Tuesday, 11 March 2014

Selamat Hari Jadi Nur Sufi Dhiahanna

Assalamualaikum pembaca blog SUEperb MaMa..

Alahai lama betul sue tak update blog.. maklum la... sue sibuk sgt2...
kadang2 sampai nak nangis sbb kepenatan yg tak terkejar.. uhhukk.. tp sabar3..
Allah bersama dgn org yg sabar.. yakin!!

dlm kesibukan ni... Mama tetap luangkan masa utk entry besday anak kedua mama nih --->> Nur Sufi Dhiahanna..



Mama tujukan lagu ni khas buat kedua2 buah hati mama dan ayah... Muahhhh!!!
 
"I'm Hanna!"
 
"umur saya 3 bln sy dah boleh meniarap..
masa 4 bln lebih saya dah pandai merangkak..
umur 11 bln sy dah pandai jalan tau..
saya sgt bersyukur pada Allah...
dikurniakan mama dan ayah yg penyanyang...
terima kasih Ya Allah"
 
 
ini kek besday saya...
 

Haiii... Saya Daina... ini adik saya Hanna..
 

seperti biasa.. xkisah lah besday sape pun...
kekek besday tu.. kakak yg punyerrr... muahaha
 
Alhamdulillah... syukur kpd Allah dikurniakan puteri2 yg baik2 ini..
Terima kasih Ya Allah..
 
hmmmm..
kali ni Mama nak bebel pasal kerenah anak kedua pulak..
"Kisah Hanna"
 
sudah takdir anak sue xdpt duduk di rumah "Ibu Gantian" di bawah satu bumbung...
puas sue cuba utk satukan... memang xboleh...
 
si kakak daina sayangkan uminya...
si adik sayangkan emaknya...
 
sue ingatkan anak kedua lebih senang dijaga.. rupa2nya lagi parah... huhuhu
balik keje... tak nak berenggang langsung.. nak berkepit jea..
pantang tengok sue wak keje kat dapur.. mesti melalak...
kalu sue dok landing kat tv... hanana boleh pulak main sorang2.. janji mama jgn buat keje... hahaha
bertuah punya budak!!
 
bab pengasuh pulakkkk...
setiap pengasuh ada syarat masing2...
(jd.. sue xheran ramai ambik keputusan berhenti keje selepas ada anak.. atau letak jea anak di taska)
ari sabtu pengasuh x terima anak asuhan..
cuti umum x terima anak asuhan...
cuti emergency xboleh tolak gaji...
cuti raya seminggu xboleh tolak gaji...
okey.. xpe.. sue faham diorang pun nak kan cuti tahunan..
hantar selepas pukul 8am.. hantar awal kena OT..
kena ambik sblm pukul 6pm.. selepas kul 6.30 rm5 OT.. selepas kul 7 rm10 OT..
sue akan tunaikan setiap kehendak pengasuh..
spy mereka mengasuh dgn ikhlas.
 
sue yg bekerja dibidang private ni.. memang memerlukan kesabaran yg tinggi...
kadang2 sampai menistis air mata...
pengasuh kakak dan adik perlukan cuti yg berbeza..
sue demam pun rela dtg keje akaun sbb nak simpan cuti utk pengasuh...
tp Alhamdulillah.. Allah ganti dgn rezeki yg bercabang2...
kalau freelance akaun xleh sambung contract...
ada lagi bisness medical sbg backup...
time musim medical xde budget utk pembelian...
ada la income dari ROSSEcouture...
Alhamdulillah.. Terima Kasih YA ALLAH dgn TAKDIR REZEKIMU YA ALLAH...
 
setiap permintaan pengasuh... sue xpernah bantah..
sbb sue xnak diorang jaga anak2 sue dlm keadaan marah atau terasa hati...
nak cuti... cuti la...
anak sue merengek sbb demam.. pengasuh sms minta ambik halfday... sue ambik halfday..
sue serahkan bulat2 rezeki hanya pada Allah jika pedapatan bulanan sue di tamat kontrak...
disebabkan kerenah anak2....
Hasbunallahawanikmal wakil...
 
keje dibidang swasta ibarat telur dihujung tanduk..
sue yakin.. gerakkan tangan dan kaki.. pasti ada rezeki!!...
 ada rezeki masing2 tp ingat kita kena usaha.. :)
 

 
ini sue abadikan video hanana dr dlm pantang sampai sekarang.. :)
 





 
 


 
 
 
 
 
 

 
 


 

bab susu pulak... Adik hanna masih lagi breastfeed..
bagi susu formula... hadoiiii... xnak langsung..
minum seteguk terjelir lidah.. pastu siap buat gaya nak muntah tu...
skrg susu dah kurang... hanna rela minum air masak drp minum susu lembu...
huhuhu... Hanana sayang...
Rasulullah pun minum susu kambing... adik pun minum lah susu lembu...
itukan salah satu kenikmatan yg Allah bagi...
kita kena syukuri..
 
 okey... SUEperb MaMa sudah sambutan besday ni dgn jogek dna gelak tawa dr Nur Sufi Dhiahanna
 tata.. titi... tutu..
muahhhh!!!



)

2 comments:

  1. Salam kenal..

    Comel2nya...rindu nak ada baby..anyway happy befday to Hanna...semoga menjadi anak yg solehah..InsyaAllah..

    http://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan juga...

      InsyaAllah ada rezeki anak utk norma nanti... Allah uka mendengar rayuan doa norma.. itu sebab Allah tangguhkan sekejap... :)

      Delete