Wednesday, 25 March 2015

Ummi Riaz Collections


Assalamualaikum...

kali ni sue nak kongsi salah satu butik yg sue baru masuk ni... setiap kali ke bangi, mesti nampak butik Ummi Riaz, tapi takut nak masuk... maklum lah... bila nampak butik yg tersergam indah tu.. mesti productnya mahal2 kan... tapi kali ni tersermpak kat expo di Bangi Getway...

tergerak hati nak singgah kat booth Ummi Riaz... ingat nak beli sehelai jea... asben sue bele2k... dia suh beli dua... asben sue belek lagi... dia suh beli 3... asben sue belek lg... dia suh beli 4 helai... adehhhh... xpernah sue shopping sampai 4 helai sekali gus... kalu yg rm10 sehelai pun, paling byk beli 3helai... baru total rm30..

dia cakap... "kesian abg tengok ayg... pakai baju belang yg rm10 tu time gi jln2 hujung minggu..."

ahha la... sue pun tak perasan sue ni kurang baju... pendek panjang cakap... "sue ni selekeh laaaa"... wakakaka

beli 4 helai... sue nak 4 paper bag... sue nak 4 resit... dan sue kena bayar 4 kali...
 kenapa sue buat keje bongok tu...
jom layannnnn...
 nak shopping kena bijak... wakaka

jurujual tu nama Hana... sgt peramah orgnya... suka gelak2...
disebalik peramahnya tu... kita mintak diskaun la... hik3
jurujual cakap... hari ni ada diskaun 10%.. pastu akak akan dpt voucher 20% setiap pembelian..
dan voucher tu akak boleh beli di butik ummi riaz kat mana2 cawangan jea...

Yesssss... akak dpt idea...

 sue nak beli 4 helai baju... tp sue bayar sehelai jea dulu...
bayar baju yg paling murah... iaitu rm69... dpt 10% rm62..
pastu dpt voucher 20%

tadddaaaaa... ini baju nya...

voucher 20% tuuuu... sue beli baju kat bawah ni...

yg ni rm129 tak silap... dpt diskaun 20% guna voucher baju yg biru turquest tuu...
sue bayar cash.. buat resit baru... dpt paper bag lg...

pastu dpt voucher lg 20%... sue beli baju yg ni pulakkk... wakakaka...
yg rm129 jugak... diskaun 20% lagi... ulangi pembelian tu sebanyak 4 kali sbb 4 helai yg nak beli...
 
ini warna yg paling sue suka...
baju pertama yg sue suka.. pembelian terakhir yg sue buat...
itu pun atas sokongan asben yg suruh beli lagi...
sue tengok 3 helai dah byk... dah rasa senget bahu nak bimbit dah..
tp asben yg suh beli jugak yg oren ni...
apa lagiiiiiii... org mengantuk disorong bantal lerrrrr....
 
haaaa... in dia kupon nyaaa...
jgn korang print skrin yg ni utk wak shopping pulak yeaaa...
voucher kena yg oriiiii...
 
 pening jurujual bila berurusan ngan org akaun ni... hik3
 

 
setiap kali pembelian... mesti kena beli warna pink, merah atau oren...
baru hati SUEperb MaMa rasa puassssss....
tata... titi... tutu...
 

1 comment:

  1. kelas dik..cantik..akak tgk kat majalah jer..nak beli butiknya takde kat sini

    ReplyDelete