Sunday, 20 September 2015

Sukaneka PASTI KIDS BBST


Hari Malaysia adalah Hari Sukaneka PASTI Kids BBST...

mama ngan ayah memang tak sabar nak tengok cara kakak main...
samada kakak jd ngada2 mcm kat rumah atau kakak dah matang spt yg cikgu cakap...

hohohoho... mula2 sampai... kakak kena duduk dlm RUMAH MERAH (ISTIQOMAH)..
kakak menangis... cikgu fida pun pujuk kakak....


kanak2 perempuan dipakaikan butterfly kat belakang...
tangan kanan diikat dgn reben mengikut warna rumah masing2...

kanak-kanak lelaki dipakaikan topi...

semua kanak2 dah siap bersedia utk pembarisan...

kanak2 PASTI buat persembahan pembarisan...
kakak daina join jugak... tp tak berkawad... dia lenggang kangkung jea...
tak pe... lenggang pun lenggang lah... janji ikut arahan cikgu...
cikgu2 pasti dpt didik kakak spy ikut peraturan dan arahan cikgu tu...
dah satu kejayaan buat mama dan ayah...
sebab kakak ni suka berkawan dgn cikgu... kakak cepat bosan kalau duduk dikalangan kanak2...
tahniah buat cikgu2 pasti krn berjaya didik hadiana spy mengikut peraturan....


diorang dah besar nanti... tengok video diorang berkawad ni... mesti tergelak punya...


lagu PASTI dilaungkan oleh kanak2 dgn penuh bersemangat....


bacaan doa yang penuh bersemangat memohon keberkatan dr Allah SWT.


"IKRA SUKAN"

Takbir dr Anak2 PASTI Kids BBST..
"Allahu Akbar"

Joget senam robik si kanak2 kecil yg comel2...
tak sangka kakak daina pun join tanpa ngada2....



alahai sopannya kakak bersukan... sebijik mcm mama kat tadika dulu...
selalu dpt nombor last setiap kali dipaksa masuk bertanding... hahaha
mama dipaksa masuk acara berebut gula2 masa mama 6thn dulu...
gula dah jatuh depan mata dekat kaki mama pun mama tak sempat nak ambik...
maklum lah... mama ni malas nak berebut....
masa tu mama pikir... 
"hok aloh laaaaa... gula2 byk kat kedai runcit emak aku... buat ape nak berebut kat sini..." hahaha...
so, kakak pun mesti pikir mcm mama jugak kan?
nombor satu dpt hadiah... nombor 4 pun dpt hadiah....
kalau xdpt hadiah... kakak akan paksa mama dan ayah beli kan hadiah kan??? kan??? kan???
tu sebab kakak relaks jea time bertanding... kakak siap break dulu... pastu tengok org sekeliling... bg peluang org lain sampai dulu... pastu baru kakak sambung main bola kan???

hadoiiii... bertuahnya anak mama nih... hahaha





ini acara utk ibu bapa pulak...
sue memang tak sempat nak join...
adik hanna start buat hal... sepanjang sampai di dewan...
adik asyik mngamuk jea... tak puas hati dgn kakak...
kakak dpt main, adik tak boleh main...
asyik nak berdukung... pastu merengek... pastu geliat mcm baby bosan...
pastu... ayahnya rimas... kami pun cabut balik sebelum acara habis....



Lagu ini khas buat para guru2 PASTI Kids BBST.


Tahniah kpd cikgu Lia, Cikgu Alyn, Cikgu Ain, Cikgu Nor..
ex-guru cikgu Fida, Cikgu Fatin dan Cikgu Nad, Cikgu Diana...
tak lupa kpd cikgu Zuraida yg banyak bagi keyakinan pd sue tentang Hadaina boleh berdikari jika diberi peluang utk cikgu2 PASTI mendidiknya...

Tahniah sekali lagi.... :)


No comments:

Post a Comment