Friday, 21 June 2013

Lap Top ASUS and Windows 8

Assalamualaikum...

Alhamdulillah... dapat jugak Laptop baru SUEperb MaMa ni...
tp peningnya dgn windows 8.. Allah jea yg tahu...
nasib baik hp dah pakai yg jenis android.. konsep touch screen tu cepat la pickup...
teknology dah berubah... nak tak nak.. kena beli windows yg terbaru lah kan... wlp dah berzaman kita pakai keypad.. dah memang pro sakan la.. skrg beralih ke touch screen..

haiiyyyaaa... tak terpikir langsung dlm kepala otak sue ni... laptop boleh touch screenn..
hari pertama beli lap top ni... sue peram jea... takut nk usikkkk... 




 nk on tu cam biasa jea...

tekan jea button tuuuuu..

pastu akan kuar screen cam ni...
pilih lah nak excel ke... nak word ke... nk skype ke...

keepad kat screen pun ada.. konsepnya mcm hp anroid...

biasanya kat kotak ni utk gerakkan mouse...
skrg ni... tak sentuh kotak ni pun boleh wak keje...

time nk tutup.. hmmm... memang berpeluh sikit... nak cari tmpt shut downnya...

bila nk shut down..
korang kena tekan kat tmpt yg sue tunjuk ngan pen tu...

pastu akan kuar lah screen utama...
sentuh jea kat Win8.. pastu sentuh sign out..

jgn perasan dah shut down tau... belum shut down lagiiiii..
dia akan kuar screen mcm ni...
pastu korang kena tenyeh slide tu ke atas...

pastu kuar yg ni... sentuh simbol shut down di screen...

kuar cam ni... barulah sentuh "shut down"
baru lah lap top dah betul2 off...

sue pilih jenama ASUS.. asben yg rekemen yg ni... hmmm... layan jea la...
ini specnya...
Vivobook Touch - S300, S400 & S550
Colour : Aluminium Black
Model : S400CA-CA030H
CPU : i5-3317U (2 core)-1.7GHz (Turbo up to 2.6)/6M
LCD Display : 14" HD Color Shine (LED)
Memory : 4GB DDR3 1600[ON BD.]
HDD : 500G 5400R SATA+24G SSD
VGA : Intel® HD Graphics 4000

ini vedio sue tengah godek2...
ini pulak asben sue... hahaha



memang terkial2 lah...


Alhamdulillah... Allah gantikan dgn yg lebih baik...
Terima kasih Ya Allah...
tata... titi... tutu...


New batch will b soft awning+plain colour.. It's cool..! Can mix n match easily rite?.. Stay tuned peeps, we will update soon..! HOOHIE hanya di
ROSSEcouture

No comments:

Post a Comment