Monday, 5 October 2015

The Ritz Boutique Restaurant - Kelantan

Haaaa... ini salah satu restaurant di kelantan yang harganya bertaraf hotel....
bagi penggemar restourant yg selasa dan berhawa dingin... boleh lah singgah kat sini...


lama sungguh sue tak bawak client mkn ramai2...
maklum lah... asal jea outstation mesti dgn family...
takut client tak selesa ada budak2 ni...

tp.. kalu ni sue rindu sgt dgn mkn dgn client seperti zaman bujang dulu.... kikikiki
nasib baik ada client yg sudi...


nasib baik sue sampai sebelum client sampai....

menu yg menjadi pilihan sue...
kari kepala ikan merah...
mantau... (memang sedap dicicah dgn kari)
Udang goreng butter...
ketam lembut goreng dgn telur masin...
sayur goreng... mkn utk 6 org RM389..
kalau nk mkn kat sini memang kena mkn ramai2...
kalau mkn sorang pun harga lebih kurang mcm ni jugak...
so, lebih baik mkn ramai2...

*************
ini adalah cubaan pertama mkn dgn client bersama family...
tp sue asingkan meja...
memandangkan trip outstation kali ni utk visit client sue...
asben mkn dgn anak2 kat satu meja... sue dgn client satu meja...
tujuannya... spy anak2 tak kacau client sue mkn dan tak kacau sue nak bersembang...
maklumlah... anak2 tengah membesar... memang tak pandai dok diam...
sekejap cuit itu... cuit ini... confirm client tak selesa...
nasib baik asben jenis yg memahami...

outstation dgn anak2 ni memang kena byk sabar...
dlm kepala kena pikir 2 benda... hal anak2 dan hal kerja dan hal suami...
biasanya... sebelum keluar dari rumah emak sue...
sue akan siapkan awal2 susu utk kakak dan adik...
kalau hari bernasib baik... diorang akan tido dlm perjalanan...
kalau hari tak bernasib baik... diorang tumpahkan susu kat baju sue... hadoiii...
time asben tengah drive tu... 
sue akan call semua client yg wajib jumpa sebelum sampai ke destinasi...
 pastu susun waktu sape yg wajib jumpa dulu... sape yg kemudian mengikut masa customer free....

kalu dah ada budak2 dlm kereta... byk betul dugaan... sekejap sorang nak ke tandas...
siap sorang... sorang lagi pulak nak ke tandas... pastu nak itu... nak ini...

memang kena byk sabar....

Tiada Jalan Pintas Dalam Mencari Rezeki...
semuanya penuh dgn liku-liku dan cabarannya...
hanya sabar shj yg membuahkan hasilnya...






No comments:

Post a Comment