Wednesday, 29 April 2015

Rumah 4 Musim di Taman Botani Negara - Shah Alam


Assalamualaikum...

kali ni sue nak kongsi pengalaman riadah bersama family tercinta ni...
kami ke Taman botani Negara Shah Alam...

kat sini memang best utk riadah... kami tak dapat nak riadah berbasikal lah sbb anak kecik2..
jaga kanak2 ni dah cukup utk keluarkan peluh... tak perlu nak mengayuh basikal dah...

dah sampai shah alam, bayar parking kete rm3... pastu naik bas utk ke rumah 4 musim... tiket rm5 dewasa dan rm3 utk kanak2...
kami pilih bas lah... agak mustahil nak bawak kanak2 ni naik basikal...

 ini basikal sewa... berapa rm sue tak survey lah pulak...

 kami pakai baju hijau.. sempena dgn masuk tempat hutan rimba yg kehijauan ni...
 tunggu bas...

 dah sampai ke kawasan rumah 4 musim..
"haiiii... saya dah sampaii... korang bila lagi???"

 sue datang ni musim bunga...
sue ingatkan ada 4 musim... ada 4 rumah...
rupanya ada 1 rumah jea... sekarang musim bunga...
kalau nak merasa musim luruh.. musim salji... musim panas kena datang bulan lain pulakkk..






suasana yg segar bugar di taman ni.. redup, sejuk dan sungguh nyaman...
udara bersih jauh dr bau asap kenderaan...







posing sebelum masuk ke rumah 4 musim..

ni kami kat dalam rumah 4 musim...
masuk jea dlm rumah 4 musim utk musim bunga...
memang harum bau bunga lavender...
kalu tertembung dgn rombongan sekolah atau org yg terlalu ramai dlm tu...
bau bunga bertukar menjadi bau stokinnn... hehehe..

dah siap posing kat dalam rumah musim bunga tu...
kami jalan2 kat luar pulak...
posing dan lepak2 kat pondok2 kecil ni...

wefie sekeping sebelum naik bas...
pastu selfie sekeping...

okey... sue cau duluuuuu...
jgn lupa bawak family jalan2 makan angin... anak2 mesti gembira seronok tauuu...
jgn sampai jd mcm hadaina... sekolah 2 hari dah tanya... "esok cuti tak mama?"
addehhh... hari2 nak berjalan mampuih lah mama ngan ayah weeiiiiiiii...
tata.. titi... tutu....

No comments:

Post a Comment