Wednesday, 30 December 2015

Elliptical Bike - Alat senaman utk SUEperb MaMa

Alhamdulillah... Syukur2...

setahun bekerja kerass... siang malam kepala otak berfikir nak settlekan satu2 job.... kena hentam dan kena bebel dgn rakan sekerja... semua tu... sue keringkan hati pekakkan telinga... demi utk mencapai satu kejayaan... akhirnya sue dapat TOP SALE 2015 di Media Smart Healthcare.

Pihak syarikat putuskan utk bagi hadiah Elliptical Bike Gintell.... Alhamdulillah..

dah lama sue idamkan alat senaman ni.... tp tak mampu nak beli sendiri.... so, buat sale byk2... jd TOP SALE... dpt lah percumaaaaaaa!!!

Survey punya survey... jumpa lah Gintell yg tengah promosi hujung tahun... rm1498.. tambah rm89 boleh dptkan G- Beetle (Alat urut kaki elektrik)... ini memang langkah kanan...kikikiki


haaaa... ini G-Beetle... 

ini Elliptical Bike
tp sue suka panggil alat ni Si Tukun... 
sbb ramai yg cakap benda akan jd tukun  kalu lepas beli.. kikikiki

Company bagi jugak satu pasang pakaian sukan termasuk kasut Skechers ni..
hasihhhh... nak harapkan gaji sue... sampai mati tak mampu nak beli kasut sukan yg harga rm300 nih...



jom kita berkayuh!!

Semua alat2 ni sepatutnya boleh bawak balik kat rumah... tp sue lebih suka letak kat opis... sebab kat opis ni masih byk ruang kosong... dpt lah hilang kan gema sikit.... kalau kengkawan dtg ke opis sue ni bolehlah  guna... drp beli pasu bunga... almari cermin sebagai hiasan... lebih baik sue beli si tukun ni... ada masa... ada mood... boleh guna utk slim kan badan... kalau beli almari... pasu bunga... semua tu tunggu masa utk habuk singgah jea... 

kat rumah masa terlalu penuh... nak sit-up 5 minit pun tak sempat... balik jea rumah, terus uruskan hal rumah tangga... buat susu anak... mandikan anak... masak... kemas rumah... jemur kain... perghhhh... tak sempat langsung nak panjat bike nih... anak2 sue ni ada satu tabiat yg sangat bertuah... tak boleh tengok mama nya santai... kalau sue baring santai2 setengah saat jea... ada lah yg dia mintak sesuatu...  

kalau diorang tengok bike ni pulak... sorang tumpang naik kat depan.. sorang tumpang naik kat belakang... belum kira diorang setting alat tu lagi... cuba korang bayang... sue "on" jea bike tu... tiba jd kelajuan 140km... tak ke terpelanting ke dinding sue nih... haishh habuk pun tak jadi... silap2 jd darah tinggi sebab dok petir diorang...

kadang2 teringin jugak nak berzumba... nak berjoget... sue ni memang suka joget2.. tp kebanyakkan kelas zumba campur lelaki dan pompuan lepas waktu keje...  sedangkan... lepas waktu keje adalah masa sue dgn family... waktu keje pulak kena siapkan keje... aduhhhhh... lebih baik letak si tukun nih kat opis... 5 minit sblm balik rumah naik lah si tukun dulu....

kalau beli basikal betul pulak... susah jugak tuh... sue dah lah pompuan... dok kayuh sorang2 kat jln raya... tiba2 ada kete myvi kelabu plat no WRU9581 hon sambil sound "Wakil malaysia ke kak oiiiii" huhhhh... ayat2 tu pun boleh naikkan darah tinggi tuh....

aduhai hati....
kadang2 terpikir jugak.... company bg hadiah ni sebab aku betul2 TOP sale atau sindir aku supaya jaga badan... wakakaka... terasa siutttt...


tata... titi... tutu...





No comments:

Post a Comment