Monday, 27 January 2014

Pengalaman - Keretapi Senandung Langkawi


Thomas and his freinds..

Assalamualaikum...

kali ni SUEperb MaMa nk kongsi pengalaman naik keretapi pulak... alahai keretapi jea punnn... kecoh pulakkkkk...

ishh... giler tak kecoh... ini kali pertama pengalaman naik keretapi Fist Class tau...
Class : Premier Night Standard Class
RM141 utk 1 bilik..
ada 2 katil

ini gambar kali pertama naik kereta api pd thn 2002
masa tu sue jd askar wataniah kusza
No prebet 6123235  :)
latihan di PULADA


 betapa excitednya..
asben sue nak shopping baju anak2 utk dipakai sepanjang percutian yg pendek ni.. hahaha
hari sabtu pagi... kami round 3 buah pasaraya.. nk beli baju jln2 punya pasal...
pecah rekod.. mlm karang nk naik train pulak.. memang nk tercabut kaki lah... penaattttt


train pertama yg kami naik ERL di kota warisan (Salak Tinggi)
ada jenaka muda.. offer nk tlg ambik gambar kami berempat...
Alhamdulillah... terima kasih derrrr... bkn senang nk jumpa org baik tau...

mulut kakak dok pok pek.. pok pek..
"kakak naik Thomasss.."
semua org gelak dlm train tu..

3 beranak ni... firstime naik train tau... hahaha

dah sampai KL sentral...
umpan anak2 naik kete mainan pulak.. sbb sue dah penat dukung hanna...

kul 9.30 tepat boleh masuk Keretapi  Senandung Langkawi
first classsss... siap ada sinki..
memang sgt sesuai utk org yg ada anak kecil mcm kami ni...
senang nk tukar pampers..

sinki tu boleh ditutup utk dijadikan meja makan..

kakak dan adik yg sgt seronok naik thomas..

ishhh... mama pun excited jugak weiiii...

ini kantin.. tmpt minum dan lepak2..


naik keretapi senandung langkawi ni.. rasa penat sikit nk menjawab segala soalan2 anak sulung kami..
mungkin sbb kakak x nampak train berenti dan sampai spt naik ERL.. itu yg menyebabkan kakak tak faham kot..

"kakak nak naik thomas"
"kakak... kakak skrg dlm thomas.. cuba kakak tengok kat luar tu.. nampak bergerak tak?" ayahnya explain..

dok 5 minit... kakak ulang soalan sama lagi...
cukup 10 kali soalan sama.. ayahnya dukung pegi tunjuk kat kerabak ke satu gerabak.. hahaha baru diam...

diam bkn sbb faham.. tp sbb takut bunyi bising... hahaha

****************

kul 3.15am.. kami sampai di taiping... semua kepenatan...
syukur sgt2... anak2 meragam sikit jea..


kami tido di Hotel Taiping Perdana - disponsor oleh adik sue.. :)
kami masuk cuci kaki jea..
Adik Hanna... cikucakkkk.. aaaaa

bangun2 pagi... breakfast n lepak2..
bubur utk adik hanna
"mee kaki" utk ayahnya..
hahaha... nama mee kaki sbb ada kaki kakak berjuntai kat gambar tu...
nama sebenar mee tu.. adalah mee goreng mamak...

haaa... ini yg paling...
Steam Mantau Manis
sepatutnya makan dgn kaya..
tp kami mkn dgn kari lagi bestttt...
rasanya spt kuih pau yg dikukus pastu di goreng...
memang lembut...
nasi lemak pilihan sue

tidak ketinggalan minuman kegemaran sue...
kopiiiiii... i loikeeee...

aksi hanna ini yg menarik perhatian pengunjung hotel...

sebenarnya bkn aksi hanna yg menarik perhatian... hahaha
yg org heran... nape lah mak bapak budak ni tak kisah dgn anak yg dok merangkak sana sini.. hahaha


sebenarnya kami nk latih hanna spy jd berani... berani utk terokai apa yg ada disekeliling selagi tidak melampaui batas..
bersiap utk checkuot..

haaaa... ini tujuan kami ke taiping sebenarnya..
percutian yg tersingkat buat masa ini.. muahaha
adik sue nk hijrah ke klang velly..
nk drive sorang2 takut... nasib baik dpt abg ipar yg baik hati...
boleh tolong.. hahaha

 2 beradik.. 

memandangkan.. sue tak dapat  nak jelajah habis kawasan tasik taiping ni...
sue pun membebel laa.. geram kat asben sue yg tak suka jln2..
*** penaaatttt gillerrr sampai jln pun dah xberapa nk betul... muahaha.

singgah tasik utk ambik gambar tepi longkang ni jea...
hadoiiii... mau nya sue x bebel...
sue nak bebel tp nk tergelak... hahaha
 dpt bergambar kat tepi longkang pun longkang lah...

 baru jalan 5 langkah... asben dah ajak balik..
memang sue bebel la..






sekian sudah percutian terpendek dr SUEperb MaMa!!!
tata... titi... tutu...



1 comment:

  1. Assalam, nak tny macam mana nk book first class train ni ye? sebab bila tgk kat website ktmb, availability kosong..

    ReplyDelete