Monday, 14 December 2015

Restoran Udang Galah Sepit Biru @ Rompin

Minggu ni sue nak kongsi makanan best kat Kuala Rompin, Pahang...

google punya google.. kat sini fames dgn Udang Galah Sepit Biru... apalagii... kami tak ketinggalan lah nak merasa udang galah segar nih... so, kami singgah di Udang Galah King Restaurant.

perut yg berkeroncong melodi yg tak berapa nak indah tu... kami pun terus order udang galah 2 set... hambek kauuu...

jom kita pekena udang galah sepit biru yg segar + masakkan yg sgt sempurna sedapnya...

satu set ada 5 ekor...
harga satu set RM55 + masak lemak RM5..

ini satu set udang galah masak telur masin...
memang sedap lah...

masak lemak pekat giler... pedasnya secukup rasa...
kami makan bertambah2 lah... lunch pukul 2petang.. bayar rm140 kenyang sampai ke malam..
Alhamdulillah... itu tandanya berkat... hehehe

nasib baik lah anak2 tak meragam... kami dapat lah menikmati udang galah sepit biru dgn lazatnya...

keje dgn anak2 ni sgt penat tau...
sekjap berenti nak kencing... kejap nak poppo... kejap nak susu... kena nasib tak berapa nak baik... ada pulak yg muntah... hok aloh la... tahap kesabaran tu sgt tinggi...

 time ayahnya buat T&C.. sue jaga anak2... 
Sebenarnya.. keje T&C tu keje sue... tp asben sue ni... dia lebih suka penat buat keje dr penat menunggu...
so, dia take over keje sue... muahahaha... alaunnya sue kena bayar lah kan...
drp bayar kat org luar... baik bayar kat asben... duit tu dia perabih kat family jugak kan...

sue bagi diorang main kat lobi... biarkan diorang berlari sepuas hati di ruang lobi hospital tu.....
bg diorang betulkan urat setelah 5 jam berkurung dlm kete...

nak ambik org gaji... wak semak mata nak memandang jea... kita nak berasmaradana kat ruang tamu pun tak boleh...  kebanyakkan org gaji... suka masuk campur hal rumahtangga tuan rumah...
so, kami pilih hantar pengasuh... bila cuti umum.. pengasuh pun cuti... kami pulak kena settlkekan keje tak mengenal cuti... terpaksalah angkut anak2 sana sini...
jumpa kedai... nak mainan... kalu kena nasib baik... diorang mintak mainan yg rm2 satu...
kalu kena yg tak berapa nasib baik... kena paw teddy bear rm20 sorang satu...
kalu nasib yg lagi tak baik... diorang paw mainan masak2 rm35 sorang... 
dah belikan mainan... mandi sambil main berus jamban... perghhhh... 
memang mama petir mcm halilintar lah kan...

jumpa taman permainan... layan diorang di taman pulak...

berenti buat susu anak jap...
okeyyyy... sue cikidout dulu... tata... titi... tutu...

No comments:

Post a Comment