Wednesday, 13 May 2015

Buffet - Marriott Hotel, Putrajaya

Assalamualaikum...

kali ni pengalaman sue uruskan buffet utk syarikat di hotel Marriott Putrajaya...
keje booking ni memang senang... just call.. bagi tahu berapa org dewasa dan kanak-kanak...
group utk client sue ni ada 9 dewasa dan 5 kanak-kanak2...

kalau nak harapkan makan utk family sendiri dgn bayaran rm95 satu kepala... sampai kiamat pun sue tak merasa la... nasib baik dpt sponsor dr company... kikikiki

haaaa... ambik kauuu... table yg panjang... ala2 meeting gittuhhh...
register atas nama sue...
client sue yg chiness request utk hari Mother's Day...
sue tak sambut Mother's Day pun...
bagi org islam... ada keraguan sikit tentang sambutan hari ibu...
setiap kali tiba Mother's Day... mesti berlaku perbahasan kat wasap..
ada yg menyokong... ada yg membantah...
terpulang pada hak masing2...
sue memang tak sabut hari ibu... walaupun ibu berharap untuk dapatkan hadiah dr anak2 pad hari ibu... cukuplah 2 perayaan yg Allah sediakan utk kita iaitu Aidilfitri dan Aidiladha...
kedua2 perayaan itu... kita sudah raikan ibu kita... jgn ditambah kan tentang perkara yg meragukan...

tapi client sue pilih Mother's Day sebab ada promosi...
pada perancangan pertama... sue nak buat hari sabtu...
total kos hari sabtu seribu lebih...
tp bila buat hari ahad rm855... mestilah kita pilih yg murah kan?

yg bukan islam.. nak sambut hari ibu silakan...
bagi yg islam... dtg makan dan borak2 jea lah...

untuk intertaiment dgn client... sue memang galakkan pd hari cuti...
sebabnya... 2 in 1..
family seronok... keje pun jalan...
 tunggu client.... client chiness bawak hadiah... wowwww... tqvm sir!

Mr D and Mr K
 sue sentiasa ingat beliau sampai mati la...
beliau selalu datang ketika sue tengah susah...
ketika sue memerlukan bantuan... disaat org lain lari beliau datang..
disaat org memfitnah sue... beliau datang memberi semangat dan keyakinan...
zasssssssss... tutup!!

Alhamdulillah... dpt asben yg support kiri kanan...
anak2 pulak memahami... kecik2 dah belajar buat marketing... kikiki 
 makan kat hotel ni.. kena ambik sikit2 jea walaupun kita bayar banyak...
sebab kalau makanan berlebihan dimeja... nampak sangat "daghat gonggggg"
kampungggggg...

kalau sue jumpa client... tak sempat nak makan byk... sbb byk bersembang...
pang ping pong... bla.. bla.. blaaa.... tang ting tung... bla.. bla.. blaaa...
mcm2 cerita keluar....
nasib baik dapat meja yg dihujung tanjung...
 mulut2 kitorang ni... kalau tak terpekit terlolong tak sahhh...


ini tempat ambik makanan...
pelbagai jenis kuih muih yang tak sempat sue sentuh... sbb kenyang gilerrrrr
...
laksanya memang sedap... rasa ikan yg memang secukup rasa...
mungkin tukang masaknya dari penang kot... betul2 holiooooo...

suasananya yang tenang wlpn ramai org...
semua yg datang sini sopan2 weiiii...


 
time kitaorang makan ni.. ada badut...
badut ni akat buat betuk ikut apa yg kitorang mintak...
kat meja kami ada 4 org kanak2...
sorang mintak princess beloon... semua nak princess belon...
sejam jugak lah badut ni dok terpacak kat meja kitorang... kikiki

ini badut buat magic...
bukan budak jea terkejut duit hilang... sue pun terkejut beruk weiiii...
 kalau dlm TV tu mungkin menipu... tp live tuuuu...
hohohoho...

jom layan kami berselfie dan wefie yea... 

selfie sungguh weii... pasni belum tentu syarikat nak sponsor lagi... mahal siotttt...

makan punya makan... jumpa lah si amoi 2 org ni dok melapak kat sini...
wefie sikitttttt...sue ingat sue yg paling slim...
sekali kat gambar... hadoiii... berisi jugak yea....
rupanya amoi yg tengah tu lg slimmmmmm...
ayu kan amoi yg pakai kebaya moden tu...
sue jugak rockkkkkkkkk!!!

korang nak cakap sue perasan cakap lah...
apa pun sue sgt suka gambar ni... kikikiki..
nampak enjoyyyy...



cikidout duluuuu... tata.. titi.. tutu...

No comments:

Post a Comment