berkumpul riang ria selepas sambut besday beramai2....



Tahniah buat guru2 PASTI Kids BBST krn berjaya hibur kan hati anak2 kecil yang cuma tahu tunaikan permintaan nya shj...

Semoga rezeki cikgu2 PASTI Kids BBST berkat dan diRedhai Allah...
Amiiinnnnnn....

Banyak itu bukan ukuran... yang penting BERKAT....

tata... titi... tutu...
























No comments:

Post a Comment