Monday, 4 January 2016

Hotel Grand Continental - Kuala Terengganu

Alhamdulillah... minggu lepas sue settlekan keje penutup 2015 dan inilah gaji utk Jan 2016 sue....


Outstation ni satu Rahmat lerrrr.. dpt bercuti dgn family... perbelanjaan company yg tanggung... kitorang siapkan T&C... pastu enjoy...

dah lama kakak mintak pergi hotel nak main kolam... tp mama ngan ayah ni sibuk sangat2... musim sekolah cuti mama keje... musim nak bukak sekolah baru sempat nak bercuti... tu pun sambil kerja...

kemain seronok lg diorang dok atas troley angkut barang...

masuk2 hotel... terus nak main kolam... kitorang sampai sana petang jumaat...
kolam dah tutup... so, bagilah diorang berendam air sabun dlm tab ni...

diorang dah puas berendam... kitorang pun makan steamboat kat hotel jea...
tak larat nak pusing2 dlm bandar cari kedai makan...

firstime sue mkn steamboat kat hotel ni... 
rupa2nya pekerja hotel akan siapkan semua... tlg masukkan bahan2...
tlg rebus... tlg perlahan dan kuatkan api... layanan mcm VIP...
ooooo... gitu steamboat kat hotel...
sue biasa kita pilih sendiri apa yg kita nak makan...
 kat hotel diorang dah sediakan ikut kuantiti yg ditetapkan oleh pihak hotel...
tapi... nak habiskan yg tu... perghhhhhh rasa nak meletops perut.... kenyang siutttt....

kitorang suka buat sendiri... confius pekerja hotel tu...hahaha
kitorang tak suka dilayan spt VIP... biarlah kitorang rebus bahan2 steamboat sendiri yea... 
kitorang org kampung jea... segan jika dilayan spt VIP...

breakfast...
hmmm... sue suka makan kat gerai2 kampung... nak merasa masakan dan suasana kampung...
tp asben nak keje senang... breakfast kat hotel jea lah katanya...

rupa2nya... time ada anak2 kecik ni... memang bagus breakfast kat hotel jea...
sebabnya... sekejap kakak nak poppo... sekejap adik nak poppo... sekejap nak kencing... sekejap dua2 sekali nak kencing.... hadoiiiiii... terbantut nak makan... nasib baik toilet dekat dan byk kat hotel... kalau kat restoran susah nak jumpa yg bersih...

 last2 kitorang mkn sambil lepak sampai lebam....


pastu mandi kolam....
kolam kat sini tingkat 3.... angin sepoi2 dok tiup air... perghhhh... sejuk gilerrrr...
seksa jugak lah nak terjun tuh....

jom renang bersama SUEperb MaMa...

terapi dlm air yg paling sue suka....
berendam... ampung kan badan.... 
kuak ke kanan... kuak ke kiri.... ala2 ikan duyung.... wakakaka...

haaaa... ni DIVA KECIK okey!
berjalan dgn confident nak buat terjunam dalam air tauuuuu...

kolam utk kanak2 dah disediakan...
semua nak main kat kolan org dewasa...
apa lagiiiii.... rembat pelampung kecermasan lah...kikiki
org tengah sibut beli kelengkapan sekolah... kitorang pergi bercuti...
 " Kolam ini kami yg punyaaaa...."
pagi ke... petang ke... hanya kitorang jea yg mandi.... hahaha
memang enjoy....

malam kedua di kuala terengganu.. 
pusing2 bandar nak mkn mlm... terjumpa kereta kuda.... layan kereta kuda kejap....
seronok betul kakak dan adik dpt naik kereta kuda....
sebelum ni diorang cuma tengok dlm cerita kartun jea... kartun Anjely naik kereta kuda... sekarang diorang dpt merasa sendiri pulak... Alhamdulillah.... 

Pagi ahad kitorang kena keluar awal... sbb mama ada appoitment...
mama sibuk layan call... ayah ambik kereta... 
uncle pusing2 troley kat loby layan kakak dan adik....

wahhhh... terbaik lah service hotel ni.... terima kasih bg layan terbaik buat kami....
lain kalikami datang lagi....

tata... titi... tutu...




No comments:

Post a Comment