Monday, 16 March 2015

Fesyeniesta SUEperb MaMa 2015


Assalamualaikum...

lama sungguh SUEperb MaMa tak sempat update pengalaman hidup... hampir sebulan blog ni tersepi... disebabkan sibuk dgn aktiviti harian... nak belek2 blog pun xsempat..

skrg sue nak kongsi fesyenista SUEperb MaMa 2015..
memandangkan sue ni buta STYLO MELLO... kita lantik consultant lah...
consultant fesyen sue tahun 2015 ialah En Pie... beliau memang terkenal dgn seni fesyen ni..  beliau jugak pengkritik terhebat sue... kadang2 kritikannya rasa nak pelakong dgn kasut...
tp dah memandangkan kritikan tu kritikan yg membina... telan jea lah...

apa yg sue pilih semuanya tak cantik... so, semua fesyen sue serahkan kpd consultant jea... confirm tak kena krintik punyerrrr...

kadang2 pilihan en pie sendiri pun dia boleh cakap "hodoh giler" lepas beli... inikan pulak pilihan kita kannnn...

ni penasihat fesyen SUEperb MaMa...
tengah perhati satu persatu kasut yg sue try...

nampak tak si baju belang tu tengah survey handbag sue...
setiap pembelian pakaian sue... 
penasihat akan masuk survey dulu.. sue kena jaga anak...
pastu... penasihat akan bgth hanya dua tiga item jea yg boleh try..
sebab yg lain semuanya tak cantikkkkkkkk...

kalau beli baju pulak...
penasihat akan masuk dlm bilik sekali utk tengok baju yg di try tu cantik ke tak...
hahaha...












 ini satu-satunya baju yg consultant beli tanpa sue..
nasib baik muat... baju senget...
ayah sue ckp... baku xcukup kain...

 seminggu sblm dpt baju ni...
sue ni teringin sgt nak pakai baju warna kelabu asap...
hijau air longkang... tp kalu sue yg pegi beli baju...
confirm balik2 beli warna pink... merah dan oren...
haaaaaa.... kali ni consultant beli tanpa sue... baju dpt warna kelabu... hahaha...
sue cuma teringin jea... pastu Allah gerakkan hati asben sue utk belikan tanpa sue meminta... Alhamdulillah...


haaaa... ni hadaina yg ambik gambar....

dah siap ambik gambar mama tu...

"mama ambik gambar kakak pulak..."

hahaha... mama borek anak rintikkkk...



kononnya nak beralih dr color pink ke pelbagai color lah katakan... tp
terberalih ke semua biru lah pulakkkk... hadoiiiii...





atas nasihat consultant..

"cukup2 lah ayg bawak handbag hijau baju purple kasut oren... cuba belajar match sikit..."

dalam hati..."errrrrrr.... habis lah duit akuuuuuuuu...."

hari ni... 1st time bawa kasut dan handbag sedondon gi keje... hahaha
 2015.... thn pertama sue ada handbag lebih dari satu...

2015... thn pertama sue ada kasut keje lebih dari sepasang...

yg seronoknya jenama VOIR kat The Mines buat clearences stok...
wakakaka... 4 pasang baru RM80... hik3... selamat duit akuuuuu...
ikutkan hati sue nak rembat jea 20 pasang...
tp consultant tak bg... katanya tak cantikkkk... hadoiiii... potong betul laaa...

harga asal rm249... harga penghabisan stok rm20...
so, korang boleh agak lah kan.... sender tu mesti zaman tok kadok punyer...
silap2 pakai sebulan dah menggelupas...

sebelum ni asben sue ada belikan sender yg rm100 satu..
pakai 3bln dah putus... arrrrrr tensionnnnn...
baik beli yg clereance stok... pakai 3 bln, pastu putus 14 pun tak kisahhhhhh....
wakakakaka

pastu kang... time jalan2 tu...
3 beranak ni asyik sama jea... pastu mama yg terkontang kanting warna warni sorang2...
uhhuk3..

tata... titi... tutu...
SUEperba MaMa tak suka simpan koleksi pakaian, kasut atau handbag yg dah lusuh...
cukup lah gambar yg menjadi kenangan...
lepas 10thn... tengok balik gambar2 lama.. mesti tergelak sorang2... 
rasa mcm keje bodoh jea... kah3...











No comments:

Post a Comment