Thursday, 17 May 2012

Resepi untuk bayi



Terima kasih kpd :

**asben yg sambut besday SUEperb MaMa mlm td.. best sgt2 kek tu..  terharu giler2 ngan hadiah mlm td.. kuikuikui...
**ibu sue yg melahirkan sue ke dunia mengalami saat peritnya bersalin.. n mendidik sue menjadi anak yg berguna ... hihihi
**warga Star Medik yg sudi sambut dan beli kek besday...
**sahabat handai yg wish sue kat fb dan sms... tqvm.


hari ni sue masak bubur utk daina dgn penuh senyuman dan bersemangat dlm memulakan hidup dgn umur yg baru... cewah!!! sambil2 belajar masak resepi SUEperb MaMa kali ni... Jom layan lagu besday utk SUEperb MaMa..


Bila baby dah pandai mkn makanan sedap... si kecil dah tak nak mkn bubur campur daa...

sooo... si mama kena kreatif la dlm penyediaan menu baru ni..


kali ni terpaksa pakai 2 dapur lah.. 
satu utk nasi lembik dan satu lg utk lauk bercampur sayur.


tumis bawang merah dan bawang putih hingga wangi..
masukkan serai yg di ketuk sbg perasa.(halia pun boleh)
masukkan ubi kentang dan ayam/seafood yg di cincang halus.
 tunggu hingga bhn2 td masak.
masukkan daun salad dan buah tomato yg dipotong kecil.
pastu blender.

taddaaaaa..... SIAP!!!   wallaaa... wallaaa.. bau yg menyelerakan


skrg kena guna nasi dan lauk bekas yg berasingan..
sue masih lg blender spy Daina dpt mkn sayur dan lauk byk2.. 
kalu sue bg yg x blender Daina mkn sikit dan cepat jemu sbb mengunyah lauk ambik masa yg lama bg baby yg belum ada gigi gerahang..


tendedeng!!! bekal daina siap utk di hantar ke rumah pengasuh... :-)


senyuman SUEperb MaMa sambut besday thn ni belum abih lg tau...
 biar lah sue Abadikan memori dlm blog ni... okey?..

ni nk tunjuk kek besday dr Abgku Syg yg sgt2 sue cintai.. muahhh!! chot2..


terharu gilerr bila baca tulisan tu...


gambar ni xberapa nk ayu la... sbb x pakai bedak.. hahaha
sue dpt hadiah..tonok tangat2.. tp xboleh tunjuk dlm ni... Biarlah Rahsia!!...muahahaha


Sambut besday utk kali keduaaa....
Terima kasih Star Medik!!!... 
Besday Sue 18 May... besday hasbul 13 May... so boss raikan sekali la...
muka xcited... kek ice cream!
thn ni thn yg paling gembira sue di Star Medik...
pertama : sbb sue dah ada suami dan anak!!! hahaha
selamat dr fitnah... Alhamdulillah.. 
7thn sue di star medik... jatuh bangun... suka duka.. hina mulia... dibenci disayangi.. dipulau..
semuanya sue terima atas nama "ALLAH Menyayangiku" 

sue bermula dgn seorang yg xde keyakinan diri, kmd mendapat gelaran... 
org kanan boss... 
pastu dpt gelaran Singa Star Medik...
kali ni gelaran terbaru yg sue dpt IRONLADY!!!!
skrg sue kena kerja seikhlas mungkin dgn niat krn Allah... spy dpt gelaran SUEperb IRONlady!!!

Ameeennnnnnnn!!!!30000000000000x

inilah tmpt sue mencari rezeki..
yep!!! xnafikan.. byk sejarah hidup sue di SM :


bermula dgn berjalan kaki ke tmpt keje ---> ambik kursus UBS accounting profesional ----> pastu beli kereta myvi hijau---> pergi umrah---> beli rumah flat
--->kawin ngan Mohd safie pun jumpa jodoh di SM---> dpt Nur Sufi Hadaina---> beli rumah teres---> deposit dan renovate rumah yg abih puluhan ribu pun hasil dr SM... 

bayar bulanan????---->>>>> asben la... hihihi

Star Medik bkn pemberi rezeki tp Star Medik adalah perantaraan rezeki sue dr Allah SWT!! 


inilah ghuper org yg kongsi kek besday ngan sue... xleh dok sebelah2.. nanti fitnah!!!


Jom mkn kek duluuuuuuu.... layan zasssss!!


Siap sudah resepi dan citer sikit2 pasal sejarah hidup SUEperb MaMa!!!

Wassalam...





























No comments:

Post a Comment