Monday, 22 December 2014

Johor Premium Outlet

Alhamdulillah... jalan-jalan luaskan padangan..



 cer dengar betul2 part ni 0.25... hihihi... ciri2 isteri seolehah..

Jom shopping di JPO..
ni asyik2 parkson... asyik2 sogo... asyik2 alamanda... cuba bukan pandangan sikit dgn langkah yg lebih jauh sikit...

balik keje kul 6.00pm.. asben call ckp nak gi JPO...
dlm hati.. Alhamdulillah, nasib baik ada cash kat tangan RM100 dan dlm current akaun ada RM100..
yeah! boleh shopping...

 
pukul 10.30am dah sampai JPO..  
 
 round2 dulu... tengok keadaan sekeliling JPO...
sue imagine rupanya mcm bangunan tinggi... shopping complek mcm KLCC.. atau pavillion..
rupanya meleset jauh dari sangkaan... dia mcm kedai2...

sue tengok brand pelik2... sue kenal brand POLO jea.. hahaha
tengok dr luar sale 70%... terus terkam masuk kedai... tanya harga lepas sale 70% RM499... ada yg beribu ribu gaban.. memang terkejut beruk lah sue... bawak cash RM100 nak shopping lah konon...
asben tergelak.. tp dia kontrol la kannn.. tergelak kat bini dia... nak shopping RM100 kat JPO.. hahaha

sue sendiri pun nak tergelak jugak bila bukak purse sendiri dan bandingkan dgn harga2 kat JPO... kah3

asben belanja sue handbag kulit... yg asben hulur ni RM499 selepas 50% sale.. sue tolak sbb mahal sgt.. mcm membazir jea... sue nak yg harga RM100-150 jea...  wlpn guna duit asben... tp sue tak nak lah asben rasa beban bila bawak sue gi shopping...

tu sebab asben sue tak takut bawak bininya masuk kedai2 branded.. dia tahu bininya bukan gila branded... bukan gila koleksi handbag... beli utk keperluan bkn utk koleksi...

keluar masuk dua tiga buah kedai... jumpa lah handbag yg warnanya belum pernah sue pakai lagi sebelum ni... warna hijauuuuu.... hureyyyy!! cuba beralih color... asyik pink jea...
dgn confidentnya... sue akan bawak handbag ni sepanjang thn 2015... kikiki
 

 
harga asalnya rm539... selepas less... rm161.70... haaaaa... harga ni ok... tak membazir..
kalu org tanya harga handbag berapa... kita jwb harga asal... bukan harga selepas sale... hehehe




 

 pastu beli baju anak2..3 helai sorang..

asben sue offer nak belikan sander utk sue... su tolak... yea lah, offernya kasut rm200 lebih,
sedangkan sue ni pakai kasut yg rm50 jea... rasa mcm membazir sgt beli yg mahal2...
alih2.. nak seret kat kaki jea pun...
sander yg sue pakai baru beli lg... rm50, harga asal rm89..
 
JPO ni sesuai utk org gila shopping... atau suka window shopping...
org yg boros pun sgt sesuai dtg sini... harga memang kebabow utk org kaya2 jea...
kalau diperhatikan... kereta yg keluar masuk dari JPO... bmw.. mecerdes... volvo.. velfire.. estima...
perghhhh... memang tmpt org kaya shopping...

daina dah penat berjalan... mintak naik kete sewa yg beroda... berlari lah sue nak sewa kete kat tmpt INFORMATION... berbekalkan RM100 dlm purse, dgn ber-spek mata hitamnya...

"Ms, berapa harga sewa utk kereta kanak2?"
"RM130 utk singgle... rm230 utk 2 kanak2"

lurp... mak aiiiii.... mahalnyaaaa..

 baik sue beli kete kanak2 kat KL terus... siap ada elektrik lg... baru rm150-rm200... perghhh... nasib baik sue pakai spek hitam... dapat kontrol bijik mata sue terbeliak terkejut beruk... kete sewa sampai rm130... memang JPO ni layak utk org kaya2 jea...

daina dah mengamuk nak ais krim pulak... ayahnya pun beli lah ais krim..



 

rm10 sebekas ni... huhuhu..  harga mcm tuti fruiti...
nasib baik asben yg gi beli... kalu sue yg gi beli?????

tempat shopping yg terbuka... memang elok sgt pakai spek mata hitam tau..
tambah2 lagi sue ni selalu terkejut beruk dgn harga2 brg kat situ kan...
hmmmm... memang sesuai lah pakai spek mata hitam...
 
warna handbag keje SUEperb MaMa utk thn 2015.. pakai lah sampai lunyai selama setahun..
org bisness sendiri ni shopping setahun sekali jea... bila semua payment dah masuk, baru berani nak usik duit company tu... yea lah duit masuk jea.. kena rolloing balik... nak usik rm100 pun takuttt...
Carlo Rino... yg buat sue teruja.. siap ada batu tu... muahahaha... jakung sungguh sue nih... kah3..
warna dan patern pilihan asben sue...
 



 

 
baru 2 jam round2 dlm tu.. dah 2 kali terkejut beruk... sebelum masuk kali ketiga... baik cabut duluuuu... lagi pun, shopping bawak anak2 ni.. menguji kesabaran sikit... alih2 sambung shopping kat alamanda jer laa.....

kasut yg sue pakai tu.. yg pink tu... yg kat gambar atas tu... tertinggal kat JPO... yg sebelah kiri tak masuk kete... atau pun hanna campak sebelum sue tutup pintu kete... nasib baik sue bawak selipar scholl, wak backup kalu sakit kaki jalan lama nanti... baru beli sebulan... tertinggal sebelah... huhuhu.. frush gilerrrrr... nyesal tolak offer asben nak belanja selipar td...
 
"abg, offer abg yg nak belanja ayg selipar td, ada lg tak?"
"tak de.." jwbnya dgn selamba...
 
uuwwwaaaaaaa... nyesal tolakkkkkkk rejeki td...
td tolak rejeki sbb tak nak bazirkan duit laki... sbb selipar sue elok lg... tp skrg dah hilang sebelah... :(

Destinasi seterusnya ke Taman Tema Hello Kitty..

sebelum nak masuk tu, kitorang lunch dulu... kat Kenny Roges.. 
"ape yg best yea ayah..?"
kakak buat lagak mcm dia yg nak membayar yea... hahaha
 
sue tengok harga yg nak masuk taman tema hello kitty...
 
"abg, nak masuk hello kitty tu RM55 satu kepala ke?"
"ahha... memang mahal nak masuk situ..."
"tak yah lah bang, membazir jea... budak pun dah penat... kang main sekejap dah nak keluar... tak berbaloi habis rm220 satu famili main satu jam jea.."
 
so, pujuk lah kakak daina dgn masuk kedai hello kitty...
 
beli mainan ni rm69...  yg ni lg elok dr habis rm220 masuk taman tema hello kitty tu...


 ni kawasan luar taman tema hello kitty..




 

 dalam kedai badman

 bergambar jea kat luar... pastu terus balik rumah...

esokkan tu... asben ajak gi alamanda lagi...
katanya nak beli seluar kejenya... rupa2nya nak beli sender utk sue... hihihi.. Alhamdulillah..
hilang yg rm50 tu... dpt ganti yg rm100... syukur2...
 tapi.. kalu sender yg pink tu tak hilang... sue ada 2 pasang kasut yg sama ngan handbag... huhuhuhu
 

 yg hijau asben beli utk sue... yg merah sue beli utk emak sue... hehehe
org pompuan keje utk diri sendiri... org lelaki keje utk family... kikikiki..


standby duit byk2 yea kalu nak ke JPO... jgn jd mcm sue... dtg bawak RM100... balik pun ada lagi RM100.. hahaha

tata.. titi... tutu..

 
 
 
 



1 comment:

  1. Singgah sini, kak Sue ni kelakar lah..hihi...
    Jemput singgah www.hanasihat.blogspot.com

    ReplyDelete