Monday, 22 December 2014

Hotel Selesa di Johor Bharu


Alhamdulillah... setelah selesai semua job 2014, asben bawak family jalan2 di johor... wlpn percutian yg pendek... tp percutian ini percutian yg sgt bermakna buat sue.. krn percutian tanpa keje... betul2 rest kan otak... hahaha

maklum lah... setelah berpenat lelah keje di siang hari spt kudrat lelaki, angkat barang, heret troli... sambung pula keje2 dirumah sambil menguruskan anak... tup-tup kul 10pm baru dpt baringkan badan... sekali dapat bercuti, Alhamdulillah... nikmatnya...dapat kembangkan minda sue ni...

dalam opis, sue sorang jea yg handle akaun UBS system... memang rasa mcm hidup dlm penjara... dalam masa yang sama sue adalah medical supplier, secara officially nya... sue sudah pikul 2 guni tanggungjawab keje dalam bidang yg berbeza.... penatnya org bekerja satu bidang... penat lg org bekerja 2 bidang yg berbeza.. otak mesti cekap berfikir.. susunan keje mesti  smart dan tangkas...
jgn sampai boss dan client kita jumpa kelemahan kita... setiap kelemahan kita akan hilangkan confiden diorang pd kita... memang penaatttttt tp suka sgt bila dpt tengok hasilnya... Alhamdulillah..

wlpn wanita dilabel akal senipis rambut... hati ibarat spt kaca yg rapuh...
segala akan selesai sekiranya kita bersabar dan jgn sahut cabaran yg membawa kpd result yang negatif..

sekali dpt keluar dr kepompong... perghhh... memang mcm belangkas la kan...

kul 6pm, lepas ambik anak2.. asben call nak gi JPO...
wowwww! hatiku mula berbunga2.. ni mesti asben dah dpt bonus...

balik rumah... kemas rumah kejap, lepas maghrib bertolak... berenti kat r&r seremban... kenyangkan anak2 dan mamanya.. masuk kete anak2 lena...

kul 11.30pm sampai hotel.. anak2 segar bugar... uwwaaaaaaa...

si kakak dan adik tengah termenung... kat mana nak start terokai bilik hotel ni...
 


pandangan luar dari bilik hotel
 
kul 1 pagi... anak2 start aktive.. main belon sabun..


cantumkan kerusi... jadikan bahan mainan diorang...
 
ini gaya mood I LOVE YOU okey!
 
dah bosan dgn makanan hotel... beli nasi lemak bungkus depan hotel..
memang sedap, nasi dan lauk2nya masih panas dan fresh..
 
perut kenyang... hati senang... tido dgn nikmat lenanya... Alhamdulillah..
 
esokkan breakfast...

 
 
dah siap makan.... sampai masa utk main air...

sue ingat hotel Selesa ni hotel kecik... sbb namanya tak bunyi macam nama canggih kan... hahaha
sekali swimming poolnya kat tingkat 11... bilik kitorang tingkat 17... hotel ni sampai tingkat 27...
huhuhu... bkn hotel cakai lah yea...
mandi di tingkat 11 musim tengkujuh... fuhhh... angin sepoi2 lembut menyentuhi muka... memang sejuk giler siokkkk... kali ni giliran sue layan anak2 main air... dah siap pakai swimsuit ingat nak buat kuak kupu-kupu.. sekali anak dah sejuk menggigil... terbantut skill renang sue... huhuhuhu
dah 8thn sue tak pakai swimsuit ni... nasib baik elok lagi... beli pd thn 2007.. mujur tak merekah time main air ngan anak2... hahaha, topi dah hilang... pakai jea tudung siap inner silang... memang sesuai dipakai ketika main air dgn anak2... tudung yg sue pakai ni ada dijual di ROSSEcouture 
 
sejuk sgt main air kat swimming pool... diorang main air kat tab bilik pulak... boleh guna air panas..
kakak buat kuak rentang... hahaha
 

pukul 10am kami keluar hotel utk ke JPO... jom layan next entry, apa yg menarik di JPO...



 




 

jln utk ke JPO sgt mudah sbb guna google maps.... hihihihi


 hobi dan cita2 terpendam sue adalah merantau...
merantau  ke luar negara utk mengenali adab resam yg Allah takdirkan ke atas setiap kaum...
moga2 impian sue ni jd kenyataan... Amiin...

 

No comments:

Post a Comment