Wednesday, 26 March 2014

Colour of the year 2014

Assalamualaikum...
kali ni sue nk kongsi warna pilihan sue utk ke Majlis Kesyukuran +rosmazianie hasein iaitu adik sue..
warna pilihan asben sue pilih ialah ---->>> Radiant Orchid...

 
lagu ini sue tujukan khas buat +rosmazianie hasein 


sambil2 tu.. layan lagu Al-baladi yg di nyanyikan oleh kumpulan Hijjaz ni..





kedai pilihan asben sue utk shopping ---->> Jakel Shah Alam..
 

sampai2 jea... ada "Happy Hour"
harga asal kain pasang ni rm95 sepasang...
pastu sale sehingga RM68 sepasang..
ni harga nk habiskan stok..
RM15 sepasang... hahaha
haipppp... harga rm15 sepasang sgt sesuai utk sue shopping yea... hahaha
apa lagi rebat 2 pasang..
pastu.. asben ckp.. beli kat emaknya dan emak mertua lagi.. sorang sepasang...
hihihi.. selesai baju raya utk emak dan emak mertua thn 2014..
 
 pang ping pong.. pang ping pong...
haaaa... ini pilihan warna yg asben sue pilih utk isterinya...
hihihi.. pink lagi... dah penuh almari baju pink... wakakaka..

kain pasang rm40
+ lace RM70
+ manek rm20
+ upah jahit rm80
 
haaaa... hambeeeekkk kau... adik yg nk kawin kakak yg over tauuuuu!..
muahahaha...
sue nk pakai biasa2 jea.. tp asben yg beli.. syukur lah kan... kikikiki

ini aksi budak yg dah bosan..
dlm kedai jakel...
 

 
 dah sampai masa baju ini dipakai pd majlis perkahwinan adik sue...


 
opttt... stop sampai sini dulu utk topic hari kenduri yea...
 
kita show gambar mlm akad nikah dulu...

 alahai... kami bersanding lagi... muahaha
maaf yea dik... bg kat senior bersanding dulu yea... kikiki
 

berpelikat... tanpa kasut... muahahaha..
 


 
 mlm akad nikah...
 


 








izinkan kami berselfie yea.. kikikiki
 



bila pandang gambar ni.. sayu dan sedih sangat..
mulut sue shj yg senyum... hati menangis..
(itu perasaan sue.. apatah lagi perasaan seorang ibu dan ayah)
 
sepatutnya ada lagi 1 family kat gambar ni...
tp itulah takdir.. bersuara sudah.. tegur sudah..
tp.. itulah takdir... skrg hanya tinggal doa spy dpt bersatu di hari raya Aidifitri 2014 nanti...
jika boleh diundur masa.. sue ingin putarkan masa...
spy mereka ada disini...
jika ego boleh dibuang dgn wang ringgit... sue sanggup bayar..
asalkan dpt bersatu.. 

 
 

 
dah ramai yg pm kat fb sue.. xsabar nak tengok entry pasal kenduri kawin adik sue ni...
adusssss... gambar yg cantik2 blm sampai ke sue lagi...
tengah kumpul2.. esok sue buat entry utk hari persandingan yea...
 **************
okay... sue tutup dulu entry ini dgn  fadilat mencium isteri yea...
nantikan cerita menarik tentang dihari persandingan +rosmazianie hasein 
di next entry yea... :)
tata... titi... tutu...
 
 ramai yg tak percaya sue kurus tanpa pengambilan pil kurus...
alooooo... sue paling takut nk mkn ubat oiiii...
sbb ubat beri kesan sampingan dalaman yg kita tak Nampak...
tau2... kena penyakit tu... kena panyakit ni... mati mengejut...
sue nk kurus simple jea... kekalkan romantik dgn suami... muahahaha...
 
FADHILAT MENCIUM ISTERI

Mencium isteri juga merupakan ibadah. Islam memandang tindakan tersebut sebagai satu perkara yang baik, bahkan dapat memberikan pahala kepada suami.
Isteri pasti akan gembira apabila mereka selalu dicium oleh suami mereka. Hati yang gundah, bisa menjadi bahagia. Gelap kesedihan, bisa menjadi cerah dengan keriangan. Dilihat kepada Nabi, siri tauladan ini menjadi amalan harian Nabi SAW dikala bersama Isteri.
Tindakan Nabi itu tidak pernah diabaikan, hatta dalam bulan ramadhan sekalipun. Aisyah R.Ha ada meriwayatkan hadis:

كَانَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ يُقَبِّلُ فِي رَمَضَانَ وَهُوَ صَائِمٌ

Maksudnya;
“Rasulullah SAW sentiasa mencium aku dalam bulan Ramadhan, ketika itu Baginda SAW sedang berpuasa”
Hadis ini amat nyata lagi jelas, Nabi SAW tetap juga memberikan kasih sayang baginda kepada isteri tanpa mengira waktu.

Suami pula harus sedar yang dirinya juga harus berada dalam keadaan yang selesa dan wangi setiap kali hendak mencium isteri. Tabiat suka mencium isteri janganlah di pandang ringan, kerana Nabi juga mengamalkannya.

******
Sembelit yg teruk ?? --> (y) <3 @[634832946529947:274:Clensup MURAH] <3 (y)
FADHILAT MENCIUM ISTERI

Mencium isteri juga merupakan ibadah. Islam memandang tindakan tersebut sebagai satu perkara yang baik, bahkan dapat memberikan pahala ...kepada suami.
Isteri pasti akan gembira apabila mereka selalu dicium oleh suami mereka. Hati yang gundah, bisa menjadi bahagia. Gelap kesedihan, bisa menjadi cerah dengan keriangan. Dilihat kepada Nabi, siri tauladan ini menjadi amalan harian Nabi SAW dikala bersama Isteri.
Tindakan Nabi itu tidak pernah diabaikan, hatta dalam bulan ramadhan sekalipun. Aisyah R.Ha ada meriwayatkan hadis:

كَانَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ يُقَبِّلُ فِي رَمَضَانَ وَهُوَ صَائِمٌ

Maksudnya;
“Rasulullah SAW sentiasa mencium aku dalam bulan Ramadhan, ketika itu Baginda SAW sedang berpuasa”
Hadis ini amat nyata lagi jelas, Nabi SAW tetap juga memberikan kasih sayang baginda kepada isteri tanpa mengira waktu.

Suami pula harus sedar yang dirinya juga harus berada dalam keadaan yang selesa dan wangi setiap kali hendak mencium isteri. Tabiat suka mencium isteri janganlah di pandang ringan, kerana Nabi juga mengamalkannya.



No comments:

Post a Comment