Sunday, 17 February 2013

Video Maker - For the rest of my life


Assalamualaikum...

jom belajar cara buat Video Maker... sue abadikan cara buat video kat sini spy rakan taulan boleh belajar dan sue jugak boleh buat rujukan semula sekiranya terlupa step by stepnya.... jom layannnn...





gambar ni di ambil oleh Zureen dan rakannya... Nur Sufi Hadaina adalah Potret baby pertamanya...
sambil tu... kitorang posing sekali laa... kenal melalui fb, asyik tengok dia pikul kamera besar jea... sue try tanya harga utk potret... hmmmm... harga yg sgt berpatutan dan kategori murahhhhh... apa lagiiiiiii... on jea laaaa....

video
gambar ni pulak di ambil oleh opismate sue...
dia tengah nk test skill dan kamera mahalnya...
kamilah jd model percumanya... hahaha

okey... cara2 buat video... 
mula2 download "windows movie maker" kat komputer korang...

korang nampak tak kotak hijau tu...
klik kat situ utk download...

bila dah download..
masukkan gambar yg mana korang nk buat kenangan abadi tu...

download lagu kat "weblagu"
masukkan ke dlm video...

bila dah siap masukkan gambar dan lagu...
korang klik kat file di atas utk simpan project...


ini contoh file yg dah siap di simpan...
kemudian upload dlm youtube, guna akaun gmail...
siaaaappppp... 
kenangan anda diabadikan dlm youtube!!!


hari ni sepatutnya sue keje... tapi... terpaksa EL... sbb kunci kereta sue dlm kereta suami... suami sue pulak dah pergi keje dulu... dah bersiap dan bersemangat nk gi keje ni... cari2 kunci...arghhhhh!!! tension!... kunci xde... geledah dlm stor cari kunci spare... pun xjumpa... sabar2... confirm kena hentamnya ngan boss dlm meeting nanti... alasan EL kali ni sgt bodoh... hik3... apa pun... serahkan pd Allah saje... 
"manusia berkuasa ketika Allah bg kuasa... Allah berkuasa tiada awal dan akhirnya..." lalalala
selalunya sue tertinggal purse jea dlm kete asben... ini kali pertama tertinggal kunci kereta... nasib laaa...
hari ni , hari penyerahan keje sblm cuti panjang... panjang... dan panjang... :).. tergendala la pulak... kita jumpa esok yea SMSB...

perut dah berkeroncong... pegi dapur nk masak... gas abihhhhh!!!
nasib baik ada jiran yg keje kat kedai mkn... mintak tlg hantarkan makanan utk tengahari... order dan bayar jea.... wowww!! mcm order pizza jea... hihihihi
aktiviti ari ni... kemas rumah... pastu berkongsi ilmu kat blog... kemudian tidooooooo.... zzzzzzzz..




kenangan abadi yg tak mungkin berpatah balik.. dr SUEperb MaMa!!!!
tata...titi...tutu...
 

New batch will b soft awning+plain colour.. It's cool..! Can mix n match easily rite?.. Stay tuned peeps, we will update soon..! HOOHIE hanya di

No comments:

Post a Comment