Wednesday, 10 February 2016

Aktiviti musim CNY 2016


Aktiviti kami gak pelik tahun 2016... semua org sibuk balik kampung... kitorang ikut kaki melangkah jea... hahaha..

2 minggu sebelum CNY 2016... kitorang dah balik ziarah org tua di kelantan... seminggu selepas tu ziarah mertua sebelah perak... musim cuti CNY.. kami enjoy dgn famili kami pulak....

layan kerenah anak2 ketika diorang masih kecil ni... lagi pun kitorang malas nk ke kelantan time CNY ni... jem teruk... harga brg di kelantan pun mahal... client pun ramai yg cuti... so, kami pilih rehat kat rumah sendiri jea lah....

Kakak Daina mintak nak ke pantai... so, kami bawak anak2 main air pantai... nasib cuaca time mendung... memang best lah diorang main....


siap main pantai... kami ke MPO... 
Melaka Premiun Outlet pulak...
tak sempat nak shopping apa pun... jln tengok suasana jea..

mainan ni percuma masa kitorang dtg..

sengeh sampai ke telinga tuuuu..


kakak mintak tido di hotel... yg tu kami tal tunaikan permintaannya...
sebab mcm membazir jea.... setakat nak main kolam... lebih baik ke putrajaya jea...

esokkannya... kitorang ke putrajaya..
main kolam tertutup di putrajaya...
dewasa rm5.30.. kanak2 rm3.20.. 

musim cuti sekolah confirm tak ada privasi lah...
penuh kolam...
nak kuak kupu2 tu memang tak lepas... asyik langgar org jea...
kalu nak main time privasi... kena dtg ari keje... confirm enjoy...

pasni... agak2 stress jea... confirm sue dtg sini ler.... terapi ampung kan badan dlm kolam...

hari rabu dah start keje... tp anak2 masih bercuti...
nak hantar ke transit.... kesian lah pulak... 
so, sue pilih bawak diorang ke opis... saje bg riuh2 kat opis sikit...
hargai masa kecil diorang...

jarang2 sekali ada lah petir keluar dr mulut mama... hahaha

ni hari kedua kat opis mama... 
habis bersepah.... kapal pecah.. karam... karam... karam..


hahaha..


tata.. titi.. tutu...








No comments:

Post a Comment