Sunday, 25 February 2018

Pejabat Rasmi II Blogger SUEperb MaMa - A081

Operation start 1 Feb 2018

Signboard Media Smart Healthcare Resources terpampang kecil jea kat sebelah kiri bukan di tengah2 .. Sebabnya sebelah kanan sue sediakan untuk ruang singboard penyewa... 
syarikat sue bersaiz kecil.. tak perlukan ruang pejabat yg besar... baki ruang pejabat yang tidak gunakan lebih baik bagi sewa.

haaaaa... inilah penyeri pejabat sue.... bunga ini hadiah dari Mr David dan Mdm Sally.

memandangkan sue ni seorang penakut... kali ni asben tak bagi buat opis ada partition atau bilik dah..
asben sue cakap buat "Open Office" jea... senang nak kemas... boleh guna semua ruang tanpa masuk bilik ke bilik... tak de lah rasa sunyi dan takut...
sebagai isteri yg taat... "Sue menurut perintah"

Alhamdulillah... Seronok Sgt Open Office ni.. Dpt monitor anak drp meja sue jea..
pandang kanan terus nampak jalan raya... pandang kiri terus ke pintu dapur... pandang depan terus nampak dinding pejabar org sebelah.. muahahaha..

Puas sue cari kat mana simpan gambar table meeting ni.. Pikir punya pikir... Hohoho.. Gambar tu ada kat website www.mediasmartcare.com


Fuhhhh... Nasib baik sue ni gedik nak letak gambar dlm website... Boleh jugak tengok 
balik suasana opis lama... sekarang opis lama tinggal kenangan gambar shj...

Meja meeting yg cukup utk 10org.. Sue ubah jd 4 org jea... 

Baki kayu putih yg tengah. Asben arahkan buat meja mkn kat pantri..
kittle air tu... hadiah dari kak pah...

Pastu sue buat rack utk fail...  kayu drp meja meeting td juga.. Jimatkan.. 
Alhamdulillah .. Tiada pembaziran dan tak perlu beli baru... 

meja meeting yg dahulu nya panjang dipendekkan jadi utk saiz 4 org shj...
meja ini jugak digunakan untuk keje2 susun tender...

Haaa.. Side table ni.. Takkan jumpa di kedai perabot luar oiiii... Ini kreatif Sue tauu.. Sue beli kaki besi... Kayu segi empat senget tu drp kaki tengah meja meeting .. Haaaa... Hambekkk kauuu... 1 dlm sejuta boss bajet mcm ni tau... Se-inci kayu pun tak membazir... hahaha..
org tua dulu2 kata laaaa... kalu nak kaya kena berjimat cermat... 

Nampak tak bentuk side table coffee sama spt kaki meja meeting...


Cat dinding agak simple kali ni... Asben tak nak warna warni dah.. Sebab opis bawah kalau warna warni takut jd taska pulakkk . Asben pilih warna memang utk nampak pejabat urusan.. 

ruang hadapan utk tetamu menunggu...

Pejabat lama Dulu, kakak dan dekna penyeri opis lama... Masa tu ada anak dua..  
Skrg kat opis baru.. Bertambah sorang lagi sufi... Sufi Raina!! 

Tuuuu... Sufi raina... Menyelit kat celah tuuuu...
kalau org ajak dia bergambar... tak nak pandang pun... kalu kita nak selfie... dtg lah dia menyelit kat bawah tu...

Taddaaa... 
Hari minggu jadi cleaner...

Musim cuti sekolah... #the_sufi_sister akan ke opis... Sue pulak jadi menyinga... Maklum lah keje sambil jaga budak2 ni.. Boleh naik hantu tauuu... 

Contoh.. Kat sekolah mkn sendiri siap bertambah2.. Bila dgn mama nya... mkn kena bersuap... Baju nak kena mama bukak kan kalau nak mandi... Hadoiiii. 

Aksi #the_sufi_sisters bila cuti umum....

kat open office ni ok sikit... diorang nak ke tandas pegi sendiri... tak perlu berteman spt kat opis lama dulu...

hmmmm... mentang2 lah kita kecik lagi... asyik kena pulau jea... 
ari tu ingat nak dpt kawan dah... tak jadi pulakkkk... hmmmm....







Bersiap sedia nak pergi rumah ibu.... nak main dgn Umar dan Medina!!!





No comments:

Post a Comment