Tuesday, 17 September 2013

Tudung Jenama ROSSE

 
Assalamualaikum...
entry kali ni sue nk cerita tentang prosess pembuatan tudung2 jenama ROSSE.
 
Tudung Jenama ROSSE.. dimiliki 100% oleh SUEperb MaMa Online Shop
 
SUEperb MaMa Online Shop dimiliki 100% oleh Rossuzilawatey Hasein
 
Pengurusan utk siapkan product --->> sue dan asben akan buat dihujung minggu
Pemasaran product ----->> fokus utk Internet Markerting
Facebook Rossuzilawatey Hasein / Rosmazianie Hasein
017-2838 319 sue
 
 
kami bekerja 7 hari seminggu..
hujung minggu adalah keje bersama family..
time nilah kami bekerja sambil bergurau senda dgn anak2...
kalu setakat main kejar2 dan nyorok2 kat kawasan kain ni.. jurujual dah lali laaa....
 
ini part yg paling pening...
nak pilih kain... memang mabuk weiii...
kita tengok tak cantik... bila org lain dah pilih baru nampak cantik...
mula lah.. tunjuk tak jadi... tunjuk lagi tak jadi lagi...
keluar kejap.. tengok org beli cantik pulak... masuk balik...
cukup dua tiga kali kuar masuk...mau muntah mabuk kat situ... hahaha
 

 akhirnya... inilah pilihan utk batch ke3 ari tu...
tunjuk sambil pejam mata jea..tau2 dah potong.. pastu bayar jea..
 
ini utk patern plain dan corak..
bawak jumpa designer pulak...
main lukis2 pulak... hmmm... nk explain sue punya design lah..
pang ping pong... pang ping pong..
hmmm... mabuk lagi sekali... hahaha..
 

ini contoh sue nak buat skirt pulak lepas ni...
tp kosnya sangat tinggi...
kain kena pakai 2meter setengah... kos upah pun tinggi sbb kena jahit bertingkat2...
 
sooo...kena pikir byk kali lah... nk kuarkan modal skirt nih...

 setiap tudung yg sue terima dari designer... sue akan check satu persatu..
yg mana awning senget.. atau berpintal... sue akan pulangkan semula utk di repair.
 

inilah aktiviti kami dihujung minggu...
so... kami bekerja 7 hari seminggu... penat tp hanya mampu berdoa..
spy usaha kami kali ini tidak dikhianati spt dulu... amiiinnnn...
 
Hasbunallahawanikmal wakil...
Cukuplah Allah Tempat Kami Bertawakkal...
 



No comments:

Post a Comment