Sunday, 6 September 2015

Four Seasons Restaurant Sdn Bhd


ini salah satu tempat makan yang sedap dan selesa di Kelantan.

kalau korang ke Kota Bharu, boleh lah singgah makan kat sini... menu yg paling sue suka kat sini,
ketam lembt dan kari kepala ikan... itu menu wajib order setiap kali masuk sini..


selepas jumpa client di Kelantan... kitorang akan pilih menu yg sedap sikit...
nak hilangkan stress sbb kena kutuk dgn client...

tak dinafikan.... kita tak boleh menang di semua kawasan..
ada tempat kita dapat terokai... ada tempat kita gagal...
sekiranya...semua tempat sue menang... itu bermakna...
semua company medical akan tutup... maka, itu adalah perkara mustahil...

sue pernah kena sound dgn client...
"aku tahu... product engko bagus... harga engko murah... service ko cepat... engko pun jujur... tapi kalu aku order brg ni dgn engko jugak.... company lain tak boleh cari makan.."

bila customer cakap mcm tu... apa korang rasa???
sedih tauuuuu.... 

bila kita kembali kpd TAKDIR yg telah ditetapkan oleh Allah...
maka itu lah namanya... "Bukan Rezeki Aku"

dah settle keje hari ni.... DONE.

releks kan otak.... makan dulu... pastu pikir utk cari rezeki lagi... lagi... lagi... dan lagi....

ini ketam lembut yg di goreng dgn tepung yg sangat rangup...
memang sedap....
karinya pun memang sue suka....rasanya lain dari yg lain...
rempah ratusnya secukup rasa...pastu rasa masam sikit dr kari biasa...
waaa.... sue siap hirup lg kuah kari tu.... nyummy...
Addehhhh... meleh air liur bila teringat masam2 kuah kari tu...

harganya memang bartaraf hotel la.... 2 hidangan ni lebih kurang RM150...

Ketam lembut? bagaimana boleh wujudnya ketam lembut?
baca kat sini... Ketam - Berkulit Lembut


tata... titi... tutu...
cikidaut dulu....


1 comment:

  1. Sedapnya ketam lembut. saya ni nama je duduk tepi laut tapi jarang sekali dapat makan hehe..


    Anyway salam perkenalan. Jemput follow blog saya ye
    http://umminuma.blogspot.my/

    salam-

    ReplyDelete