Sunday, 23 June 2013

Kerabu Suhoon dan Sayur

Assalamualaikum...

hari ni sue wak blog guna laptop Asus dan Win8... tengah biasa2 kan diri... sbb hujung minggu ni ada kursus yg perlu kan kamahiran benda alah ni...

sabtu ahad minggu lepas... suasana jerebu yg tebal.. memang tak sesuai utk aktiviti outdoor... so family SUEperb MaMa pun melepak kat rumah depan TV la... dlm dok toton tv tuh... tengok lah rancangan kehidupan org korea kat astro... alahai terliur lah pulak masakan yg simple diorang nih...

pagi tu kuar breakfast sambil cari bahan2 memasak utk mkn tengah ari dan mlm...

pilihan masakan kami minggu ini----->> kerabu suhoon dan sayur

taddaaaaa... siap!!!



nak tahu bahan2nyaaaaaa...???
 
sangat sonang....
 
 

 bawang merah - dihiris
serai - dihiris
batang sadri - dihiris
lobak merah - dihiris
 
ini air asam limau yg dicampur dgn gula dan garam secukup rasa..
pastu masukkan cili, serai dan bawang merah... gaulkan... bhn tersebut..
 
goring lobak merah dan batang sadri dgn minyak..
 
celurkan broccoli...
 
gaulkan semua bahan tersebut sehingga sebati...
 
siapppppp!!!

wowww... memang sodap!!!
rasanya masam... manis... masin...
 
 
inilah hasil air tangan SUEperb MaMa!!!
 
ehhhh... hehehe... perasan la pulakkkk...
ini asben sue yg masak... hehehe..
 
"sedapnya bang...cam ni ke rasa yg org korea tu makan?"
"manalah abg tahu... abg mana pernah rasa yg diorang masak dlm tv sakni..."
"hihihi"
 
 
selamat mencuba resepi dari SuaMi SUEperb MaMa!!!
tata... titi... tutu...
 

New batch will b soft awning+plain colour.. It's cool..! Can mix n match easily rite?.. Stay tuned peeps, we will update soon..! HOOHIE hanya di

No comments:

Post a Comment